САЩ са паразит в световната икономика, рече Путин

Руският премиер подкрепи идеята за сливане на Русия и Беларус
532
САЩ са паразит в световната икономика, рече Путин
Снимка: Getty Images/Guliver Photos

Руският премиер Владимир Путин определи САЩ като „паразит” върху световната икономика по време на реч в младежки лагер край езерото Селигер.

"САЩ  прехвърля тежестта на отговорността върху други държави и в известен смисъл действа като паразит”, отбеляза Путин, цитиран от АП.

Той допълни, че споразумението за дълга обявено от американския президент Барак Обама „ не е пълно и това ще доведе до забавяне вземането на по системни решения".

Същевременно руският премиер обяви, че подкрепя идеята за сливане на Русия и Беларус, предаде Ройтерс.

В речта си пред  младежкия лагер той заяви, че връщането към "единство в съветски стил е възможно, желателно изависи изцяло от волята на народа на Беларус".

Границата между Русия и Беларус е отворена от 1997 г. и гражданите на двете страни могат да пътуват свободно и да търсят работа.

В момента Беларус преживява най-тежката си икономическа криза от идването на власт преди 17 години на президента Александър Лукашенко, посочва Франс прес.

Русия отдавна настоява Беларус да пристъпи към приватизация на своята икономика, което би помогнало на Москва да придобие най-привлекателните предприятия, тъй като ЕС и САЩ наложиха санкции на режима в Минска заради разправата с опозицията след президентските избориминалата година.

Санкциите не допускат европейски или американски фирми да сключват сделки с беларуски институции или контрагенти, посочва АФП.

(БТА)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


532
Още по темата: Владимир Путин
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
417
1
 
6
 
! Отговори
до 441 преди 12 години
Някак си не ми се връзва когато къщата на съседа ти гори ти да се пазариш колко ще ти плати за да му помогнеш, още повече, че огъня всеки момент ще се прехвърли и на твойта къща.Но какво да правиш, американци....само пари ги вълнуват
416
11
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Гръбнака на Вермахта го пречупиха САЩ и Англия, нападайки Хитлер в гръб. Дотогава руснаците са успявали само да го хапят по глезените, докато са получавали жестоки шутове. До началото на 1944 (десанта в Нормандия), фронта се е движел напред-назад из Русия. През това време западняците са громели Оста в Африка, Италия и Тихия океан.
415
1
 
3
 
! Отговори
Елцин преди 12 години
Ей, 439, това си е реч за Бузлуджа, не за сайта! Що не се изселиш в безкрайната руска шир, ами драпаш за Зелена карта?
414
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
*** си колко много коментари... Е какво толкова сте се разпенили всички... И без това нас това не ни касае - Нито Русия, нито САЩ. България е в една черна дупка и който остане в БГ ще тегли цял живот. А Русия и САЩ винаги са си въртяли далаверите помежду си, а ние винаги сме се дупили...
413
8
 
3
 
! Отговори
До 439 преди 12 години
"Танковете "Шърман" например руснаците и без пари не са ги искали.."Това е абсолютна глупост. Руснаците са ползвали всичката военна техника с която са разполагали. Не само Шърманит но дори леките танкова М3.Но дори и да забравим за танковете, без американските камьони, червената армия би била небоеспособна. Провизиите и мунициите не могат да ходят сами.
412
2
 
3
 
! Отговори
до 440 преди 12 години
Ако САЩ решат да му вземат нефта мислиш ли, че има оръжие с което да ги спре?Ама нещо и там не им се влиза...Къде по лесно е да разстрелваш араби в пустинята, където няма къде да се скрият..
411
2
 
5
 
! Отговори
До 439 преди 12 години
"Руснаците нищо не са получили безплатно от САЩ"САЩ не са длъжни никому да дават нищо безплатно. Освен това никой не отрича загубите претърпяни от СССР през войната, но недей де обвиняваш САЩ за тях. Хитлер напада и разорява СССР, не САЩ.
410
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Ред е на Чавес да се въоръжи с руска техника и да загуби катастрофално някоя "отечествена" война.
409
6
 
10
 
! Отговори
до 435 преди 12 години
Господи, защо света е пълен с ***?Руснаците нищо не са получили безплатно от САЩ, набий си го в кратуната.За всичко са платили не с долари или рубли, а със злато.И ако някой е изнесъл тежестта на войната, това не са САЩ.Не на САЩ изгориха и разориха територията, не на САЩ избиха 1/10 от населението и не САЩ прекърши гръбнака на Верхмата...Съвсем отделен е въпроса за качеството на полученото оръжие...Танковете "Шърман" например руснаците и без пари не са ги искали..
408
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Ако САЩ са ***, то Русия не знам какво е. Щатите поне дават на света технологии, а *** само смучат полезни изкопаеми и ходят по курорти да ***.А господарят им плещи глупости пред малките путлерюгендчета.
407
3
 
3
 
! Отговори
До 421 преди 12 години
Да така е. Да не говорим за първата война в залива. Преди това ирак е 4-тата танкова сила в света. Въоражени руски Т-72, и биват прегазени от коалиционните сили, като американците нe губят нито един М1 А1 Abrams а англичаните губят само един Chalenger.
406
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Хариера е всъщност английски, не американски...-------Никога не съм твърдял, че Хариер е американски.Всъщност, знам доста за самолетите, не че искам да се хваля...В тази област си изкарвам хляба.
405
6
 
4
 
! Отговори
Елцин преди 12 години
Да, Щатите са ***, но където стане бедствие или война, всички обръщат влажни погледи към тях за помощ. И я получават. Така е от Първата световна война насам. Путин да не забравя колко милиарда долара получи СССР през Втората световна война като бойна техника, муниции и продоволствия, без които Хитлер щеше да прекоси Сибир. Нарочиха САЩ за световен полицай, сега ги молят да бъдат такъв. Е, нормално е да прехвърлят част от финансовата тежест на останалия свят, щом могат...
404
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
germanzite imat silna ikonomika ama jenite im gi ragat negri dasje i mnogo nemzi sasho gi ragat negri ima edin club v offenbach kadeto germanzite vodiat jenite si da gi ebat negri
403
4
 
0
 
! Отговори
До 426 преди 12 години
"Прав е...как се връщат милиарди долари заем без точене не нефт в Ирак и Либия."Защо тогава не точат нефта на Ирак и Либия? Защо оставят иракчаните и либийските бунтовници да си го продават на който решът?
402
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Коментар 431 беше отговор на 409
401
1
 
1
 
! Отговори
До 406 преди 12 години
"И трябва ли въобще да сравняваме ефекта от войната върху руската и американската икономика?"Че от къде на къде пък щее правим такова сравнение? Ти си този който прави такова сравнение. Спора беше дали САЩ са спечелили или загубили от войната, а не дали някой дръг е загубил повече от тях.
400
1
 
2
 
! Отговори
До 409 преди 12 години
"Военната техника на практика е продадена и е грижа на страните, които са я получили"Оцелялата военна техника дадена по lend-lease, се върща обратно на САЩ. Освен това огромна част от произведената военна техника е била за оборудване на американсктата армия. Те все пак не тръгват да се бият голи и боси.
399
6
 
8
 
! Отговори
KOKO преди 12 години
Западните *** се борят за руски инвестиции а ние се правим на много силни.Трябва тиквата да използва че руснаците ни искат защото сме най близки като култура,като произход а не се дърви.Не знам дали сте излизали да работите на вън,но винаги руснаци и българи си помагат.Западните нации нямат нищо общо със славянските.Ние сме малка държава,по добре да зависим от руснаците от колкото от чичо сам,който иска да дърпа шистов газ,забранен на Запад и САЩ,всъщност евреите го дърпат само в африканската пустиня където няма население,Трайко е купен от тях за да ни заличи като нация..четете в нета,къде го дърпат и защо френския народ скочи и го забраниха...
398
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
gospodin prodajnika Putin kadeto razrushi zaedno s elzin ruskata industria vmesto da ja razvivashe s parite ot petrola ruskite bogatashi praviat oborot na zapadnite produkti a rusia koiato ima vsichko prodava energosurvenite si na diavola narechen zapad da rantuti briketite *** spri krana s energosurvini za zapada neka gi polzvat rusnazite