Човекът иска да замени Бог, това е големият грях

Коледното послание на Папа Бенедикт XVI
Обновена: 25 дек 2011 17:04 | 25 дек 2011 14:12,
170
Човекът иска да замени Бог, това е големият грях
Снимка: Reuters

Папа Бенедикт XVI разобличи в началото на коледното си послание "Урби ет Орби" ("Към Града и към Света") желанието  на човека да замени Бога, предаде Франс прес. 

От балкона на базиликата "Свети Петър" светият отец заяви пред десетки хиляди вярващи, че Исус Христос е изпратен на  Земята, "за да ни спаси най-вече от дълбокото зло, вкоренено у  човека и в историята - човек да се конкурира с Бога и да иска да Го замени, да решава кое е добро и кое зло и да се смята за  господар на живота и смъртта. Това е голямото зло, големият  грях". 

Бенедикт XVI редовно разобличава желанието на западните общества да прокарват нови закони по въпроси, които  според Ватикана засягат най-свещените ценности на живота като абортите и евтаназията, отбелязва АФП.

Папата порица и комерсиализирането на Коледа. Той призова човечеството да погледне през повърхностния блясък на един от най-светлите християнски празници и да преоткрие истинското му значение.

Папата призова още за край на насилието в Сирия, "където бе пролята прекалено много кръв" и за възобновяване на диалога  между израелци и палестинци. 

В коледното си послание светият отец изтъкна, че всички  "съставки" на обществото в арабските страни в разгара на  социални и политически промени трябва да участват с нови сили в  изграждането на общото благо. 

Бенедикт  XVI отправи призив за солидарност с народите от Африканския рог, по-специално бежанците, чието  достойнство страда, тънещи в глад и често в несигурност. 

Преди словото на папата оркестрите на карабинерите и швейцарските гвардейци изпълниха химните на Ватикана и на  Италия, информира ИТАР-ТАСС, цитирана от БТА. Бенедикт  XVI произнесе  рождественото приветствие на близо 70 езика, включително и на есперанто.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


170
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
43
6
 
6
 
! Отговори
яденье и пиенье преди 12 години
КОГАТО БЪЛГАРИТЕ ХРИСТИЯНИ СНОЩИ СА БИЛИ НА ЯДЕНЬЕ И ПИЕНЬЕ - *** КЪДЕ ЛИ СА БИЛИ? НА ЯДЕНЬЕ И ПИЕНЬЕ ЛИ?
42
3
 
6
 
! Отговори
МАЗЕН КОМУНИС преди 12 години
ИВАН КОСТОВ Е НАШЕ МОМЧЕ
41
9
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
КОГАТО БЪЛГАРИТЕ ХРИСТИЯНИ СНОЩИ СА БИЛИ НА ЦЪРВА - *** КЪДЕ ЛИ СА БИЛИ? ОГЛЕЖДАЛИ СА СЕ КОЯ КОЛА ДА ЗАПАЛЯТ
40
12
 
9
 
! Отговори
мазен комунис преди 12 години
Християнството е измислица. Само Маркс, Енгелс и Ленин говорят истината!
39
2
 
9
 
! Отговори
tosh преди 12 години
Папството е вече една ненужна институция, която само гълта пари и според мен е огромно лицемерие от страна на папата да призовава за каквото и да е, преди да е положил някакви конструктивни усилия.
38
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Днес.бг Да ви пратя снимка на този в униформа на хитлериски войник .Сменете я с тази която сте сложили ,за да се види истинското лице на този ,,безгрешен водач на най педофилската религия на планетата Земя
37
7
 
6
 
! Отговори
ГЕРБер преди 12 години
Комунисти, не споменавайте името Борисово напразно!Гледайте си там обратния лидер.;)
36
3
 
5
 
! Отговори
сменил си е униформа преди 12 години
На снимката: Другарят Борисов си е сменил ганаралската униформа, подарък от Парваланов, с папска такава.
35
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Комуноидите и техните мутации много ругаят папата.
34
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
"Gott ist tot!" - Nietzsche"Nietzsche ist tot!" - Gott
33
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
А ние пък си имаме Бог Бойко (ББ) !Това грях ли е?Та той е над всички и над всичко.На него се кланят, метани правят и усърдно се кълнат във вярност.Дори тези, които го уволняваха, сега сложиха вазелина и заднешком му клекнаха (справка Янка хубавица)!
32
0
 
15
 
! Отговори
Даола преди 12 години
Ако човек се почувства като бог в любовта си и грижата за другите - това е прекрасно!Да се извисиш в отговорностите, а не в изискванията - защото любовта означава да даваш, а не да получаваш. Най-добре го знаят майките.
31
2
 
3
 
! Отговори
МАЗЕН КОМУНИС преди 12 години
АС СЪМ АТЕИС
30
5
 
6
 
! Отговори
кардинал Ратцингер преди 12 години
Българинът иска да замени Бог с Борисов, това е големият грях!
29
5
 
6
 
! Отговори
;) преди 12 години
червените комуниситчески тикви от позитано 20 пак показват компетентност по религия. циркаджии!
28
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
На 14 годишна възраст постъпва в Хитлерюгенд и преминава обучение по противовъздушна отбрана. --------------- На 14 години и аз влязох в Комсомола и затова сега мразя комунистите. Разлика между комунисти и национал-социалисти няма.
27
7
 
1
 
! Отговори
МАЗЕН КОМУНИС преди 12 години
САМО ЛЕНИН МОЖЕ ДА ЗАМЕНИ БОГ
26
6
 
9
 
! Отговори
атеист преди 12 години
Ако Исус Христос само подозираше за съществуването на кардинал Ратцингер (Бенедикт незнамсикой), отдавна щеше да напусне църквата и щеше да стане атеист!
25
6
 
10
 
! Отговори
MURDOC преди 12 години
През 1949 г. на конференция на автори на научно-фантастични книги, проведена в Ню Джърси,писателя Лафайет Роналд Хъбард заявява: "Да пишеш за едно пени на дума е смешно. Ако човек наистина иска да натрупа милиони, най-добрият начин е да създаде своя собствена религия." Няколко години по късно той създава сциентологията . Така че старчето отгоре да не говори глупости . Бог е създаден от човека за да си обясни необяснимото ,за да не сме сами и да не се страхуваме от края на живота.
24
8
 
9
 
! Отговори
сексуални обекти преди 12 години
Нямам нищо общо с католическата църква! Малките момченца и малките момиченца не ме интересуват като сексуални обекти!