Брайвик – суетен, завистлив и комплексиран мъж

Норвежкият атентатор си направил фотосесия преди нападенията
Обновена: 28 юли 2011 15:00 | 28 юли 2011 12:14, Елка Василева
39
Брайвик – суетен, завистлив и комплексиран мъж
Снимка: Reuters

Суетен, завистлив и комплексиран - така журналистката Каролин Брюно от френския в. "Фигаро" описва норвежкия атентатор Андерш Брайвик. Тези недостатъци на характера на Брайвик излизат наяве именно при прочит на личните откровения в манифеста му.

В миналото Брайвик далеч не е изглеждал така привлекателен като на снимките, разпространени в медиите заедно с информациите за неговото жестоко престъпление. Норвежецът се е подложил на пластична операция в САЩ, за да придобие този вид. Освен това преди атентатите той направил специална фотосесия, за да може после полицията да използва неговите най-хубави снимки.

"Не трябва да допускам полицията да извади наяве мои стари снимки в защита на собствената си пропаганда", пише Брайвик в манифеста си, който съдържа и неговия личен дневник.

В него той отправя и препоръки към хората, които биха се заразили от примера му, като им казва, че трябва да имат вид на добре възпитан консервативен европеец, приличащ на пенсионер, а не на бунтар.

Пригладена коса, поло или риза и банална японска кола, никакви татуировки, нито пиърсинг - това са част от препоръките на Брайвик към негови евентуални последователи.

"Човек трябва преди всичко да има вида на идеалния зет, за да не бъде издаден на полицията", пише той.

От манифеста му става ясно, че е изпитвал завист към приятелите си, които имали сериозни връзки, стотици любовници, пари и луксозни апартаменти, но не знаели как да се забавляват.

Още по темата

"Ние сме възпитавани още от малки да мислим по този начин", пише Брайвик и допълва, че понеже не се държал по същия начин, хората започнали да го смятат за гей.

Пасажи от "творбата" му обаче показват, че темите за жените, тяхното свободомислие и сексуалната революция са смущавали доста норвежкия нападател, отбелязва журналистката на "Фигаро".

Брайвик споделя, че се срамува от майка си и от сестра си и ги нарича срам за цялото му семейство, което било разрушено от вторичния ефект на сексуалната революция и феминизма.

В дневника си атентаторът разказва, че вторият съпруг на майка му е имал връзки с над 500 жени и се посвещавал на секс туризъм в Тайланд. В крайна сметка се разболял от венерическа болест, която предал на майката на Брайвик. В резултат на нея тя развила менингит и "сега е с интелектуалния капацитет на 10-годишно дете", споделя нападателят в манифеста си. Неговата сестра също се е разболяла от венерическа болест след връзки с около 40 мъже и сега била почти стерилна, допълва Брайвик.


(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


39
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
39
2
 
0
 
! Отговори
анонимен преди 12 години
Ех, момче, защо не дойде във Варненският квартал Максуда? Сега щеше да си герой в очите на обикновеният Българин!
38
2
 
1
 
! Отговори
гурбетчия преди 12 години
Човек трябва да е абсолютен *** като 35 ,за да пише : нужно ли е да познаваш лично Хитлер за да го мразиш ?! Та Хитлер го познава цял свят ,цялата световна история е против него ! А аз искам да кажа ,че не е нормално заради Хитлер и армията му да бъдат мразени всички германци !
37
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
bravo braivik nie sme s teb zasho ne govori zapada kolko beli hora unishoji prevarna jenite ni v prostitutki po zapadnite darjavi i postoianno ni pokazvat vie ste pobedeniat vrag nie she hranim chernilkite a vie mrete bravo braivik zashitnik na evrorasata
36
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Ако знаеше Брайвик как стоят нещата при нас-щеше да дойде тук-да си направи разходка в парламента,а хората щяха да го изберат за президент.Май така ще направи по голямо впечатление.
35
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
До 24Искаш да кажеш,че ти не мразиш Хитлер,защото не го познаваш лично?!След като е унищожавал твоя етнос?Мислиш ли,че ти вярва някой?Това ще го кажеш и ще учиш на това твоя етнос,който е паразитен навсякъде по света!
34
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Какво означава почти стерилна?!? Почти да не може да има деца ли? Нещо не разбирам.
33
1
 
0
 
! Отговори
Restitutor Orbis преди 12 години
28, нямам предвид бг мюсюлманите, става въпрос за тези мюсюлмани в западна европа, които са още в 7 век. В България ако не са атеисти, хората са полу-атеисти вече, било то християни или мюсюлмани. Все едно да кажеш, че американците са християни.
32
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Щом го казва журналистка от Фигаро, няма да чета по нататък. Изместване на акценти не желая да слушам
31
4
 
2
 
! Отговори
poihjp;njh преди 12 години
Този е ненормалник, вероятно импотентен, което му е развило фобия да се прави на идеолог и да привлича внимание - и като не успял по друг начин, тръгнал да убива - да го обесят на централен плащад в Осло и толкова...
30
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
До 4 В статията Norway Premier Begged Putin To Stop Massacre Planned by Elites на конспиративната журналистка Sorcha Faal се твърди, че норвежкият премиер се е обадил на Путин два дни преди да стане клането, за да го помоли да предотврати убийството на 100 цивилни граждани. Тези сведения са предадени на норвежкия премиер миналата сряда от норвежката служба за сигурност, която е засекла данни получени при хакерска атака срещу норвежки военни, от което е видно, че те са въвлечени в конспирация с МИ 5 и ЦРУ за организация на двуфазна атака срещу Норвегия под фалшив флаг. Целта според статията е била отчаян опит на Великобритания, ЕС и американските банкови интереси да принудят Норвегия да влезе в ЕС, с цел да й приберат нейния държавен резерв от 1.5 трилиона долара, без който цялата западна икономика може да колабира. Естествено, че след такава касапница може много поддръжници на тази партия да се оттеглят, тя да загуби на следващи избори и на нейно място дойде послушно правтелство. Озадачаваща е реакцията на полицията, която пристига час и половина след разстрелите. Самият Брейвик е мислел, че ще го убият още след първия атентат, и се е чудел защо не го арестуват на острола. Освен това той твърди, че група основана 2002 година е зад него и още две клетки. Полицията обаче твърди, че няма такова нещо и нещата вървят да го обявят за луд. Много въпросителни
29
2
 
2
 
! Отговори
галактика преди 12 години
Под достойнството ми е да коментирам такава статия.
28
4
 
3
 
! Отговори
Ястреб преди 12 години
И да добавя - все още не съм чул или видял някой от мюсюлманите от моята среда да е обвинен в изнасилване, но за съжаление лично познавам двама българи-хрисияни, от които единият мисля че е все още в затвора, а другият се издирваше от полицията за изнасилване.
27
3
 
5
 
! Отговори
Ястреб преди 12 години
До 25 - "Мюсюлманите сега изнасилват руси невернички, грабят." ---- Аз съм мюсюлманин, живея между руси невернички, но все още ни една нито съм я изнасил, нито ограбил. Аз дали съм ***?
26
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
тука вече направо преиграват тъпите журналисти. за да направиш всичко това толкова дълго време трябва да си много мотивиран и последователен . според мен има хора които стоят зад него, и той е само бушона ако мога така да се изразя
25
3
 
5
 
! Отговори
Restitutor Orbis преди 12 години
Мюсюлманите сега изнасилват руси невернички, грабят. Какво ще стане като се почувстват силни? Справка: Ливан, Босна, Косово. Не с убийства, трябва по-фундаментално да действа - образование на младите и смяна на еврейската матрица за подчинение и пълзене на всички гои - християнството. Тогава смисълът е да си развиват качествата (изразявани като божества) и да се оценяват един друг само по тях. Тогава Европа няма да се дава лесно няма да ги има утайките от еврейската матрица - социализъм, и т.н.
24
4
 
8
 
! Отговори
гурбетчия преди 12 години
Хора ,не злобейте ,това ще ви разруши психиката ! Никой не е казал да не мразите ,но мразете хора ,които лично познавате ,че са лоши и са ви направили нещо лошо ! Никога не прехвърляйте омразата си върху цели етнически или религиозни групи !
23
6
 
3
 
! Отговори
Ястреб преди 12 години
Изглежда, че някой наказва Норвегия за нещо. Дали може да е Бог ... или пък богоизбраните? Как можем да си обясним факта, че на полицията и трябваше час и половина за да стигнат до острова острова?
22
8
 
15
 
! Отговори
vitalius преди 12 години
Хората които симпатизират на този психопат, вероятно са същите комплексирани девствени загубеняци като него, които нищо не са постигнали в живота си и затова мразят всички които са по-добре от тях.
21
6
 
5
 
! Отговори
vitalius преди 12 години
До 14"Ще стават все повече гадни неща - и за това този атентат е направен."Иска ти се *** нещастен.
20
6
 
4
 
! Отговори
IavO преди 12 години
Да 16-тиА, ти пък се научи да пишеш поне полу-грамотно де'а.