Десетилетие ще трябва на Европа, за да излезе от кризата

Всеки трябва да направи усилия, казва Ангела Меркел
Обновена: 5 ное 2011 13:49 | 5 ное 2011 13:49,
155
Десетилетие ще трябва на Европа, за да излезе от кризата
Снимка: Reuters

В редовното си седмично видео послание към германците канцлерът Ангела Меркел заявява днес, че на Европа ще й бъде необходимо "десетилетие", за да заздрави финансите си и да излезе от дълговата криза.

Уреждането на дълговата криза "е път, който изисква много усилия, по който ние трябва да напредваме стъпка по стъпка", посочва Меркел в обръщанието си, качено на сайта й в интернет.

Меркел допълва, че е необходимо всички страни от еврозоната да ограничат по законен път задълженията си. "Всеки в Европа трябва да направи усилия и да изпълни всички свои задължения", подчертава Меркел.

Срещата на високо равнище на Г-20, завършила вчера и в която участваше и Меркел, положи усилия да не допусне разрастване на гръцката дългова криза, поставяйки Италия под миниторинга на Международния валутен фонд, без обаче да вземе решение за нови финансови механизми, с които да не се допусне нова световна рецесия, припомня АФП.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


155
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
151
1
 
1
 
! Отговори
стефан преди 12 години
ние на кризи сме свикнали. няма с какво да ни стреснете,20 години преход и мизерия,а преди това дефицит на стоки и развит социализъм. нищо не ни плаши и отчайва,единствено ако се случи нещо добро и готино не знам как ще реагираме. не сме подготвени за добро,а не сме и виждали...
150
0
 
0
 
! Отговори
от 1 5 3 преди 12 години
извинявам се! ОПАСЕН.
149
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
В Б-я живеят пещерняци, за които живот извън пещерата е вреден и упасен.
148
0
 
3
 
! Отговори
Дядо Йоцо преди 12 години
Гледам, че ЕС се разпада именно през слабите си звена, каквито са лъжливите византийци, жабарите и циганизираните испанци. Няма нужда от спасение, а от РАЗПРОДАЖБА! Китай, САЩ и останалите хиени чакат и ще дочакат. Нас никой не ни брои. Ние не съществуваме за тях, някакви си 5- 6 млн. посткомунистически ***, повечето от които не знаят къде се намират и все още чакат някой "оправител" да им каже какво да правят. Наближава краят на дните....
147
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Ревете срещу Европа? Без единна Европа ще ревете от войни. Все ми е тази. На тези, на които им стискаше вече не са в Б-я.
146
3
 
5
 
! Отговори
Няма анонимни преди 12 години
Горката Ангела Хитлер,хич не и се нарежда пъзела,иска да го решава с черните и тъмно сините кубчета,но в картинката преобладават червените и розовите.
145
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Това е образа на една жена, която е изпаднала в безпомощност. Не знае от къде ще дойде помощта. Китай отказа заем. Америка не дава. Само от барон Мюнхаузен не е поискала помощ. Тя обаче знае, че без Гърция и Италия Европа, т.е. Германия няма да е същата. Има една истина - Сърбия, Беларус и Украйна в ЕС и всичко ще се управи.
144
6
 
5
 
! Отговори
Брут преди 12 години
Съгласен съм с Марк! Това което трябваше да осъществят руснаците и в което вярваше прогресивното световно човечество за превъзходството и по голямите възможностите на комунизма да принудят капитализма да се съобразява с него,бе реализирано като по марксически учебник от техният по талантлив ученик Китай.
143
1
 
0
 
! Отговори
до УМНИК преди 12 години
да разбирам че си безработен ?
142
8
 
7
 
! Отговори
Марк до Цезар преди 12 години
139Социализмът просто фалира! И без Горби щеше да си фалира!Но Съветските комунисти, както и бгкомуноидите просто бяха едни завършени ***, за разлика от китайските комунисти!Китайските комуноиди, поне се оказаха достатъчно умни и овреме въведоха пазарната икономика при политическа диктатура!Това е бе!Социализъм и комунизмът са невъзможни!Преживяхме го! При едно мизерно ниво на стандарт, бяхме доволни и ги лъжехме, че работят, а те ни лъжеха че ни плащат!Стига марксистки идиотии!
141
0
 
2
 
! Отговори
За Витков! преди 12 години
Съгласен съм с Цезар! Няма вариант в който да има неспиращ ръст и всяка система лежаща на това кредо е обречена! А колкото до предлаганата система то ако знаехме коя е по и най-добрата щяхме да сме билионери. Въпроса ,че явно капитализма в този си вид е обречен на провал, рано или късно !
140
2
 
1
 
! Отговори
DO #139 преди 12 години
I KAKAV SPRAVEDLIV STROY TRIABVA DA DOIDE SRED TEB?ANARHIATA ILI VASTTA NA NIZSHITE DUHOM,ILI PO VAJNO E PARVO DA GO SVALITE I SLED TOVA DA SE MISLI.AKO TI OSTANE VREME???
139
3
 
9
 
! Отговори
затъване преди 12 години
Европа и света няма да излязат от кризата, те само ще затъват !!!!
138
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Зависи на германците кога ше им писне да ни хрантутят
137
2
 
9
 
! Отговори
цезар преди 12 години
Преди 22гд капитализма с огромната помощ на един човек с белег на главата ликвидира социализма. То сега капитализма сам ще се ликвидира Всеки един строй си има начало и край Като почнеш от първобитно-общинния и т.н и т.н та стигнеш до днешния.Не мога да си обесня защо един строй като капитализма който се счита за най хуманния най справедливият изпада в криза.Плюс това този строй гледа по всячески начин да напада и ограбва други държави които не споделят идеала му.
136
1
 
9
 
! Отговори
Язе преди 12 години
В ЕС има държави донори и държави консуматори. Ние не се знае (по точно ние не знаем) от кой сме. Но е много лесно да се разбере. Ако утре излезе правителството и каже, че се обмисля вариант БГ да напусне ЕС и НАТО ще има реакции. Ако реакциите са безразличие значи не ни е там мястото. Ако скочат и започне натиск и совалки с цел да се откажем от напускане това значи, че ония имат полза от нас. Щом е така правителството да дига мизата. Аз мисля, че ако излезем ще ни ликвидират икономически ...
135
0
 
17
 
! Отговори
Бай Тошо преди 12 години
Бай ТошоСамо още 2 петилетки кураж и търпение драги съграждани, братя и сестри и тогава ще преминем от основите на капитализма към развито капиталистическо общество!На никoй няма да се налага да рови в кофите за ***, търсеики препитание. Таратор и шкембе чорба ще има за всички мънички мои и тогава живота ще бъде песен!
134
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
"райските туристически кътчета у нас"хахахаха това ирония ли е?
133
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Еиии,колко са благосклонни и добронамерени тия западни държави към България за да и подпомогнат икономиката,като оповестиха кризата в Гърция пред света,за да очакваме туристически бум и да се пренасочат доходоносните им туристи към райските туристически кътчета у нас!...Мани,мани..да не дава Господ......
132
0
 
3
 
! Отговори
самобаламитеостанаха преди 12 години
Не бой се Меркел като останат *** и турците в България ще видиш заплати за "бял" като в германските градове . Я виж Кадафи как плаща в злато .