САЩ разочароваха либийската опозиция

Преходният съвет се надяваше да бъде признат за легитимно правителство
14 май 2011 13:43,
73
САЩ разочароваха либийската опозиция
Снимка: Reuters

САЩ разочароваха либийската опозиция като не признаха Нацоналния преходен съвет за легитимно правителство на страната. Това стана ясно след посещение в Белия дом на високопоставен член на съвета, който се опитва да събере повече международна подкрепа.

Вторият човек в базирания в Бенгази съвет - Махмуд Джибрил, се срещна с високопоставени представители на американското правителство, включително с националния съветник по сигурността Том Донилон.

Според съобщение на Белия дом, Донилон казал на Махмуд Джибрил, че САЩ гледат на съвета като на „легитимен представител на либийския народ, на който може да се има доверие”.

САЩ и Великобритания не признават съвета за истинското правителство на Либия, за разлика от Франция, Италия и Катар.

Според говорител на Белия дом, такава стъпка би била „преждевременна”. Позицията на САЩ е, че либийците трябва да определят своето правителство, а не други държави.

Междуврумунно беше пуснат аудиозапис, за който се твърди, че е на Муамар Кадафи. В него полковникът казва, че е на място, където силите на НАТО не могат да го достигнат.

„Казвам на тълпите кръстоносци, че живея на място, на което не можете да ме достигнете и да ме убиете, защото аз живея в сърцата на милионите”, казва Кадафи.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


73
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
11
 
4
 
! Отговори
скрит2 преди 12 години
Вероятно са правели някакви супермодерни скривалища за Кадафи и приближени под земята в пустинята. И им е било забранено под заплаха със смърт.Та Кадафи вероятно е някъде в пустинята сега. Под земята. Но жив...Дано да го хванат!
12
1
 
8
 
! Отговори
скрит преди 12 години
Кадафи казва:"Казвам на тълпите кръстоносци, че живея на място, на което не можете да ме достигнете и да ме убиете, защото аз живея в сърцата на милионите. Спомням си 80-те години на 20 век.Познати инженери работеха в Либия.На въпроса какво строят, те казваха "фабрика за шоколад". В някои разговори се разбираше, че пътуват за работа с джипове през пустинята. Бяха мнго интелигентни и лоялни към пазенето на тайна. Сега съпоставям думите им... жалко. че не са между живите...
11
6
 
3
 
! Отговори
Ауу Салахадинчо преди 12 години
Пак ли си се разписал, бе. Пак ли даваш мъдри слова?! Давай, давай...САЩ и Англия постъпват етично чакат народът сам да си реши, а Италия, Франция и Катар вече искат час по скоро да приключва епохата на Кадафи. Бае ти Кадафи къде ще да живее, ако иска и на дух да стане, но да не пречи, пък нека брони в хорските сърца. Голям праз!
10
1
 
3
 
! Отговори
Граматика преди 12 години
,,Междуврумунно,,Това майтап ли е?
9
4
 
5
 
! Отговори
UK преди 12 години
Ето ги неуспешните кандидати за зелени карти. Веднага организираха едно комсомолско събрание да си избият комплексите.
8
2
 
11
 
! Отговори
Салахадин преди 12 години
Ауу колко изненадващо ,че са излъгани.Юдео-масонската ложа в действие.Ама никога,никога не съм се съмнявал а Американската демокрация.Те са толкова праведни и човечни.
7
4
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
До 3: ти късно си го разбрал, България на 100% се управлява от евреите. В политиката, в частния сектор, икономиката, навсякъде където могат да крадат. А тея дето са на върха са техни пионки да не бие на очи.
6
2
 
1
 
! Отговори
бг преди 12 години
що да е лоша бе, нали ви обещаваше реки от изобилие???Осъзнавате се полека, то маймуните не са развити умствено като белите хора!!!Само да не вземе Боко да ми ги докара в БГ, че ......лошо!!!!!
5
10
 
26
 
! Отговори
до-3 преди 12 години
ти чак сега ли разбра че евреите са лоша работа. Евреите са хора с най лошо име в света. хитри мръсни използвачи. Освен парите за тях друго не съществува
4
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
много правилно , такава стъпка е преждевременна и либийците трябва да определят своето правителство, а не други държави.Това показва разминаване в интересите на Америка и ЕС
3
3
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Ииии тва евреите са лоша работа. Добре че нямаме нефт!
2
4
 
29
 
! Отговори
$ преди 12 години
САЩ не ги интересува кой управлява, тях ги интересува кой държи нефта. Е въстанниците получиха потупване по рамото, малко ли им е?
1
1
 
11
 
! Отговори
ясно преди 12 години
пак ще се решава на маса