Американци убиха бебето си, лекували го с молитва

Сега семейството очаква присъдата си за непредумишлено убийство
Обновена: 3 окт 2011 11:39 | 3 окт 2011 11:39,
105
Американци убиха бебето си, лекували го с молитва
Снимка: Reuters

Мъж и жена от щата Орегон бяха признати за виновни в непредумишлено убийство на новороденото си дете, съобщи АФП. Родителите са последователи на местния клон на „Църквата на последователите на Христос“ (Followers of Christ Church), които не признават официалната медицина и практикуват изцеление с молитва.

Шанън Хикман родила сина си в домашни условия. Девет часа по-късно бебето починало. Оказало се, че детето е имало бактериална инфекция и се появило на бял свят с недоразвити бели дробове. Според лекарите, ако е била оказана своевременна медицинска помощ, детето е имало 100% шанс да оцелее.

Следователите се опитвали да изяснят защо родителите не са се обадили на "Бърза помощ". Бащата заявил, че се молил за оздравяването на детето. Шанън отбелязала, че според религиозните й разбирания тя трябва да се съобрази с мнението на мъжа си.

По законите на щата Орегон минималното наказание за непредумишлено убийство е шест години лишаване от свобода. Предвидени са по-леки мерки за вярващи – не повече от 18 месеца затвор и 250 хил. долара глоба.

По-рано петима членове на сектата бяха осъдени за престъпления, свързани с отказ от лечение на деца. Във връзка с това през 2011 г. щатските власти отмениха изключенията за вярващите. В момента на инцидента с новороденото бебе обаче поправките още не са били влезли в сила.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


105
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
100
1
 
0
 
! Отговори
Xul преди 12 години
Единственият истински бог е собствения сексуален нагон. Световните религия са изкривени мистификации на това тайнство до превръщането и в пълна простотия. Резултата е налице. Прави това което искаш ! Любовта е закона, любовта подвластна на волята !
99
2
 
1
 
! Отговори
W преди 12 години
Джа .... растафарай ....
98
2
 
8
 
! Отговори
бог е гъз преди 12 години
Будистите не се молят, а медитират. Мюсюлманите се молят на същия бог като християните. А в България точно най-набожните се возят в мерцедеси и слагат едно кило ланци върху расата.Без бог няма да чакаме чужда помощ, а ще вземем нещата в свои ръце. Да видиш дали крадците и корумпираните се страхуват повече от него, или от нас!
97
6
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Те и будистите са религиозни и мюслюслманите и пак НЯМАТ НИЩО ОБЩО С БОГ и те се молят.Мога категорично да заявя, че проблемите на България- убииства кражби лъжи корупция се дължат на безбожието.Просто без Бог можем да си правим каквото си искаме ...не че няма Бог а никой не иска да има Бог !!!!
96
4
 
6
 
! Отговори
Бог е Гъз преди 12 години
"моля те боже помогни ми детето ми"... Ама явно молитвите не помагат, нали?И разбира се, когато някой религиозен извърши подобна глупост, даже и собствената му порода се дистанцира от него, уж изопачавал. То така и *** се оправдават с Катуница.
95
9
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Ахх колко сте ми глупави всички, за какво ви е длъжен господ ... като се гаврите с него богохулствате с всяка втора дума не го признавате и зачитате както много поколения преди вас са го правили и после .. " моля те боже помогни ми детето ми " не става номера !!! Не е Бог виновен. Гади ми се като чета скапаните коментари, първо тая секта няма нищо общо с Бога и го изопачава.
94
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Интересно къде е Томас с неговия измислен бог всемогъщ... как не го е срам да не излекува детето след толкова "лекуване" с молитви...
93
3
 
2
 
! Отговори
муспи преди 12 години
Говорете, говорете че тези не са викнали бърза помощ, за да не се сещата че в България такава не ви се полага.
92
3
 
12
 
! Отговори
Атеистка преди 12 години
А обяснението е толкова просто: БОГ НЕ СЪЩЕСТВУВА !
91
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
А кой е казал, че дядо господ е добър... освен собствената му рекламна агенция, разбира се.
90
2
 
3
 
! Отговори
Питащ преди 12 години
Защо добрия дядо господ е позволил едно дете да се роди и да умре по толкова нелеп начин.Аз на негово място бих решил проблема като направя гнусния сектант ялов.
89
2
 
7
 
! Отговори
учен чиляк преди 12 години
Навремето учените смятали че вселената е направена от азот тъй като е най-изобилното вещество в природата. Изхождайки от същата логика аз мисля че вселената се състои предимно от Глупост
88
3
 
9
 
! Отговори
KKK преди 12 години
и по добре семето не тея *** да не се сее по земята !
87
2
 
6
 
! Отговори
Темерут преди 12 години
Вярващи... Или, луди? Май е все едно!
86
2
 
9
 
! Отговори
Диана преди 12 години
По закон се предвиждали 6 години за такова престъпление, но за вярващи имало по-леки мерки ли?!?!? Това е най-голямата глупост.. тея американци не са с всичкия си. Вярващ или не убийството си е убийство. Айде сега да си го излежат психопати такива. Даже по-големи присъди трябва за тях, т.к. напълно съзнателно са го оставили да умре, а са могли да направят нещо.
85
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Ето, такива секти, подлагащи на риск живота и здравето на хората трябва да се забранят! Или поне да се задължат сектантите да подписват декларации, че до пълнолетието на децата си се задължават да не отказват и възпират животоспасяващи процедури.
84
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
То ако ставаше само с молитви... не е лошо да се молиш, но за съжаление Господ не винаги е склонен да изпълни желанието ти, ако не положиш известни усилия.
83
2
 
8
 
! Отговори
Ристо до 78 преди 12 години
и аз туй му рекох на тати, че му куца малко логиката, ама докато попитам "Защо ме остави... на тия ***" и се възнесох. обаче тури му пепел! такъв бил плана пък ти пиши само три удивителни и само три въпросителни, щото четвъртата е от дявола
82
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Господи, защо позволяващ на такива *** хора да имат деца?! Ти го заведи в болницата, пък после си се моли колкото искаш! Тия изобщо мръднали ли са от 10 век?! Даже и тогава хората не са разчитали само на молитви, а са правели всичко според възможностите си за да лекуват, къде с билки, къде с други отвари, но не са разчитали само на молитви. То си е казано "Помогни си сам, за де ти помогне и Господ!" Ама тия ***...ц дори и това не го знаят!
81
8
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
*** заблудени християни , какво да ги правиш...