Брайвик – суетен, завистлив и комплексиран мъж

Норвежкият атентатор си направил фотосесия преди нападенията
Обновена: 28 юли 2011 15:00 | 28 юли 2011 12:14, Елка Василева
39
Брайвик – суетен, завистлив и комплексиран мъж
Снимка: Reuters

Суетен, завистлив и комплексиран - така журналистката Каролин Брюно от френския в. "Фигаро" описва норвежкия атентатор Андерш Брайвик. Тези недостатъци на характера на Брайвик излизат наяве именно при прочит на личните откровения в манифеста му.

В миналото Брайвик далеч не е изглеждал така привлекателен като на снимките, разпространени в медиите заедно с информациите за неговото жестоко престъпление. Норвежецът се е подложил на пластична операция в САЩ, за да придобие този вид. Освен това преди атентатите той направил специална фотосесия, за да може после полицията да използва неговите най-хубави снимки.

"Не трябва да допускам полицията да извади наяве мои стари снимки в защита на собствената си пропаганда", пише Брайвик в манифеста си, който съдържа и неговия личен дневник.

В него той отправя и препоръки към хората, които биха се заразили от примера му, като им казва, че трябва да имат вид на добре възпитан консервативен европеец, приличащ на пенсионер, а не на бунтар.

Пригладена коса, поло или риза и банална японска кола, никакви татуировки, нито пиърсинг - това са част от препоръките на Брайвик към негови евентуални последователи.

"Човек трябва преди всичко да има вида на идеалния зет, за да не бъде издаден на полицията", пише той.

От манифеста му става ясно, че е изпитвал завист към приятелите си, които имали сериозни връзки, стотици любовници, пари и луксозни апартаменти, но не знаели как да се забавляват.

Още по темата

"Ние сме възпитавани още от малки да мислим по този начин", пише Брайвик и допълва, че понеже не се държал по същия начин, хората започнали да го смятат за гей.

Пасажи от "творбата" му обаче показват, че темите за жените, тяхното свободомислие и сексуалната революция са смущавали доста норвежкия нападател, отбелязва журналистката на "Фигаро".

Брайвик споделя, че се срамува от майка си и от сестра си и ги нарича срам за цялото му семейство, което било разрушено от вторичния ефект на сексуалната революция и феминизма.

В дневника си атентаторът разказва, че вторият съпруг на майка му е имал връзки с над 500 жени и се посвещавал на секс туризъм в Тайланд. В крайна сметка се разболял от венерическа болест, която предал на майката на Брайвик. В резултат на нея тя развила менингит и "сега е с интелектуалния капацитет на 10-годишно дете", споделя нападателят в манифеста си. Неговата сестра също се е разболяла от венерическа болест след връзки с около 40 мъже и сега била почти стерилна, допълва Брайвик.


(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


39
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
а да бе, бил е за психиятрията преди да извърши всичките тия престъпления, сега е за каторжнически труд до края на живота си, има да се издължава на обществото, просто го затравят, докато работи - получава храна, ако спре - да мре в ***
18
2
 
10
 
! Отговори
Килъра преди 12 години
"суетен, завистлив и комплексиран мъж"Това определение за кой подхожда най-добре според вас? :)
17
8
 
7
 
! Отговори
Моралист преди 12 години
Абе тоя не разбрахте ли че е луд ! Човека е за психиатрия или изолатор, а не за затвор !
16
10
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Аз като ви разправях, че тоя е компексиран *** - ***, вие не вярвате, то не бяха прехласвания, колко смел бил за тва че убивал беззащитни хора, колко умен бил за тва че загубил половин милион лева за 3 години, колко хубав бил на снимките...Хайде сега, компексирани *** - ***, които му се прехласваха - слагайте минуси :) Ама това, че удобрявате тоя *** е много смотан начин да дадете удобрение на самите себе си...
15
12
 
4
 
! Отговори
Петре преди 12 години
Айде пропагандата започна, сега ще го изкарат какъв ли не. Човека си е нормален, просто има идеал различен от идеала на капиталистите, които за пари са готови да съсипят собствените си държави, вкарвайки евтина работна ръка.
14
7
 
5
 
! Отговори
Томас преди 12 години
13Ще стават все повече гадни неща - и за това този атентат е направен.
13
4
 
10
 
! Отговори
митко преди 12 години
не разбирате ли че сле този атентат ще стане нещо много гадно.лошото е че имиграцията на мюсюлмани продължава не спазват правила ще санпълни с мюс1ламни
12
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Такъв голям атентат не може да бъде дело само на един човек! Андерш Брайвик е само за оправдание
11
5
 
7
 
! Отговори
Томас преди 12 години
4СЪС СИГУРНОСТ ИМА гнило - цялата тая история е един цирк, с който ще заробят още много хора. По скоро е трагикомедия.
10
4
 
10
 
! Отговори
Do 7 преди 12 години
Между другото наистина изглежда много фотошоп-нат пича на абсолютно всички снимки - все едно някой е изрязал лицето и го е налагал на различни костюмчета. И наистина- как стана така, че медиите пристигат преди полицията?!
9
6
 
2
 
! Отговори
до 7 преди 12 години
Ще правя каквото си искам!
8
8
 
11
 
! Отговори
Следващият преди 12 години
Очвеидно вече и на най-толерантните европейци взе да им писва от ***, комунистите и ***.Много жалко, че "цивилизована" Европа не си взе поука от това, което се случи на балканския полуостров след падането му от ***. Сега тя ги приема доброволно, оповавайки се на някакви псевдо-права на човека като комплекс от нацизма. Първоначално ги мислеха за безобидни и мислеха, че контролират ситуацията, но духът от бутилката вече е пуснат и е въпрос на време Англия да се казва New Pakistan.
7
11
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
До 4Като те чета се питам защо не зяпаш картинки в порно сайтове, а четеш? Всъшност си чети каквото си искаш, не се чувствай задължен да го копираш тук, че много глупости си успял да напраскаш. Това издава начин на мислене на лесно манипулируем човек.
6
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Суетен, завистлив и комплексиран----IANE
5
7
 
5
 
! Отговори
Томас преди 12 години
ПО ПРИНЦИП натрапват на хората, тоя ***, но всички, които парадират за безразборен секс - да прочетат това и да помислят какво може да им се случиВ крайна сметка се разболял от венерическа болест, която предал на майката на Брайвик. В резултат на нея тя развила менингит и "сега е с интелектуалния капацитет на 10-годишно дете", споделя нападателят в манифеста си. Неговата сестра също се е разболяла от венерическа болест след връзки с около 40 мъже и сега била почти стерилна, допълва Брайвик.
4
7
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
В интернет попаднах на интервюта на английски с оцелели от стрелбата на острова. Много очевидци твърдят, че освен Брайвик е имало и още един стрелец, който бил облечен в цивилни дрехи, с голямо оръжие на гърба и пистолет в ръка! Защо никой не слуша очевидците!? Нима те са гламави? Освен това, защо полицията се е забавила с цял час и половина и е оставила да се случи още по-голяма трагедия!? Защо хеликоптерът на телевизията е пристигнал 15 минути преди това? Значи телевизията има хеликоптер и може да стигне до острова, а полицията не може!? Що за абсурд. А освен това и корабът, на който са се качили полицаите също се развалил. Е адски много съвпадения! Не мислите ли? Да не би това да е случай като онзи от 11 септември, когато всички трябваше да вярваме, че терористи могат да съборят със самолети 3 небостъргача, при условия, че в историята до тогава никога по света не се е случвало бетонна сграда да се срути от пожар!? Освен това, как е извършил експлозията в Осло физически, като за по-малко от час и половина е трябвало Брайвик да измине разстояние от повече от 20 километра до езерото, от там да стигне някак до острова, като се има предвид, че островът е толкова недостижим, особено за полицията? И освен това, как в нито един от атентатите не е пострадал премиерът на Норвегия!? Значи какъв късмет само! Как го е нямало нито в офиса му, нито после на острова... Бреййй! Много съвпадения, много случайности... Вече се чудя дали този Брайвик изобщо е реална личност! Всичките му разпространени снимки нямат вид на реален човек, сякаш е нарисуван на фотошоп! Дори и тази в колата, която е. Има нещо много ГНИЛО! МНОГО
3
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
До 2От твоите уста - в божиите уши! :)
2
3
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
да беше дошъл в нашият парламент,че да се нагърми на воля!
1
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
"и сега била почти стерилна,"И слава богу! Можеше да е почти бременна!:)