Докато едни готвят там, швед си спретна ядрен реактор в кухнята

Мъжът все пак решил да иска разрешение от властите, те го арестували
4 авг 2011 20:00,
57
Докато едни готвят там, швед си спретна ядрен реактор в кухнята
Снимка: Reuters

Шведската полиция е арестувала Ричард Хандл, който се опитал да постигне ядрено делене в собствената си кухня, съобщи Асошиетед прес.

Самият Хандл твърди, че просто е правил научен експеримент в домашни условия и не е знаел, че хобито му е противозаконно. Полицаите са задържали шведа за нелегално съхранение на радиоактивни вещества. В дома му са открити радий, уран и америций. По думите на 31-годишния мъж той от няколко месеца се опитвал да си направи ядрен реактор. Постиженията си мъжът описвал в блог.

В един момент ученият любител се замислил има ли право на подобни изследвания и отправил питане към властите. Те предпочели веднага да го арестуват.

"Винаги съм се интересувал от физика и химия. Просто исках да разбера може ли да бъде осъществено деление на атома вкъщи", заяви за Асошиейтед прес Хандл. Занапред мъжът обещава да се занимава само с теоретични изследвания.

Извиненията, поднесени от шведа, може да се окажат недостатъчни. Ако бъде признат от съда за виновен, го заплашват до две години лишаване от свобода.

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


57
Още по темата: ядрен реактор
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
57
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Аз затва властите не ги питам !
56
0
 
2
 
! Отговори
Томас преди 12 години
ad block и flash block решават проблема с всички аватари - ***, турски - изчезват с десен бутон - block image
55
5
 
1
 
! Отговори
Ястреб преди 12 години
До 48 и 54 - С този аватар разлайвам кучетата. ;-)) Хав-хав..... рррррр.... Бъдете хора, както претендирате да сте и казвайте нещо умно. Ако нямате, по-добре замълчете. Такива злобари като вас правят целия български народ да изглежда като народ от злобари.
54
0
 
3
 
! Отговори
leko iznerven преди 12 години
до 49много лесно се намира. димни детектори, батерии, gsm-и, всякаква тестваща и лабораторна техника и прочие и прочие. останалото е знания по химия, физика и много инат;)иначе новината ме кефи. не мре туй що не гасне...само има период на саморазпад;)да живее ядрената енергетика! всеки дом с ядрен реактор.
53
0
 
2
 
! Отговори
1 преди 12 години
До 47 - с това знаме нямаш работа тук, марш в анадола миризлив читак!
52
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Ako tova naistina e vazmojno....Amerikancite sa mnogo TAPI!!!NIKOJ ISTINSKI FIZIK NIAMA DA TVARDI 4e tova e vazmojno...Dosega vsi4ki stiahme da imame iadreni dimove!!
51
0
 
0
 
! Отговори
кммх преди 12 години
хах *** фена :)
50
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
радий се намира лесно,особено в САЩв техните суперфосфати има много радий,обаче интерестно е как го извличаочевидно е разбирал от химия
49
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
В дома му са открити радий, уран и америций.Плюс - че си е водил и блог за "експеримента".А тия тюфлеци го усетили едва когато ги попитал!Абе, как се намира америций за домашни нужди?И как така лесно си "събираш" и уран и радий?Това е не само идиотия, ами направо скандал.Щом тоя реднек може .... сетете се ония, с любимата им мантра "Аллах акбар!", какви възможности имат!
48
1
 
4
 
! Отговори
Ивайло преди 12 години
Имаш ли представа колко дразнеща е картинката, която си си сложил?
47
9
 
5
 
! Отговори
Ястреб преди 12 години
До 40 - Хайде да си играем на цивилизовани хора, а... може ли?
46
0
 
6
 
! Отговори
Един преди 12 години
Шведската полиция го е прибрала, за да не я изпреварят иранците и няколко други азиатски кандидата. Тоя швед дано не успее в домашни условия, защото американците ще забранят използването на готварските печки за конвенционални цели.
45
0
 
1
 
! Отговори
до физика преди 12 години
Снимата не е на редактора а е оригал. малко е отрязана само. Няма как да пусна линк. Запиши в гоогле 31-årige Richard Hand и ще илезе Статията на СВТ
44
0
 
2
 
! Отговори
изперкал или не преди 12 години
Незнам дали шведа е изперкал, но знам че е открил GPS а и куп много неща. Както в момента започнаха да се отопляват от подземните въздушни маси. Струва 30 000лв. но е за цял живот.
43
0
 
4
 
! Отговори
шведоо преди 12 години
Ако бе в българия медал щяха да му дадат. щтом за убийсто не се лежи в затвора...
42
0
 
3
 
! Отговори
до 41 преди 12 години
Ами явно може да се направи и затова е викнал "компетентните органи" да им покаже. Изперкал си само ти ,от пропагандните телевизии си забравил глагола "мисля".
41
5
 
6
 
! Отговори
балканджия преди 12 години
Леле, тези скандинавци съвсем изперкаха! То на нас ни се носи славата, че сме тъмни балкански субекти, ама те май ще ни бият по простотии! един разстрелва, друг прави реактор.....Потрес!
40
2
 
1
 
! Отговори
ДО 19 ! преди 12 години
Те и *** като тебе така се охлаждат !!!
39
2
 
26
 
! Отговори
дървен шоп преди 12 години
я че цепим ядрото на атома с теслата!!
38
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
тоя е пълен малоумниксега ще умре след 1-2 години от лъчева болест.