Папа Бенедикт Шестнадесети е на посещение в Сан Марино

Светият отец ще отслужи литургия на открито пред 22 хиляди души
19 юни 2011 16:17,
5
Папа Бенедикт Шестнадесети е на посещение в Сан Марино
Снимка: Reuters

Папа Бенедикт Шестнадесети пристигна днес на първото си посещение в малката република Сан Марино, най-старата в света суверенна държава, сгушена сред източните склонове на италианските Апенини.

Папският хеликоптер кацна на летището за хеликоптери в Торачия, където бе посрещнат от капитан-регентите на Сан Марино г-жа Мария-Луиза Берти и Филипо Таманини , както и от епископа на Сан Марино Луиджи Негри, предаде Франс прес. От летището Светият отец продължи с папамобила си за Серавале, където ще отслужи литургия на открито пред 22 хиляди души.

Следобед с разговор с капитан-регентите ще започне и официалната част от посещението му. По-късно патата ще прекоси границата с Италия и ще се помоли с около 4000 младежи в близкото градче Пенабили.

Сан Марино е с територия от 61 квадратни километра и една от най-малките държави в Европа след Ватикана и Монако. Създадена е на 8 октомври 1600 година. Населението й е от около 30 000, като хиляда от тях са чужденци.

икономиката на малката република сега е в криза поради спор с Италия, която продължава да я смята за данъчтно убежище, макар че Организацията за сигурност и сътрудничество в Европа (ОИСР) я извади от списъка на държавите, които не спазват законите срещу данъчните измами.

Кризата започна през 2009 г., когато Италия обяви данъчна амнистия и това позволи на италианците да
репатрират капиталите си. това нанесе тежък удар по банковия сектор на Сан Марино, на който по онова време се дължеше една четвърт от БВП.

След амнистията от многобройните банки на Сан Марино бяха изтеглени повече от 4 милиарда евро от общо 14 милиарда депозити.

 

(БТА)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
0
 
3
 
! Отговори
hah преди 12 години
То пък все едно не знам къде е отишъл. Сан Марино му е на една плюнка от Ватикана. Като отиде на посещение в Афганистан да ми се обади.
4
0
 
3
 
! Отговори
555 преди 12 години
PEDOFIL EVREISKI
3
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
дъртия гей отишъл на екскурзия.
2
0
 
5
 
! Отговори
ДО № 1 преди 12 години
Да бе!Преместих го от дясно в ляво!
1
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
О КАКВА ВАЖНА НОВИНА