САЩ изпробваха нов вид конвенционално оръжие

То е изминало 3700 километра за по-малко от час
Обновена: 18 ное 2011 10:39 | 18 ное 2011 09:52, Елка Василева
109
САЩ изпробваха нов вид конвенционално оръжие
Снимка: Архив Reuters

Сухопътните сили на САЩ извършиха първия пробен полет на нов вид оръжие, което ще позволи да бъдат нанесени удари с конвенционални заряди по всяка точка на земното кълбо в рамките на час, предаде Асошиейтед прес.

Носителят на новия вид управляема бомба е бил изведен в стратосферата, откъдето "авангардното свръхзвуково оръжие" е изминало 3700 км за по-малко от час със скорост пет пъти по-висока от скоростта на звука.

Според АП новото оръжие наподобява безмоторен самолет, който в плътните слоеве на атмосферата може да бъде прецизно насочван към дадена точка, като заобикаля територията на приятелски държави.

Експериментът е бил извършен на военния полигон на сухопътните сили на САЩ на Хаваите и е достигнал атола Кваджалейн.

Според АП военновъздушните сили на САЩ заедно с Агенцията за авангардни проекти на министерството на отбраната разработват сходен вид оръжие.

Целта на вчерашния експеримент е била да се събере информация за технологиите, използвани за ускоряване на новото оръжие, за да може то да започне да "планира" след отделяне от носителя.

Говорител на сухопътните сили на САЩ подчерта, че по време на експеримента е била събрана информация за работата на бордовите системи по време на продължителен полет.


(БТА)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


109
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
65
16
 
5
 
! Отговори
Striker преди 12 години
Браво на момчетата! За един час 3700км! Тия за един ден ще опукат целия свят, бе! Нека дедо каПутко и оня дръпнатия да подпръцкват от страх! :)
64
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Доскоро щяха да фалират, а сега се оказа, че имали пари за глупости, да е... ши... държава >:-(
63
1
 
19
 
! Отговори
да ама не преди 12 години
Войната е бизнес, както и болестите и двете се създават изкуствено за да се трупа състояние от парите на простия данъкоплатец.Никой няма интерес в това народа да е здрав и щастлив, много трудно се контролира. За съжаление човечеството се управлява в полза на неколцина ....
62
5
 
20
 
! Отговори
mdam преди 12 години
Само се харчът пари за дивотии, вместо да се влагат пари за безумни войни същите средства може да се използват за откриване на нови лекарства или за научни открития в помощ на човека. По този начин хем ще се съкрати бюджета на военните и в същото време ще част от парите ще се прелеят в други ведомства.И какво ?! Имаме си Световна криза ! Ами спрете да се превъоръжавате г-да ПАРАНОИЦИ !!!
61
1
 
0
 
! Отговори
до 53 преди 12 години
Човекът си е направил много свестен коментар за разлика от твоя.
60
5
 
10
 
! Отговори
хахаха преди 12 години
е другите нямат толкова бързо оръжие но не след 1 час а след 1 ден могат да им сцепят г*за. Дали това ще им хареса на американските данъкоплатци да е след 1 ден а не след 1 час?
59
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Ние сме с отрицателен прираст на населението и няма да ни пипат,ама всички останали включително и за хамериканците ще трябва да измислят атентат а може би и нагласена война между големите.Планетата трябва да се спаси за децата ни.
58
7
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Учени създали устройство с което можело да се предсказва бъдещето. Световно представяне всички президенти се събрали и задават въпроси за бъдещето.Обама задава въпрос на машината:- Ще има ли трета световна война?- Ще има.- Ще я има ли САЩ?- Ще съществува.- Мойте близки ще бъдат ли живи?- Да.- А аз ще бъда ли жив?- Да.- А колко ще струва бутилка уиски, след войната?- Три рубли. . .
57
3
 
10
 
! Отговори
ив преди 12 години
Учени създали устройство с което можело да се предсказва бъдещето. Световно представяне всички президенти се събрали и задават въпроси за бъдещето.Путин задава въпрос на машината:- Ще има ли трета световна война?- Ще има.- Ще я има ли Русия?- Ще съществува.- Мойте близки ще бъдат ли живи?- Да.- А аз ще бъда ли жив?- Да.- А колко ще струва бутилка уиски, след войната?- Три рубли. . .
56
6
 
8
 
! Отговори
AYYYY преди 12 години
Населението е 7 милиарда,за 30 години се е увеличило 2 пъти а в 2020 ще трябват още 3 планети като Земята за да поберат хората.Храната не стига,за да се запази земята трябва населението да се намали.Може да го ограничат със закон 1-2 деца както в Китай,но е вече много късно,защото сме 7 милиарда и пак раста ще се увеличи а и няколко милиардера от продажбата на хуманитарните бомби ще изкара някои милиард.
55
4
 
11
 
! Отговори
50 преди 12 години
Дължат много пари на Китай,нормално е да мислят какда го изтрият и да започнат отново да ги доят.
54
4
 
21
 
! Отговори
KOKO преди 12 години
пак ще измислят война за да хварлят хуманитарните бомби за да изкарат милиарди няколко *** собствениците на военните заводи.Очаквайте нов измислен бен laden наскоро,измислен от болните им ал4ни мозъци...мръсно колонизаторско племе
53
9
 
3
 
! Отговори
до българина преди 12 години
българино,оттук даже ти виждам пагона... хайде скрий го де, вече от колко години си в пенсия, да кажа ли?
52
2
 
1
 
! Отговори
do 48 преди 12 години
Mi che mnogo iasno.. shte se sybudi utre bat *** i shte kaje "alah e velik" i aide otide...
51
3
 
2
 
! Отговори
до 44 преди 12 години
ама как ги знаеш тия неща,че ги прави станцията, след като "руснаците не могат да установят връзка със станцията"??? хем нямат връзка с нея,хем знаят какво прави тя и къде е...нали знаеш,че американците им я откриха къде е станцията, а руснаците бяха вдигнали по тревога Далечни си изток за инфо,защото ТАМ ПАДНА ПРОГРЕС-М преди два месеца.
50
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Тази оръженийна система цели, да укрепи американските интереси в Южно Китайско море.Което е изкючително важно за Американските интереси в дългосрочен план.
49
2
 
4
 
! Отговори
do 48 преди 12 години
I az da sym na USA i az shte zabrania na hora koito kazvat po nacionalnata si televizia che zemetresniata v strana sa porodeni ot tova che jenite se oblichat predizvikatelno (reportaj za Iran po CNN).Na takiva hora i pistolet ne bih dal.
48
9
 
15
 
! Отговори
- преди 12 години
САЩ иначе забраняват на тоя и оня да разработва оръжие дори за собствена защита, а те самите нямат никакви ограничения.Накрая света ще се окаже беззащитен и американците ще налагат каквото си искат на който си искат.А ние всички виждаме колко справедливи и честни са те.Само се надявам световната лудост да ни подмине
47
11
 
6
 
! Отговори
до 43 преди 12 години
извинявай,но ти разсъждаваш точно в посоката "длъжни сме да храним *** вечно". откъде -накъде АФРИКА трябва да я храни света, а те само да се плодят за кеф и да лежат чакайки помощите? америка храни африка от 50 години ЗАЩОТО ПРОИЗВЕЖДА МНОГО СВРЪХПРОДУКЦИЯ, КОЯТО БИ ТРЯБВАЛО ДА ИЗХВЪРЛИ за не срине пазарите си. но НЯМА ЗАРАДИ *** ПО СВЕТА ЦИВИЛИЗОВАНИТЕ СТРАНИ ДА СПИРАТ ПРОГРЕСА СИ,включително и оръжеината си индустрия.
46
8
 
14
 
! Отговори
БЪЛГАРИН преди 12 години
СПОРЕД МЕН ОСАМА БИН ЛАДЕН ПОСТИГНА ЦЕЛТА СИ .АМЕРИКА ВЛАДЯ СВЕТА 10 Г. ОТ 1991 ДО 2001Г. ИКОНОМИЧЕСКИ, ВОЕННО , ИДЕОЛОГИЧЕСКИ ВЛАДЕЕШЕ СЪРЦАТА И УМОВЕТЕ НА ХОРАТА.ОСАМА ГИ УБИ .СЛЕД УДАРА ПО ТЪРГОВСКИЯ ЦЕНТЪР И НЕ ЗНАМ ЗАЩО НЕ СЕ СПОМЕНАВА ПЕНТАГОНА.АМЕРИКА ЗАГУБИ ПОСОКАТА, ЗАТЪНА В ДЪЛГОВЕ С БЕЗУМНО ЗАГУБЕНИТЕ ВОЙНИ С ИРАК И АФГАНИСТАН.СДАДЕ ИКОНОМИКАТА НА КИТАЙ.ЕС ПОВЛЕЧЕ КРАК.ЦЕНТЪРА НА СВЕТА СЕ ИЗМЕСТВА В АЗИЯ.РИМ - 1000Г. ВЕЛИКОБРИТАНИЯ - 200Г. РУСКАТА - 70Г. САЩ 10Г.