Пхенян: Ще изпепелим южнокорейското правителство!

Според Сеул Северна Корея готви нов подземен ядрен опит
24 апр 2012 10:13, Елка Василева
76
Пхенян: Ще изпепелим южнокорейското правителство!
Група за специални операции към върховното командване на армията в Пхенян отправи заплахи срещу Сеул. Снимка: архив, Reuters

Северна Корея рязко активизира риториката си срещу Южна Корея и обяви, че в най-близко време "ще предприеми специални действия", с които за минути южнокорейското правителство щяло да бъде изпепелено, предаде Асошиейтед прес, като се позова на съобщение на агенция КЦТА.

В съобщението на официалната севернокорейска информационна агенция се твърди, че заплахата към Сеул била отправена от "група за специални операции" към върховното командване на севернокорейските въоръжени сили.

Заплахата бе отправена на фона на засилваща се загриженост, че военното ръководство в Пхенян готви нова провокация след неуспешния опит да изведе наблюдателен спътник в космоса с ракета носител, създадена в Северна Корея. Броени дни след неуспешния опит Северна Корея показа на военен парад в Пхенян нов тип балистична ракета с голям обсег, посочва АП.

Южнокорейски източници, цитирани от агенцията, предполагат, че Северна Корея се готви да извърши нов подземен ядрен опит.

"Беше извършена значителна подготовка за ядрения опит. Разполагаме с информация, че сега за това остава да се вземе само политическо решение", заявил пред японски журналисти в Сеул говорител на министерството на отбраната.

В събота южнокорейски правителствен източник съобщи, че в Северна Корея практически е приключила подготовката за трети подземен ядрен опит. Той може да бъде извършен на полигон в североизточната част на страната, където Пхенян направи предишните две подземни ядрени изпитания през 2006 и 2009 година.

В Ню Йорк генералният секретар на ООН Бан Ки Мун призова Северна Корея да се въздържа "от по-нататъшни провокативни действия".
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


76
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
62
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
VIVA NORD KOREA !
61
13
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Северът е длъжен да осводи Юга от тиранията на сащ! За съжаление това не може да стане по мирен път.
60
5
 
10
 
! Отговори
azsumaz преди 12 години
И тук маи има наркоманиии хахаТакааа, Северна Корея си имаше един "Вожд" който почина преди известно време. Малко след това стана ясно че той не обичал да лети със самолет НО за сметка на това любимите му омари който той много обичал си летели със самолет за да са там където е и той. Цена на превоза и доставката : ами какво ли му пука след като той е обявен за " Велик Вожд" на иначе мизерсващата държава и население. Обичал е много френски коняк и е пил годишно на стойност 600 000 евро и това е само коняка ... иначе там добре си живеят даже имаше снимка на едно момиченце което живееше в тази Велика Страна на или по скоро в канавката на улицата, цялото мръсно и гладно и събираше дърва от където намери за да помогне на семейството си да живеят. Снимката беше покъртителна защото тя беше на 7г. и не приличаше на човек от мизерия и имаше някакъв *** за дреха, то в тази Велика Страна с Велики Вождове има дрехи само за униформи защото те всички са войници, икономиката им е на световно ниво, жизнения стандарт е малко по висок от този на някое африканско племе което се храни с скакалци .... еххх Комунизма там е на ниво. Всички са равни, няма богати!!!! ТО ТАМ ВСИЧКИ СА БЕДНИ !!! Освен Великия Вожд!!!!НАЙ СЛАБИТЕ ИКОНОМИКИ СА В СТРАНИ С ТАКА НАРЕЧЕН КОМУНИСТИЧЕСКИ РЕЖИМ И ТРЯБВА ДА СИ НА ХАПЧЕТА И ОПИАТИ ЗА ДА НЕ ГО ВИДИШ, ПРОУМЕЕШ И РАЗБЕРЕШ !!! ПОЛОВИНАТА АМИ НЕ ВСЪШНОСТ ПО ГОЛЯМАТА ЧАСТ ОТ КИТАЙ НЯМА ТОК ! КАКВА СИЛА КАКВО НЕЩО !!! ДОБРЕ ЧЕ, КАКТО ПЛЮЯТ НЯКОЙ ТУК ПО САЩ, СА РАЗУМНИ И ВСЕ ОЩЕ ТЪРПЯТ БЕЗУМИЯТА НА СТРАНИТЕ ОТ 3-ТИЯ СВЯТ .... ИНАЧЕ ОТДАВНА СВЕТА ДА Е ЕДНО ПО ДОБРО МЯСТО :))
59
5
 
2
 
! Отговори
галактика преди 12 години
Колко умно го е написал номер 1 - прочетете и млъкнете....
58
0
 
4
 
! Отговори
Киркорчо преди 12 години
Знам, че в казармата служат 10 години и мъже и жени, от 17 до 27 години. Тука двама русначета от град Хабаровск расказват с фотографии за своето пътуване във Северна Корея - fishmonger.ru/?ipage=1&idnews=119
57
1
 
10
 
! Отговори
555 преди 12 години
Вие се бъзикате, но просто си нямате на идея каква е ситуацията в Северна Корея. Там хората живеят в мизерия, глад, страх. Пращат ги в концентрационни лагери, промиват им мозъците. Има случаи на канибализъм (от глад). В тяхната история има събития, които никога не са се случвали. Забранено им е да говорят с чужденци, и даже да ги гледат в очите. Разпространяват приказки за техният баща, и му придават свръх човешки качества?!?! Можете ли да се досетите за какво иде реч???
56
1
 
6
 
! Отговори
Киркорчо преди 12 години
от Киркорчо:Имам си любим герой, За мен той е много мил,Комунизъм се казва той, Видях го в корейски филм.Хора живеят в чуден свят,Всички приятели добри,Само нямат нищо, дори и храна, И викат на мен"Ако искаш, ела и ти"!Отговарям на тях Не съм ***,За да в затвора живея пак!
55
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
VIVA SOUTH KOREA!
54
3
 
3
 
! Отговори
rusnak преди 12 години
няма, ние сме удивително издържливо племе, като северно корейците, медузо:)))
53
0
 
0
 
! Отговори
друг морски преди 12 години
морски номер 4, напиши нещо повече за двете кореи.На мен ми е интересно, понеже и аз съм морски, но в този регион не съм стъпвал.
52
2
 
7
 
! Отговори
щрък преди 12 години
Руснак, разбирам да идваш от село, да не можеш да четеш, да попиваш пропаганда, да си *** и ***, ама трябва да чета мнения на такива като теб, че да видя колко тежко може да е положението. То по време на комунизма в БГ няма официално катастрофи и загинали на пътя, няма убийства, няма престъпления, няма избягали зад граница, а ти кучета... Разликата днес е само в това, че на тези неща са дава гласност. Ако може да ми кажеш само на колко си години, искам да знам има ли надежда да измрете скоро
51
3
 
12
 
! Отговори
Чик Чи Рик преди 12 години
Последни новини от Пхенян: ГЛАДНИ СМЕ !
50
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Няма държава, която да подкрепя Северна Корея. Нито Русия, нито Китай подкрепят Севера. За Америка е ясно. Жал да те хване за народът им, защото живеят в глад, просят помощи, затворени за света, репресии, промиване на мозъци, а много искат да са велики. Ама не са. Тва тяхното няма общо със социализма и комунизма даже, те са в шизофренична система.
49
6
 
1
 
! Отговори
до 57 преди 12 години
Калинчо, ако съм на тебе ще си сменя името, напомня за Калинка. Ти не разбра ли ,че панелното строителство е измислено на запад , а не у нас ?! И че ако не бяха тия панелки, нямаше да има селянията къде да живее?
48
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Samo ne razbrah koi usran mozuk sloji minus na komentar 41 ?????Komentara e samata istina,no....jalko che takiva kato tozi slojil minusa imat dostup do internet za da izraziavat izrodenoto si mnenie
47
1
 
15
 
! Отговори
пингвините на Тачър преди 12 години
Тъй тъй манджа няма нито в България ни в С.Корея , но важното е да се чоплим по лесно минава деня . някак си .
46
4
 
5
 
! Отговори
rusnak преди 12 години
Кучета се ядът и в Южна развита Корея. Иначе и аз много обичам кучетата, по принцип.
45
3
 
7
 
! Отговори
Калин преди 12 години
избиваха .. и им се намърдаха в къщята .. събаряха старите сгради.. строяха .. грозни панелки .. и блокчета за активисти... асфалтираха паветата .. *** безподобни.. всичките събрани на едно.. не правят едно !!..обраха фондовете и сметките .. и си гласиваха привилегии и бонуси.. та до сега не са мръднали и на йота
44
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
и от всико не забравяй , защото само и само да се натряскате защото вие друго не можете сте изплозвали всичко от което може да се дестилира спирт. Не знам друга страна , в която алкохолизма да представлява опсност за националната сигурност.
43
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Отглеждането на кучета се смяташе след 9 септември буржоазна проказа и за това ги прибраха , не само в градовете но и по селата и чисто и просто са ги избивали , те хората избиваха като кучета , та камо ли самите кучета .