Задържаха писма с куршуми за Монти и Берлускони

Иска се преразглеждане на антикризисния план, иначе "скъпо ще заплатят за това"
Обновена: 16 дек 2011 14:22 | 16 дек 2011 14:16, Елка Василева
1
Задържаха писма с куршуми за Монти и Берлускони
Снимка: Архив Reuters

Десетина плика с куршуми в тях, адресирани до италианския премиер Марио Монти, предшественика му Силвио Берлускони и директори на вестници, бяха задържани снощи в пощенска станция, съобщават италианските медии.

Пликовете без марки са били открити в разпределителния център в град Ламеция Терме, в южната област Калабрия.

Още по темата

Писмата, изпратени от името на неизвестното досега "Движение на въоръжените пролетарии", съдържали заплахи и ругатни срещу политиците и директорите на вестниците, както и искане "да преразгледат антикризисния план", а в противен случай "скъпо ще заплатят за това".

"Ние ще ви накараме всички да си платите. Ние ще ви ударим и това ще бъде война до смърт. Ще ви накараме да проклинате мерките за бюджетни икономии. Няма да можете да спите вече спокойно. Куршумите не липсват и експлозивите сега идват благодарение на арабските приятели", се казва ще в посланието.

Италия трябва да приеме мерки за бюджетни икономии, включващи вдигането на възрастта за пенсиониране, покачване на данъците и други непопулярни действия.

В плика, изпратен до Марио Монти, е имало 9-милиметров куршум, а в плика до Силвио Берлускони - 7,65-милиметров куршум.

Подобен куршум е имало и в писмо, адресирано до Пиерлуиджи Берсани, лидера на опозиционната Демократическа партия.

Писма с куршуми са били пратени на министъра на труда и социалната политика Елза Форнеро, на Пиер Фердинандо Казини, лидер на християндемократите, както и на директорите на вестниците "Кориере дела сера" и "Република". Подобни пратки е трябвало да получат и директорите на три по-малки вестника.

Преди четири дни кметът на Рим Джани Алемано получи плик, съдържащ два куршума и заплашително писмо, подписано от хора, представящи се за ядро на "Червените бригади" – радикална организация, отговорна за терористични актове в Италия през изминалия век.

Вчера пък в римски филиал на италианската Агенция по приходите беше открит колет бомба. Агенцията вече беше обект на подобна атака преди седмица. Тогава отговорност пое анархистката група "Неформална анархистка федерация", а пратката избухна и рани генералния директор на агенцията.

Преди десетина дни писмо с експлозиви беше адресирано от същата група до директора на най-голямата германска банка Дойче банк Йозеф Акерман. Плик с експлозиви беше пратен от Италия до посолството на Гърция в Париж, но беше обезвреден навреме.
 


(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
3
 
3
 
! Отговори
??? преди 12 години
Масови безредици със стрелба и жертви в Казахстан.Другари ***,за това защо не пишете?Или е по-лесно и добре платено да пускате новини с негативно звучене само за държави от ЕС и НАТО?Така ли ви нареждат кукловодите?