САЩ изпробваха нов вид конвенционално оръжие

То е изминало 3700 километра за по-малко от час
Обновена: 18 ное 2011 10:39 | 18 ное 2011 09:52, Елка Василева
109
САЩ изпробваха нов вид конвенционално оръжие
Снимка: Архив Reuters

Сухопътните сили на САЩ извършиха първия пробен полет на нов вид оръжие, което ще позволи да бъдат нанесени удари с конвенционални заряди по всяка точка на земното кълбо в рамките на час, предаде Асошиейтед прес.

Носителят на новия вид управляема бомба е бил изведен в стратосферата, откъдето "авангардното свръхзвуково оръжие" е изминало 3700 км за по-малко от час със скорост пет пъти по-висока от скоростта на звука.

Според АП новото оръжие наподобява безмоторен самолет, който в плътните слоеве на атмосферата може да бъде прецизно насочван към дадена точка, като заобикаля територията на приятелски държави.

Експериментът е бил извършен на военния полигон на сухопътните сили на САЩ на Хаваите и е достигнал атола Кваджалейн.

Според АП военновъздушните сили на САЩ заедно с Агенцията за авангардни проекти на министерството на отбраната разработват сходен вид оръжие.

Целта на вчерашния експеримент е била да се събере информация за технологиите, използвани за ускоряване на новото оръжие, за да може то да започне да "планира" след отделяне от носителя.

Говорител на сухопътните сили на САЩ подчерта, че по време на експеримента е била събрана информация за работата на бордовите системи по време на продължителен полет.


(БТА)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


109
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
85
7
 
6
 
! Отговори
BBB преди 12 години
US sa mnogo po napred ot russia Sled razpada sa CCCP Amerika totalno prevazhojda!
84
6
 
3
 
! Отговори
Future 2025g преди 12 години
Bomb Moskow naw!!!!
83
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
samo s voina shte se opravim 1000 procenta garancia.
82
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Група западни учени след провеждането на многократни опити, откриха че наличието на нефт и отсъствието на противоракетна отбрана в която и да е страна, неизбежно води до демократизиране:)
81
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
По големи глупости не нях чел отдавна. То ва са иновасии и технологии които след 20 години ще се ползват от всички ни. Американската армия и НАСА са може би две от най-иновационите организации. Радвайте се че ги има!!!
80
2
 
5
 
! Отговори
От 73 преди 12 години
Много сте жалки всички. Или сте толкова прости и *** или и аз не знам. Какво ви грее вас кой какво оръжие има и къде ще бъде пуснато, нима не знаете, че ядем храни от Китай, че носим дрехи от Турция, че ползваме газ от Русия и т.н. Една такова попадение където и да е било по света първо ще срине много хора психически, второ физически, ще има огромен дефицит на стоки и услуги, ще има огромен недостиг на храна, ще се получи огромно замърсяване. На какво от тези неща се радвате?
79
2
 
3
 
! Отговори
Dire Straits преди 12 години
money for nothing !
78
5
 
9
 
! Отговори
ен преди 12 години
ХАМЕРИКАНЦИТЕ ИМАТ 14 ТРИЛИОНА ДЪЛГ. ТЕЗИ КОИТО СА ИМ ДАЛИ ПАРИТЕ ЩЕ ЧАКАТ ОТ УМРЕЛ ПИСМО. ТОВАЕ НАЙ НАГЛОТО ПЛЕМЕ НА СВЕТА. НАСАЖДАТ НА ВСЯКЪДЕ ПО СВЕТА ОМРАЗА И НАСИЛИЕ. СВОБОДА И ДЕМОКРАЦИЯ ПО ХАМЕРИКАНСКИ ПАТЕНТ. ВИДЯХМЕ ДОКЪДЕ НИ ДОКАРА. ДО ПОД КРИВАТА КРУША ДА БЕРЕМЕ ДЖАНКИ.
77
3
 
3
 
! Отговори
do 60 преди 12 години
Ha interesno kogato te uni6tojat za 4as ti posle dali 6te si v sustoqnie da otvurne6 i tvoite "super" orujie dali 6te uni6tojat vraga ti sled 1 den ?? Tuk govorim za svetkavi4na ataka! Za minutki,4asove! Sled 1 den 4akai nqkoi da otvurne na udara...Za 1 den nqma da ima ni Putq ni Medvedev!
76
3
 
3
 
! Отговори
PRO преди 12 години
V izqvlenie na general Makarov ot predi dni otnovo se kazva 4e russiq 6te izpolzva qdreno orujie pri sledva6ta voina! Tova otnovo potvurjdava fakta 4e rusnacite na konvencionalno nivo sa 0 i bez qdrenoto si orujie sa obre4eni na totalna invaziq! Eto za tova e i PRO za da obezmisli ruskite qdreni raketi! Sled koeto uni6tojenieto na russiq moje da se izvur6i s konvencionalni bombi!
75
5
 
7
 
! Отговори
Alooo преди 12 години
Rusofilite sega estestveno 6te opliuqt vsi4ko i pak 6te kajat 4e russiq e napravila tova vidite li o6te prez 1948g Ha ha tupi ne6tastnici!
74
8
 
10
 
! Отговори
666 преди 12 години
Това ще се ползва в отговор на кибератаките. Пускаш пинг до пентафона и след малко получаваш бомбен килим. *** , харчат парите на данъкоплатците за глупости.
73
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Само едно им се чудя на тези ***,защо създават такива оръжия?Мислят ли се за непобедими ако ги използват?Непобедима е природата нещастници и само тя създава и съди.Накрая ще се оттърве от нас като ненужни твари и ще продължи да съществува. Ще ни плашат с пушки и самолетчета.Алооо самозабравилите се къде отивате?Всички сме гости на тази планета и ползваме не наши,а нейни ресурси. Ако от прашинка в космоса някой си създаде планета - нека е негова, но понеже никой не може, не се превъзбуждайте.
72
2
 
4
 
! Отговори
Да, 69, имаме преди 12 години
Когато я ясно и хладно, сутрин Бургас осъмва с набраздено небе, след което тези *** се събират на хоризонта в оранжево-розова мъгла.Аз вярвам в това въздейстние.
71
5
 
9
 
! Отговори
На 67 преди 12 години
Да-срещу Китай и Русия.Светът е заплашен от болни параноични амбициозни комплексари.Виждах ги на работното място-тройкаджия генерален с неизлечим манталитет на нереализиран физкултурник.Не ми е безразлично, как ще живеят децата ни.Те изиграха много игри, в които се чувстваш победител, когато човешки части и кръв летят из въздуха. Тази целенасочена деморализация на света е в ход след Втората световна война -справка-изказване на военен министър на САЩ и повторено 1996 - Клинтън.Прочетете.
70
2
 
7
 
! Отговори
Zweistein преди 12 години
Не се бойте,през IV-та ще се тепаме с прашки(не дамски и гейски,а такива с каквато Давид е убил Голиат,а ние чупехме прозорци).
69
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Нали имате Харп бе!
68
5
 
6
 
! Отговори
Браво! преди 12 години
Браво , другари на американските ***!Вече сме напълно свободни от всякакви заплахи!Ще опазим по-добре околната среда и Земята от климатичните промени и ще я разчистим от паразитните низши, които се пречкат на титаните да завладеят света!Ураааааааааааааа!
67
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Тея американоевреи,се готвят за 3 световна,май!
66
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Само една атомна подводница струва колкото 2 или 3 големи болници с най новото оборудване комплект персонал и заплатите им за няколко години, а въпросната машинка може само да ни свитне за нула време.И това ако не е хумор