Намериха мъртъв репортера, разкрил аферата "Нюз ъв дъ уърлд"

Открили го в дома му. Причината за смъртта се изяснява
Обновена: 18 юли 2011 22:45 | 18 юли 2011 22:30,
81
Намериха мъртъв репортера, разкрил аферата "Нюз ъв дъ уърлд"
Снимка: Getty Images/Guliver Photos
Шон Хор, бившият репортер на "Нюз ъв дъ уърлд", който пръв "би камбаната" за широкоразпространената практика журналисти на таблоида да се занимават с хакване на телефони, беше открит мъртъв, съобщи полицията, цитирана от Асошиейтед прес.
 
Полицията открила Хор в дома му в Уотфорд, графство Хартфордшир, съобщава в. Гардиън"".
 
Според ИТАР-ТАСС местните правоохранителни органи не са потвърдили самоличността на мъртвия. Журналистите на "Гардиън" обаче настояват, че това е именно Шон Хор.
 
Световните агенции предават, че първоначалният оглед не е събудил подозрения за убийство  и причините за смъртта на репортера още се разследват.
 
Пред "Ню Йорк таймс" той беще признал, че подслушването на телефони в "Нюз ъв дъ уърлд" е било използвано нашироко и дори е било насърчавано, докато главен редактор на таблоида е бил Анди Коулсън.
 
Хоар е работил във вестниците „Сън” и „Нюз ъф дъ уърлд” заедно с Колсън, преди да бъде уволнен заради проблеми с алкохола и наркотиците.
 
Коулсън, който до неотдавна беше шеф на отдела за връзки с обществеността на премиера Дейвид Камерън, е един от арестуваните в рамките на разрастващо се разследване за подслушване на телефони и полицейска корупция. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


81
Още по темата: Шон Хорнамерен мъртъв
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
76
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
После Путин бил лош . хаххаахаха капиталистите постъпват по същия начин с неудобните журналисти. ------------------ Какво общо имат руските правозащитници, които ФСБ ликвидира, с някакъв льохман, дето са го очистили колегите му?
75
2
 
7
 
! Отговори
BTV преди 12 години
Тая мафиотска група още ли са собственици на БТВ, дето поднасят само евтини сензации и промиват мозъци с жълтини от престъпния свят.
74
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Целият свят е прогнил
73
2
 
24
 
! Отговори
ринго преди 12 години
Радой Ралин имаше в книжката си лютите чушки следното писание - Който много дрънка е за вънка.Западналите демократи убивата също като източните си колеги тези които им мътят водата.Заблуда е че запада е прогресивната част от света .Напротив всички мръсотии идват от там и нашите *** добре ги усвоиха в темпо както се казва затова няма надежда за справедливост .Богатия е винаги прав бедният виновен.... дрогиран алкохолизиран и наказан.
72
2
 
17
 
! Отговори
Синя Петолъчка преди 12 години
дам... а в Русия отстранявали неудобните ;-) Ахх тези мръсни капиталистически комунистчета от Лондонското Цити и те били мръснци като Тавариш Путинъ !
71
2
 
5
 
! Отговори
ужас преди 12 години
това е страшно ;(
70
3
 
18
 
! Отговори
Да, да преди 12 години
Време е да започне разследване и на БТВ. Те бяха част от тази корпорация само до преди 2 години, но журналистите и начина им на работа остава същия. Освен това в публичното пространство се говореше за продажба на 55%, т.е. те още може да са част...
69
2
 
8
 
! Отговори
тежък преди 12 години
в америка налагат постепенно световен комунизъм но го правят постепенно налагат все повече правила - тези същите създадоха и нашия источен комунизъм но го направиха изведнъж затова нямаще как да се свикне с него така че рано или касно щеше да падне - но там е истински комунизъм който ще покрие целия свят
68
4
 
7
 
! Отговори
Honorik преди 12 години
Всички,които проливат невинна кръв ще бъдат наказани.
67
3
 
11
 
! Отговори
BG преди 12 години
После само в България имало мафия. Мафия има навсякъде, но на Запад става въпрос за наистина много пари и не изтича инфо. А тук нали сме си кокошкари всичко се чува.
66
3
 
8
 
! Отговори
Candy преди 12 години
Тъй, това което най- много ме дразни е, че ако това се беше случило в България щяхте да изпишете 1000 коментара, за това как не сме никаква държава и как "това само в България може да се случи". Не би! Иначе, естествено че няма да има следи от насилствена смърт, добре си вършат работата хората.
65
6
 
0
 
! Отговори
Темерут преди 12 години
Ооо, ама той имал проблеми с алкохола и наркотиците? Няма какво да търсите под вола теле тогава, явно се е предобрил и с двете...
64
4
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
После Путин бил лош . хаххаахаха капиталистите постъпват по същия начин с неудобните журналисти.
63
3
 
20
 
! Отговори
някой преди 12 години
всеки който нарущава интереса на шепата масони които управляват е забиван в земята -- предполагам разбирате за кои става въпрос
62
2
 
19
 
! Отговори
Лекар преди 12 години
Абе там детски катерушки, където да се "само" обесват хората нямат ли ?
61
2
 
5
 
! Отговори
некой си преди 12 години
До " варненка" 56 не беше Ариана а Леденика , малко корекция само .
60
2
 
14
 
! Отговори
И К преди 12 години
Милко е... демокрацията в Англия , когато и така наречената трета власт започва да подслушва.Не ми се мисли какво е България.
59
2
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
А, то е ясно - от естествена смърт е починал човека, от старост... на 35 години...
58
3
 
26
 
! Отговори
Милко преди 12 години
Почти като у нас.Разкри се как службите услужливо подслушват дори премиера и докторчетата...И все едно нищо.Само дето единия от участниците нещо почина на път за София.В Англия си подадоха оставките, а у нас се писаха герои и комедианти... нещо не се връзва.На светлинни години сме от демократичните ценности.Сценария е един и същ, само дето у нас няма демократи, а има мутри облечени във власт.
57
2
 
1
 
! Отговори
до 41 преди 12 години
Липсва една запетая,другата си е на място!Какъв е проблема?