Човекът иска да замени Бог, това е големият грях

Коледното послание на Папа Бенедикт XVI
Обновена: 25 дек 2011 17:04 | 25 дек 2011 14:12,
170
Човекът иска да замени Бог, това е големият грях
Снимка: Reuters

Папа Бенедикт XVI разобличи в началото на коледното си послание "Урби ет Орби" ("Към Града и към Света") желанието  на човека да замени Бога, предаде Франс прес. 

От балкона на базиликата "Свети Петър" светият отец заяви пред десетки хиляди вярващи, че Исус Христос е изпратен на  Земята, "за да ни спаси най-вече от дълбокото зло, вкоренено у  човека и в историята - човек да се конкурира с Бога и да иска да Го замени, да решава кое е добро и кое зло и да се смята за  господар на живота и смъртта. Това е голямото зло, големият  грях". 

Бенедикт XVI редовно разобличава желанието на западните общества да прокарват нови закони по въпроси, които  според Ватикана засягат най-свещените ценности на живота като абортите и евтаназията, отбелязва АФП.

Папата порица и комерсиализирането на Коледа. Той призова човечеството да погледне през повърхностния блясък на един от най-светлите християнски празници и да преоткрие истинското му значение.

Папата призова още за край на насилието в Сирия, "където бе пролята прекалено много кръв" и за възобновяване на диалога  между израелци и палестинци. 

В коледното си послание светият отец изтъкна, че всички  "съставки" на обществото в арабските страни в разгара на  социални и политически промени трябва да участват с нови сили в  изграждането на общото благо. 

Бенедикт  XVI отправи призив за солидарност с народите от Африканския рог, по-специално бежанците, чието  достойнство страда, тънещи в глад и често в несигурност. 

Преди словото на папата оркестрите на карабинерите и швейцарските гвардейци изпълниха химните на Ватикана и на  Италия, информира ИТАР-ТАСС, цитирана от БТА. Бенедикт  XVI произнесе  рождественото приветствие на близо 70 езика, включително и на есперанто.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


170
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Тоя нищо не разбира. Нека ни види нас от както си имаме бог слънце Бойко просперираме , както никога досега
22
6
 
21
 
! Отговори
Нов Световен Ред преди 12 години
Макар Ватикана отдавна да е проникната от илюминати, все пак съм напълно съгласен с казаното от Папата.Една шепа самозабравили се наследници на мултимилиардерските ционистки фамилии Родшийлдс, Рокфелер ..., политици, медийни магнати, кралски особи, крупни индустриалци ...самонарекли себе си "Световен елит" се изживяват като самия Господ Бог и искат тотално да контролират живота на земята.Те изземат функциите Му като определят кой и как да живее, кой и как да умре.Те искат ТОТАЛЕН КОНТРОЛ !!!
21
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Този папа ми харесва повече от предишния.
20
4
 
11
 
! Отговори
ние от ГЕРБ преди 12 години
Боко Тиквата да бъде обявен за свещеник! Очаквайте предложението в парламента след нова година!
19
2
 
8
 
! Отговори
До 17 преди 12 години
И Волтер е мислел като теб,но след смърта му библейска фондация купува къщата му и започва да печати и разпространява библии от там.
18
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
"Човекът иска да замени Бог, това е големият грях"Не човек, а масоните искат така!
17
17
 
15
 
! Отговори
1 преди 12 години
Последното поколение, което вярва вече си отива. Църквата и религията ще умрат след 50 години. Дано!
16
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Второто пришествие е класически случай на извънземно нашествие. Подготвили са почвата още преди 2000 години и скоро ще дойдат да оберат плодовете от тази градина, която е една от многото градини в нашата галактика.
15
1
 
10
 
! Отговори
до 2 преди 12 години
Този да замени българската православна църква с мерцедесите и златните им ролекси ли?едва ли... дори Ватикана не може със пръст да пипа финансовата мощт на нашите "свещеници"...
14
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Призива на Бенедикт за възстановяване на диалога между израелци и палестинци дава надежда за мир в Близкия изток.
13
7
 
10
 
! Отговори
!!!!!!!!!!! преди 12 години
".... светия отец заяви пред ...." ? - " И никого на земята недейте нарича свой отец,защото Един е вашия Отец,Небестният." - Еванг. от Матей 23.9
12
7
 
4
 
! Отговори
Сивият вълк ! преди 12 години
И твоето време ще дойде - ПРЕЖДЕВРЕМЕННО ! Никой не може да ни спре, ние сме навсякъде !
11
6
 
6
 
! Отговори
за нациста преди 12 години
вижте вижте ! Роден е на Велика Събота, в навечерието на Великден, в семейството на полицейския служител Йозеф Ратцингер старши, като трето и най-малко дете. Братът на папа Бенедикт XVI, Георг Ратцингер, е все още жив. Той също е свещеник както и бивш директор на църковния хор на катедралата в Регенсбург. Сестра му Мария Ратцингер почива през 1991 г.На 14 годишна възраст постъпва в Хитлерюгенд и преминава обучение по противовъздушна отбрана.
10
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
И тоя *** , Човека искала да замести Бог , сега папата като се смята за негов представител на Земята си е негов проблем , абе и тия в Църквата са изпушили , всичко е борба за власт и влияние.
9
3
 
8
 
! Отговори
ЗА 7 преди 12 години
Стига писа простотии, няма да мине номера.
8
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Каква офензива срещо БПЦ бълнуваш ??? БПЦ отдавна съществува само във фантазиите на *** овце.За католиците Папата е техен лидер и това което казва е важно за тях. А православните ,вместо само да показват ненавист и завист , да се вгледат в себе си и да си оправят ченгеджийския двор...
7
10
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Тоя па и тоя 'ква шапка сложил...***. Дърт човек, пък така да се излага. Човека конкурирал Бога, голям грях било. Ми нали оня де го няма уж бил всемогъщ - да се покаже да го видим какво може. Ама го няма, затова религиозните *** все природните катаклизми на дедо боже де го няма ги преписват, че инак няма как да плашат още по-тъпите от тях
6
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
"Папата призова за край на насилието в Сирия, "където бе пролята прекалено много кръв" и за възобновяване на диалога между израелци и палестинци."ТОЗИ ПРИЗИВ НА ПАПАТА ОБЯСНЯВА КОМЕНТАР 1.
5
5
 
15
 
! Отговори
........... преди 12 години
Този на снимката е страшен ***...!А и такива като него се срещат по целия свят!В двадесет и първи век е просто недопустимо тези хрантутници да съществуват!Папи,ходжи и всякакви подобни са абсолютни *** за всяко едно общество!Видяхме всички в какво се превърнаха даренията на дядо Добри-в чисто нова лимузина помагаща за сбъдване на светите дела...Весели празници и много здраве от мен!
4
16
 
17
 
! Отговори
за 1 преди 12 години
Явно антихристите наистина са тук. Прав е папата.