САЩ изпробваха нов вид конвенционално оръжие

То е изминало 3700 километра за по-малко от час
Обновена: 18 ное 2011 10:39 | 18 ное 2011 09:52, Елка Василева
109
САЩ изпробваха нов вид конвенционално оръжие
Снимка: Архив Reuters

Сухопътните сили на САЩ извършиха първия пробен полет на нов вид оръжие, което ще позволи да бъдат нанесени удари с конвенционални заряди по всяка точка на земното кълбо в рамките на час, предаде Асошиейтед прес.

Носителят на новия вид управляема бомба е бил изведен в стратосферата, откъдето "авангардното свръхзвуково оръжие" е изминало 3700 км за по-малко от час със скорост пет пъти по-висока от скоростта на звука.

Според АП новото оръжие наподобява безмоторен самолет, който в плътните слоеве на атмосферата може да бъде прецизно насочван към дадена точка, като заобикаля територията на приятелски държави.

Експериментът е бил извършен на военния полигон на сухопътните сили на САЩ на Хаваите и е достигнал атола Кваджалейн.

Според АП военновъздушните сили на САЩ заедно с Агенцията за авангардни проекти на министерството на отбраната разработват сходен вид оръжие.

Целта на вчерашния експеримент е била да се събере информация за технологиите, използвани за ускоряване на новото оръжие, за да може то да започне да "планира" след отделяне от носителя.

Говорител на сухопътните сили на САЩ подчерта, че по време на експеримента е била събрана информация за работата на бордовите системи по време на продължителен полет.


(БТА)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


109
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
45
2
 
4
 
! Отговори
До 44 преди 12 години
Фобос грунт е на опорна орбита около земята и не могат а установят връзка с нея. Затова пък станцията сама поддържа слънчева ориентация и коригира орбитата си. Това е според чуждестранни сайтове.
44
14
 
4
 
! Отговори
евреин преди 12 години
тревожи ме фактът,че при изпитанието на това ново високотехнологично оръжие ТО не е срещнало по пътя си руската космическа станция ,пътуваща за МАРС. дали тя не е паднала вече някъде? както помня,предишната им станция за МАРС, пусната през 1996г. падна в АНДИТЕ. КЪДЕ ЛИ СЕ Е ДЯНАЛА СЕГАШНАТА ИМ? НЕЩО СЕ УМЪЛЧАХА РУСНАЦИТЕ. я някой "умен комунист"да ми разясни положението...
43
8
 
34
 
! Отговори
yashinaki преди 12 години
За медицина и за вода в Африка пари няма, но за бомби, които да крепят световното робство - има. Жалка работа сме това хората...
42
10
 
3
 
! Отговори
до 39 преди 12 години
Значи ти също си комунист. Добрият индианец е мъртвият индианец.
41
4
 
16
 
! Отговори
bvb преди 12 години
Какво да ги правиш милите американци като те се издържат от войни, смърт, конспирации и Холивуд.
40
8
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Еврейче, виж дълга на САЩ и после ми говори за икономически и политически супер сили.
39
5
 
15
 
! Отговори
до 35 преди 12 години
не са ли *** комунистите??? я дай един обратен пример? я кажи нещо за което някъде,някога да са ги хвалили комунистите??? че те дори сами си заплюха идеологията и станаха капиталисти тук и в русия след 1990г.,сами си смениха името,сами си съдиха тодор живков,на когото преди това лижеха зад.ника 45 години в пълна преданност, проваляха държавата всеки път,когато са били на власт, ТЕ ЛИ НЕ СА ***? и защо хората казват,че добрия комунист е само мъртвия комунист???
38
8
 
11
 
! Отговори
до 36 преди 12 години
Еврейче, и САЩ вече не ви щат и ви ритат по ортодоксалните масурчета. Ставате провинция на персите мойто момче ... свършена е вашата. Халал да вие.
37
7
 
11
 
! Отговори
333 преди 12 години
Видиотените американофилчета къде ся ..... аре да почват да се радват на новината и да разказват как вече Русия няма да я има на картата. Много постно така като си траят. Дайте малко се посмеем.
36
25
 
13
 
! Отговори
евреин преди 12 години
САЩ от 90 години не са мръднали от първото място като световен икономически лидер и като световна суперсила. тичайки да настигнат САЩ, руснаците съвсем издъхнаха, империята им СОЦЛАГЕР се срина,СССРсе срина и сега са в ролята на пиян *** с ръждиви атомни бомби в джобовете. комунистите 50 години МЕЧТАХА само две неща: САЩ да се срине сам,щото няма кой да ги победи и ДА ДОЙДЕ КОМУНИЗМА, щото няма кой да го построи в русия. НЕЩО ДА СЕ Е СБЪДНАЛО ОТ МЕЧТИТЕ НА КОМУНИСТИТЕ В МОСКВА И СОФИЯ?
35
1
 
4
 
! Отговори
до 31 преди 12 години
В Германия и Франция защо ги мразеха? Комунистите били ***.
34
2
 
27
 
! Отговори
Възмутен преди 12 години
Е Садам го свалиха че Ушким имал оръжия за масово унищожение за който го обесиха но така и такива не бяха открити !!!Сега Обама казва че има такива какво да правим,,,,
33
4
 
19
 
! Отговори
31 преди 12 години
Много си далече от истината. Комунизмът мой човек е създаден именно от евреите и винаги е имало братска обич между *** и евреи.
32
8
 
23
 
! Отговори
БЪЛГАРИН преди 12 години
СЛЕД 1945 Г. САЩ НЯМАТ СПЕЧЕЛЕНА ВОЙНА.КОРЕЯ, ВИЕТНАМ, ИРАК, АФГАНИСТАН.СЛЕДВА ИРАН.С КОГО ЩЕ СЕ БИЯТ С ТЕЗИ ОРЪЖИЯ.ЕДИНСТВЕНИТЕ КОИТО ИМ СЕ ОПЪВАТ СА РУСИЯ И КИТАЙ.СРЕЩУ ТЯХ НЕ ВЪРВЯТ ТЕЗИ КЬОРФИШЕЦИ.ЦЯЛАТА РАБОТА Е ,ЧЕ РУСИЯ ДЪРЖИ СУРОВИНИТЕ,А АЗИЯ СТАНА РАБОТИЛНИЦАТА НА СВЕТА.И ИМ ИЗДЪРПА ЧЕРГАТА ПОД КРАКАТА.ИЗХОД ИЛИ ВОЙНА ИЛИ ПАДАНЕ НА СТАНДАРТА- ПЕНСИИ И ЗАПЛАТИ В САЩ И ЕВРОПА ЗА ДА СТАНАТ КОНКУРЕНТНО СПОСОБНИ ИКОНОМИКИТЕ ИМ.
31
19
 
3
 
! Отговори
евреин преди 12 години
че в БГ е пълно с плебеи ,това го виждам и тук, и на улицата. че плебеите мразят богатите по дефолт и това е стара като света истина. но защо руските и тукашните комунисти толкова мразят евреите знаете ли? защото в русия единствените УМНИ ХОРА СА ЕВРЕИТЕ, а *** мразят умните както бедните мразят богатите. изводът е,че комунистите са *** и бедняци. а пък българските комунисти както и преди сляпо следват руските си ДРУГАРИ - затова мразят евреите в БГ.
30
1
 
4
 
! Отговори
До 22 преди 12 години
Въвеждат я на въоражение. Поръчани са вече и подводниците. Нема се плашиш.
29
6
 
26
 
! Отговори
men преди 12 години
САЩ може, всички други ако използват оръжие са терористи .... колко смешно само само те имали право да създават машини за убиване и въпреки всичко са "добрите"
28
4
 
10
 
! Отговори
Иво преди 12 години
Тези пък само за оръжия мислят.
27
20
 
6
 
! Отговори
КРАСАВЕЦА преди 12 години
само неможах да разбера,свършиха ли се българите че все повече жени се *** и женят за *** и турци?????????нищо че няма нищо общо с темата.а красивите мъже като мен *** умрелите кучета.и тук стигам до извода.ИИИИИССССССКККККАААААААММММММ ДА СЪМ МАНГААААААААЛЛЛЛЛЛЛЛЛ
26
4
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
На снимката - самолета минава над Столипиново