САЩ са паразит в световната икономика, рече Путин

Руският премиер подкрепи идеята за сливане на Русия и Беларус
532
САЩ са паразит в световната икономика, рече Путин
Снимка: Getty Images/Guliver Photos

Руският премиер Владимир Путин определи САЩ като „паразит” върху световната икономика по време на реч в младежки лагер край езерото Селигер.

"САЩ  прехвърля тежестта на отговорността върху други държави и в известен смисъл действа като паразит”, отбеляза Путин, цитиран от АП.

Той допълни, че споразумението за дълга обявено от американския президент Барак Обама „ не е пълно и това ще доведе до забавяне вземането на по системни решения".

Същевременно руският премиер обяви, че подкрепя идеята за сливане на Русия и Беларус, предаде Ройтерс.

В речта си пред  младежкия лагер той заяви, че връщането към "единство в съветски стил е възможно, желателно изависи изцяло от волята на народа на Беларус".

Границата между Русия и Беларус е отворена от 1997 г. и гражданите на двете страни могат да пътуват свободно и да търсят работа.

В момента Беларус преживява най-тежката си икономическа криза от идването на власт преди 17 години на президента Александър Лукашенко, посочва Франс прес.

Русия отдавна настоява Беларус да пристъпи към приватизация на своята икономика, което би помогнало на Москва да придобие най-привлекателните предприятия, тъй като ЕС и САЩ наложиха санкции на режима в Минска заради разправата с опозицията след президентските избориминалата година.

Санкциите не допускат европейски или американски фирми да сключват сделки с беларуски институции или контрагенти, посочва АФП.

(БТА)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


532
Още по темата: Владимир Путин
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
457
3
 
6
 
! Отговори
до 480 преди 12 години
Каква Алкайда са разбили американците в Ирак? Алкайда се настани там след войната. Ирак беше светска държава. От 200 милиона арабски свят, 11 милионен Ирак имаше повече висшисти от всички останали взети заедно. Младежи завършили образование в престижни институти в Европа и Америка. Сега жените ходят с бурки. При руснаците Афганистан произвеждаше 40% от опиума в света, при талибаните - 10%, сега 85%. Специално Афганистан е пълен крах за САЩ, както беше и за Русия.
456
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Прегледах тук - там коментарите и видях писано, че руските танкове били добри, защото са правени от английска стомана. По "Дискавъри" гледах филм в който се казваше, че били по-добри, защото ДИЗАЙНЪТ им е бил такъв, че снарядите "отскачали" от него. Същите снаряди пробивали бронята на немските танкове.
455
3
 
3
 
! Отговори
do 434 преди 12 години
Пич, направо гладен си стоиш щом с това си изкарваш хляба и твърдиш, че Хариер е по-сложен от F-35.Сигурно знаеш, че английските пилоти наричат прехваления ти Хариер "производител на вдовици"?Сигурно знаеш, че 90% от авариите при излитане или кацане с Хариер завършват със смъртта на пилота, за разлика от руските с вертикално излитане ЯК-39 и единствения в света свръхзвуков изтребител с вертикално излитане ЯК-142, които са оборудвани с автоматичен катапулт и при тях оцеляват 90% от пилотите,,,
454
4
 
11
 
! Отговори
българин преди 12 години
русите са наши братя, а русия е велика
453
0
 
5
 
! Отговори
до 476 преди 12 години
не умееш да мислиш -това следва от поста ти. щатната обувка на руската униформа е била ботуш. ясно е,че няма да тръгнат с кецове,ако някой им подари един кораб с кецове.руснаците още през юли 1941г- пращат чрез посолството си списък с 18 000 позиции на стоките,оръжията, суровините,които им трябват. поръчали са ботуши, ботуши им пращат. толкова ли ти е трудно да го смелиш?
452
3
 
7
 
! Отговори
До 473 преди 12 години
"реално славата на Сащ замира след провалите му в авганистан и ирак"Не знам ти от коя планета падаш, ама тука на земята, САЩ си свършиха работата и В Афганистан и в Ирак. Тяхната опозиция може мног да драматизира нещата, но е факт, че талибаните не са на валст и никога повече няма да бъдат, факт е че алкайда в ирак бе тотално разбита, факт е че в Ирак имаше и демократични избори, които безспорно вдъхновиха арабскат пролет.
451
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
А руснаците - в Българската...
450
3
 
9
 
! Отговори
До 468 преди 12 години
За бронята не знам, но т-34, определено не би бил това което е ако руснаците не бяха закупили окачването на американеца Уоалтър Кристи.
449
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Ревливия, басните на Крилов прочитай, "Слон и моська", да ти се изясни защо ВВП така плюва. "Ай, Моська! Знать она сильна, Что лает на Слона!"
448
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Ами поплачи си. Русофилите това си можете, да мучите "Очи чорние" и "Таганка" па ако има и некой *** да му се лигавите на рамото, то няма по-щастливи.Ясни сте ми що за стока сте.
447
0
 
1
 
! Отговори
Азъ преди 12 години
до 464:-))))))Повече литература и източници,уважаеми!
446
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Ало историка,я обясни как ботушите били изцяло американски....Та американците носят кубинки с обърната кожа-нали са много умни.И през цялата война в Европа са им мокри и замръзнали краката.Историк!!!
445
1
 
1
 
! Отговори
Азъ преди 12 години
до 469Направо ми се плаче от твоите постове."Пази сляпо да прогледне"
444
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Така е. Нека и Путин си признае истините за миналото и настоящето, а не да се занимава с евтина демагогия и ще му бъде по-лесно да върви напред.
443
4
 
3
 
! Отговори
НФБ преди 12 години
реално славата на Сащ замира след провалите му в авганистан и ирак`1Днес и ,,камиларя" разиграва световните жандарми!Всеки мир е по успешен и желан от най успешната война
442
4
 
11
 
! Отговори
НФБ преди 12 години
да русия и днес е изостанала и то доста от запада и от сащ но именно за това политиката на путин е насочена да компенсира това изоставяне..китай също е изостанал но днес се прави много,ще видим какво ще е утре!няма вечна доминация...някога и египет е бил нещо после гърция е била...после римската империя(((Византийска (((османска..някога и китай е бил велик...днес Сащ са в апогея но никой не знае каква е следващата крачка нагоре или надолу с този дълг!
441
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Джуджето Путин не може да впечатли с нищо друго, освен с бомбастични изявления.Ръководител на западнала ресурсноориентирана икономика, едно от първите места в света по болни от Спин и на всичко отгоре непорасъл достатъчно, въпреки че като малък усърдно се наливал с току що издоено мляко от кравата на съседката. Какво му остава на палето, освен да лае по слона, така изглежда по-значим.Човека просто е заложник на обстоятелствата.Влизам му в положението.
440
3
 
11
 
! Отговори
Японски фронт преди 12 години
Най-голямата грешка на Хитлер през ВСВ е че не е съгласувал операция Барбароса с Япония! Един японски фронт срещу русия от изток щеше доста да олесни Хитлер.Тогава Сталин щеше да гълта цианида в бункера си! Тук е приноса на САЩ и този факт е крайно не удобен за русофилите.Не искат да признаят че САЩ чрез войната си срещу Япония реално помага и то много на ссср да пречупи Хитлер!
439
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Грешиш. След бутката при Курск, Немците нямат никакви значителни настъпления на източния фронт.----------Нямат и значителни отстъпления, между другото.Докато американците не слизат в Сицилия и се налага да прехвърлят войски в Италия.
438
3
 
9
 
! Отговори
историк преди 12 години
за феновете на т-34 искам да подчертая факта,че те не биха били това,което станаха в боевете, ако не беше знаменитат им броня. през цялата война тази броня се е произвеждала от АНГЛИЙСКА СТОМАНА, получавана като съюзническа помощ от англия и специално искана от русия само и само за танковете.от 1942г. храната на руската армия е била изцяло американска,включително брашното за хляба,ботушите им са били на 100% американски след 1942г. и така до края на войната.