Обвиняват атентаторите от 11 септември

Започна четенето на обвиненията, същинския процес се очаква през 2013
5 май 2012 19:58,
94
Обвиняват атентаторите от 11 септември
Мемориалът в памет на жертвите от атаките на 11 септември 2001 година. Снимка: Reuters

Военни прокурори започнаха да четат обвиненията срещу петима души, подведени под наказателна отговорност за терористичните атаки от 11 септември 2001 година в САЩ, предадоха световните агенции.

Пентагонът съобщи, че обвиненията включват тероризъм, отвличане на самолети, заговор, убийство, нападение
срещу цивилни, преднамерено причиняване на тежки телесни повреди и разрушаване на недвижим имот. Прокурорите се борят за смъртна присъда.

Начело с "мозъка" на атентатите Халед Шейх Мохамед, петимата изслушват обвиненията си и биват запознати с правата си в съдебна зала в Гуантанамо, Куба.

Останалите подсъдими са Рамзи бен аш Шаиба, Али Абд ал Азиз, известен и като Мохамед ал Балуши, Уалид бен
Аташ и Мустафа ал Хусауи, които са участвали под една или друга форма в планирането и логистиката на атентатите.

Обвиняемите се явиха пред съда в Гуантанамо през юни 2008 година, но процедурата бе прекъсната заради промяна в подхода при воденето на делото, припомня БТА.

Самоубийствените атентати от 2001 година, при които големи пътнически самолети бяха използвани като снаряди, отнеха живота на близо 3000 души в Ню Йорк, Вашингтон и Пенсилвания.

Според наблюдатели, съдебният процес най-вероятно ще започне по същество през 2013 година.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


94
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
33
4
 
1
 
! Отговори
ЕДИН БЪЛГАРИН преди 11 години
ДЖОН КЕНЕДИ не е ангел.Той започна войната във Виетнам.
32
0
 
13
 
! Отговори
До 44 преди 11 години
А къде протече съдебното заседание за осъждането на Бин Ладен на смърт и каква беше причината да не видим тялото!?
31
0
 
5
 
! Отговори
тя преди 11 години
Адмирации 40. До една година смятам да се ориентирам към завършването на книгата си "Jewry inside"/името е запазено ,не си правете труд да го приватизирате/.Надявам се ТЯ да отвори очите на доста слепци относно реалноста в, и извън страната на "неограничениете" възможности.
30
18
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Стига с тези конспирации, още ли не сте разбрали, че това беше дело на Ал Кайда!!!! Не вярвайте на глупости, толкова сме просперирали, трябва да вярваме на властите!!!
29
0
 
12
 
! Отговори
За 42-ри преди 11 години
Напиши JFK в Google или Nort Woods. След убийството вайс президента Линдън Бейнс Джонсън на път за Вашингтон на борда на Еър Форс 1 се заклева за Президент и първата му заповед е: ДА ВЪРНЕ ПРАВОТО НА ПЕЧАТАНЕ НА ПАРИ НА ФЕДЕРАЛНИЯ РЕЗЕРВ, който е частна организация
28
0
 
4
 
! Отговори
до 40 преди 11 години
Ами то само за точка 2 евреите биха го убили.Би ли казал или подсказал откъде взимаш инфо.
27
0
 
20
 
! Отговори
Кой уби Кенеди? преди 11 години
Причини за да бъде убит Кенеди: 1. Отхвърля плана Nort Woods през 1962 г., при който ЦРУ предлага план за имитация на атентати - взвривяване на празен самолет над Мекс. залив, предизвикване на пожари и безредици в Маями и др. градове, потопяване на уж пътн. кораб и предизвикване на безредици и стрелба в Гуантанамо за да има САЩ повод да нахлуе в Куба, където Кастро е успял2. Решението му Федералният резерв да не печата пари, а да ги печата държавата!!3. Ограничения за стоманодобивните магнати
26
1
 
7
 
! Отговори
old smuggler преди 11 години
приятно гледане на тъпия американски филм
25
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Анкета за "демокрацията"Дело е на евреите "+"Дело е на народа "-"
24
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Един беше дал по-долу факти, ама нещо демократичните модератори го премахнаха.Фактите са бодил в нечии очи.Вижте сега трябва да пишете само коментари, които демократичните модератори одобряват.
23
1
 
17
 
! Отговори
тя преди 11 години
Простете..кой уби според Вас Кенеди?? P.S 25 не плагиатствам само ще използвам формата ти;...Американците +...Ли Харви _
22
1
 
11
 
! Отговори
Кашчей Безсмертний преди 11 години
Осама го няма сред обвинените.Няма го и сред заподозрените..."In addition, Bin Laden is a suspect in other terrorist attacks throughout the world." - типично слузесто, по еврейски.
21
11
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ВоленСидеровпрезидент!!!
20
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
защо ли не им вярвам на тези американци...
19
2
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Да гласуваме за 11.9.2001 За(+) - американска вътрешна работа Против(-) - атентати
18
1
 
17
 
! Отговори
Знае се преди 11 години
И това е работа на евреите с техните илюминати и разни други наречия и легенди но целта е една - да се манипулират масите , да се създава хаос със цел печелене на особено голями суми и т.н.
17
0
 
15
 
! Отговори
Мамантос преди 11 години
"... Аташ и Мустафа ал Хусауи, които са участвали под е д н а или д р у г а форма в планирането и логистиката на атентатите". "Една или друга форма" ще им измислят и скалъпят, -- все пак повече от 10 год. мъдруваха над това. Чудя се Буш и съучастниците му хептен ли не ги тревожи съвестта. Или въпросът май е по подразбиране излишен...
16
3
 
2
 
! Отговори
Рамзи бен аш Ша иба преди 11 години
Ша *** фанити за дедовия
15
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Да им пикам на демократичните процеси и обвинения! Къде остана тази демокрация за Бин Ладен!? Къде погребаха Бин Ладен!? А въобще съществувал ли е Бин Ладен!? А въобще имало ли е чужд заговор за въпросните атентати!? МАлцина знаят но не и ние!
14
2
 
18
 
! Отговори
Мамантос преди 11 години
Спектакъл за малоумия. Би било смешно ако не беше трагично. Съдят изкупителни жертви. Никакво съмнение няма, че атентатите бяха инсценирани (който се интерессува може да намери голям брой научни доказателства). Такова събитие беше необходимо на световния юдомасонски establishment за да започне мащабно поробване на целия свят по прикритието на "борба с терроризма".