САЩ разочароваха либийската опозиция

Преходният съвет се надяваше да бъде признат за легитимно правителство
14 май 2011 13:43,
73
САЩ разочароваха либийската опозиция
Снимка: Reuters

САЩ разочароваха либийската опозиция като не признаха Нацоналния преходен съвет за легитимно правителство на страната. Това стана ясно след посещение в Белия дом на високопоставен член на съвета, който се опитва да събере повече международна подкрепа.

Вторият човек в базирания в Бенгази съвет - Махмуд Джибрил, се срещна с високопоставени представители на американското правителство, включително с националния съветник по сигурността Том Донилон.

Според съобщение на Белия дом, Донилон казал на Махмуд Джибрил, че САЩ гледат на съвета като на „легитимен представител на либийския народ, на който може да се има доверие”.

САЩ и Великобритания не признават съвета за истинското правителство на Либия, за разлика от Франция, Италия и Катар.

Според говорител на Белия дом, такава стъпка би била „преждевременна”. Позицията на САЩ е, че либийците трябва да определят своето правителство, а не други държави.

Междуврумунно беше пуснат аудиозапис, за който се твърди, че е на Муамар Кадафи. В него полковникът казва, че е на място, където силите на НАТО не могат да го достигнат.

„Казвам на тълпите кръстоносци, че живея на място, на което не можете да ме достигнете и да ме убиете, защото аз живея в сърцата на милионите”, казва Кадафи.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


73
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
73
0
 
0
 
! Отговори
Акъл море преди 12 години
Ти съвсем изпростя бе човек! Пак ли си фиркан? С часове затъпяваш! Ако караш с тая скорост,много скоро съвсем ще ти изтънее мозъка...С Уорлик ще се видиш,но пари не очаквай.Той дава само на тези,които могат да разбиват България на едро.Какво можеш ти с твойта фирма за почистване? Пък и им понамаляха вече доларите...И внимавай какво чукаш и какво си въобразяваш че чукаш, за да не си го начукаш сам!
72
2
 
0
 
! Отговори
Марк преди 12 години
Вече съм сигурен че си женаааааааааааааа!А аз съм си супер пич!но не карам Москвич!Обичам америка и комунистките като теб)!Понякога нарочно чукам комунистки, получавам някъкакво особенно удоволствие /имам чувството , че чукам БКП!/
71
0
 
3
 
! Отговори
Червената помия преди 12 години
70, понякога трябва да замълчиш и хората да те мислят за ***, отколкото да си отвориш устата и да разсееш съмненията.И още нещо-Явно си много добър в мъжката любов, щом те оценяват на 1000 долара, човека явно добре познава възможностите да го успокоиш, като му рецитираш Марсилезата в оригинал.За това те вика да пиете заедно, не за друго.
70
4
 
0
 
! Отговори
Марк преди 12 години
Бях тук , прочетох ти тъпизмите, уригнах се и пръднах!Отивам при Уорлик да си поркам уискито и да му разкажа за теб, а той ще ми даде 1000 долара, нали съм му "слуга"!!!!!!хахахахахахаПростако!!!
69
2
 
2
 
! Отговори
Акъл море преди 12 години
Аз пък се противопоставям! Съгласен съм,такива като теб са неимоверно повече.Затова и България никой не я бръсне за нищо.Това е което ми е проблема! Не си ми ти!
68
2
 
2
 
! Отговори
Акъл море преди 12 години
Не мога да мразя богатите,защото тогава ще трябва да мразя и себе си.А аз разбира се се обичам! Продължаваш упорито да ме наричаш комунист.Аз не скачам срещу комунизма,когато вече го няма,както ти правиш,а доказах,че съм против него,по времето когато ти вдигаше ръка да се изказваш по комсомолските събрания.Това е доказано и е факт! Още повече съм против "демокрацията" и то СЕГА!!! когато я има!Това са различията между мен и теб.Ти приемаш всяко ново робство като възможност да си натъпчеш корема.
67
3
 
0
 
! Отговори
до 65 преди 12 години
Понеже Русия ни доведе до "светлото бъдеще" , та намираш косури на САЩ!Сащ не се интересуват нито от теб нито от мен !ххахахахахахахахах
66
3
 
0
 
! Отговори
до 62 преди 12 години
Не може да се разберем , защото ти непрекъснато искаш да мразиш или обичаш!Абе сега ми хрумна нещо- да не си жена бе?Нещо ми намирисваш на слива, с тези емоционални разсъждения!А може би си гей?Кажи си !Ще те разбера!Айде да хапна и после ще поспя!Ще дойда тух към 18 ч. преди да излеза на бар с Уорлик разбира се ще си поркаме за твое здраве!
65
1
 
2
 
! Отговори
Акъл море преди 12 години
Не ме интересуват нито комунизма нито "демокрацията".Интересува ме бъдещето на България.С днешните "съюзници"тя няма такова! Затова тези,които обичат САЩ и се чувстват американци,както точно го декларира,са врагове на България.Защо? Защото САЩ водят БГ към пропаст!Толкова е просто! На повечето хора това се изясни за тези 22 год.Обичаш САЩ,но ти за тях си туземец!...
64
4
 
0
 
! Отговори
Маркс преди 12 години
Комунизма е строй на богатите, ***!Цялата трагедия на вашия соц дойде точно защото не разбрахте тове и искахте да направите всички еднакво бедни!А на практика ще стане обратното - всички ще бъдат еднакво богати!Затова трябва да уважаваш и почиташ богатите , а не да ги мразиш!Още 100 лв. - станаха 300 !Когато "споря" с *** като теб ми се отваря още по-голям апетит и сега ще хапна с удоволствие едно печено пиле с бяло вино!
63
2
 
1
 
! Отговори
Марк преди 12 години
ХохохохохоахахахахаЗа теб важи вица:"Графиня Н-ская чува залповете на Аврора и пита слугинята: Маша какво става? Болшевиките правят революция, госпожо! И какво искат? Искат да няма богати!Графинята погледнала разочаровано прислужничката: Ех жалко, а пък аз мислех, че иската да няма бедни!Разбра ли нещастен болшевик , каква е разликата между нас!Откакато свят светува обществото се дели на можещи и некадърници!Можещите стават богати, некадърните не и завиждат на богатите!Още 100
62
0
 
4
 
! Отговори
Акъл море преди 12 години
Може и за мен това да е перфектния строй,но в такъв случай ти би трябвало да мразиш САЩ,понеже те насаждат в БГ точно обратното-хаос и слободия.Май не знаеш какво искаш,но аз ще ти го повторя-искаш келепир,независимо от къде идва.Най-правилното е да си гледаш бизнеса и къркането и да не се занимаваш с проблемите на света.
61
2
 
1
 
! Отговори
Марк преди 12 години
Така че и от марксистка гледна точка - аз съм много повече марксист от теб!А ти всъщност си един обикновен "ревизионист" , както е повашему!А бълнуванията за нови пролетарски революции показват , че наистина е добре да се прегледаш!Когато правиш опити за "анализи на процесите" е добре да помниш основната истина "Историята никога не се повтаря!"Ако се повтори , то е като фарс!Айде "мисли" , изкопаем комуноиден артефакт такъв!Дължиш ми 100 кинта за лекцията!Амо понеже си дрипльо - живей!
60
2
 
1
 
! Отговори
Марк преди 12 години
Ленинизма се провали с гръм и трясък!Което е само едно потвърждение на правотата на Маркс!Всеки строй стъпва на постиженията на предишния и затова "комунизма" ще "победи" най-напред в най-развитата страна - САЩ!Това е логиката, дори ако щеш и поради това че няма нищо вечно /вкр. и пазарната икономика/!Само че американския "комунизъм" няма да има нищо общо с първобитните ти представи за "диктатура на пролетариата" и прочие ленистки глупости!В този амириканокомунизъм място за теб няма да има!
59
2
 
1
 
! Отговори
Марк преди 12 години
Е много си досаден!И друг път съм "спорил" с теб!Въобще кой ти е казал, че съм демократ бе плебей!За мен най-перфектния строй е политическата диктатура и икономическата свобода! /Франко, Пиночет, днешен Китай!/Понеже си праволинейно ограничена биологична единица още един последен опит да ти втълпя, че светът не се дели на "демократи и социалисти /комунисти" както са те учили парт.секретари:Маркс - Комунизма ще победи в най-развитата страна!Ленин - Комунизмът ще победи в най-слабото звено
58
0
 
2
 
! Отговори
Акъл море до Марк преди 12 години
Може да ти позволят да харесваш китайците,но може и да не те огрее.Такива метаморфози са възможни.Ето на теб например ти се позволи от комсомолец да станеш демократ.Ако американците си отидат обаче,най-вероятно и ти ще трябва да си ходиш с тях.Но не се безпокой,китайци няма да идват.Друга етност ще пратят,която единствено знае как да се оправя с рая като теб.Нито германци,нито руснаци,нито американци успяха с продажна България.Келепира унищожава България и шкембета като твойто!
57
2
 
0
 
! Отговори
Марк преди 12 години
Оха сега ще си сипя едно готино кафа!Комундрелите май не са спали!тука 56 ми обещава пролетарска революция май!Баааси интелекта!!!МухахахахахИ после какво?!?!45г. ще строите комунизъма и накрая ще се удавите в собствените си *** и пак ще дойде Капитализъма!!!Впрочем няма да стане щото го няма СССР да ви поднесе властта !Какъв слуга съм на САЩ бе ***!Имам си моя бизнес и не слугувам на никого!Сега САЩ са най-силни - утре Китайытогава тях щуе харесвам!Само че кит.комун. ще ви гръм
56
0
 
2
 
! Отговори
Акъл море до 46 преди 12 години
Америка,но сега,като го пратиха в трета глуха,ги нарича *** масоно-еврейска мафия.Скакалеца Сидеров също обичаше Америка,докато им беше нужен,а сега налита на бой на американския посланик! Ако беше интелигентен,щеше да се замислиш преди да дадеш безрезервната си любов...Не си мисли,че тези,на които скъсваш "гъдза" от експлоатация ще ти махат с ветрилото до безкрайност.Те може да не дочакат народния съд и да ти резнат зелката за по-сигурно предварително.Няма да си единствения.
55
0
 
2
 
! Отговори
Акъл море до 46 преди 12 години
Ти няма да получиш нито грам от иракския нефт,нито пък от либийския,защото не си съюзник,а слуга на Америка!Разбирам,че ще ти се харесва иракчани и либийци да ***,а ти да си наливаш в Шавролета и да се перчиш пред ***.Няма да те огрее обаче! Бензина отива на друго място.(между другото шавролети никой нормален европеец не купува!). Можеш да обичаш Америка колкото си искаш,но тя дали те обича?Осама,Садам,Мубарак,Милошевич и много други обичаха и се доверяваха на Америка.И Костов обичаше
54
0
 
2
 
! Отговори
Акълморедоvitalius преди 12 години
Разсъждавам защото имам акъл и огромен практически опит! И ти щеше,ако ги имаше!