Пакистанци убили дъщеря си, не искала да приеме ценностната им система

17-годишното момиче ги посрамило със западния си начин на живот
22 май 2012 17:29, Елка Василева
32
Пакистанци убили дъщеря си, не искала да приеме ценностната им система
9 години след смъртта на 17-годишна британка от пакистански произход родителите й бяха изправени пред британски съд за убийството й. Снимка: архив, Reuters

Девет години след смъртта на 17-годишната британка от пакистански произход Шафили Ахмед родителите й бяха изправени пред британски съд за убийството й.

Сестрата на Шафили – Алеша Ахмед, разкри пред съда в Честър Краун, че е станала свидетел на убийството, извършено в дома на семейството, пишат британските вестници "Индипендънт", "Гардиън" и "Телеграф".

Шафили била убита, защото посрамила пакистанските си родители със западния си начин на живот и с опитите си да излиза на срещи с момчета.

52-годишният й баща Ифтикар Ахмед, шофьор на такси, и съпругата му Фарзана подлагали дъщеря си на домашно насилие в продължение на година, за да я пречупят и да я накарат да се подчини на ценностната им система.

Веднъж, докато била на гости на баба си и дядо си в Пакистан през 2003 г., тя била принуждавана да сключи брак със свой братовчед и тъй като не желаела, изпила белина. Момичето било спешно хоспитализирано и върнато във Великобритания. Родителите й по-късно казват, че тя объркала белината с вода за освежаване на устата.

Разложените останки на мюсюлманското момиче били открити случайно следващата година на брега на река в Седжуик, Кумбрия.

Едва през 2010 г. обаче сестра й Алеша, тогава на 22 години, признава пред полицията, че е видяла как родителите й заедно убиват Шафили.

Алеша Ахмед живяла под огромно напрежение в продължение на седем години, откакто станала свидетел на убийството в семейната къща през 2003 г. Тя разкрила истината, след като била арестувана във връзка с обир в дома на родителите си в Уорингтън, Чешър през 2010 г. Родителите отхвърлят обвиненията, пише БТА.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


32
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
0
 
0
 
! Отговори
*** преди 11 години
Отговор на N 14 : Момичето си е било самостоятелно и се е издържало само - в Англия можеш да работиш на 16 години - след натравянето с белината тя е лежала в болница за 3 месеца, отслабнала с 20 кг. Приярели й помогнали да си намери работа и да се запише в нов колеж. Искала е просто да живее като нейните приятелки от училище. Родителите й защо са я дали в английско училище като са били толкова задръстени. Те са си виновни, не тя.
16
0
 
0
 
! Отговори
руми преди 11 години
Тя е работила и е била излезла на квартира, записала се е в друг колеж. Тия ***, родителите й, обаче я примамили пак да ги посети. Майка й казала на баща й: Давай да приключваме този път. Моми4ето било облечено в бял панталон и блузка с къси ръкави, което накарало майката да побеснее, защото какво щели били да си кажат другите пакистанци като я видят. По случая много се пише тук в Лондон. Сестра й е била на 15 години към момента на убийството, а другите деца избягали в други стаи.
15
4
 
9
 
! Отговори
Петьо-Евреи преди 11 години
Ислама е религия на дявола! такаче всички тези зверски прояви са естествени!
14
3
 
13
 
! Отговори
az преди 11 години
Много жалко, че представят тази религия все от тази нереалистична страна. Никъде в Свещенната книга не е казано убий детето си, защото не спазва принципите ти. Това е просто манталитет, начин на мислене, простотия - нещо което не може с думи да се опише. А още по лошо е че по този начин почернят и религията. Свързват религията с начина на мислене на един ***.
13
4
 
5
 
! Отговори
анонимен преди 11 години
оставиха простите.некадърните ,наркоманите,берачите на макове, това не е народ това не е държава ,това е едно огромно и опасно съсловие за целия свестен народ. и тука нека да поздравя Българина ИВАН КОСТОВ които със своята си любов към България не допусна да се осъществи позорния план на американските командири и не допусна да се залее българската земя с косоварските бежанци.,поклон пред такива българи ,не ме интересува какви грешки е правил , за мен тои е достоен българин .
12
2
 
7
 
! Отговори
анонимен Д преди 11 години
Да наистина това е жестоката цена на ислямското иго,колкодруги случаи има ,в европеиски държави убиват момичета само защото са говорили с европеици,излизали са с тях ,не това е наи умопобъркана и фанатизирана популация и нашите безмозъчни управляващи ще дават огромни пари на талибани,умопомрачени и със садиски наклоности хора които избиха своите учени,артисти,учители ,писатели.хора с ум и разум ,журналисти и затвориха телевизия,радио, кино за интернет не може и да се помисли и оставиха простите
11
3
 
25
 
! Отговори
Реалист преди 11 години
Ислямът е позорна религия за Човечеството.Няма да изброявам доказателства,защото те са безбройни,но когато тази религия или " ценностна система" води до убийства в 21ви век,нядявам се,че всеки сам може да си направи извод
10
2
 
16
 
! Отговори
Прави са онези,които преди 11 години
казват, че макар и да не е съвършена демокрацията, все пак все още не е измислено нищо по-добро от нея.Щом момичето е било с друг начин на мислене, родителите са имали право да изискват от нея да се съобразява с изискванията им, само докато те я хранят и носят отговорност за нея. Нямат право обаче да я карат да се омъжи за човек, когото не обича. А щом стане пълнолетна, те са в правото си да й кажат: "Щом искаш да живееш по друг начин, излез си на квартира и сама си осигурявай издръжката!"
9
1
 
31
 
! Отговори
БАЧКАТОР преди 11 години
Отново питам като са толкова хубави ислямските "ценности" защо мюсюлманите бягат от родните си места и идват в ХРИСТИЯНСКА Европа? Кой пусна тези първобитни диваци в белите държави?
8
1
 
31
 
! Отговори
Сокол преди 11 години
Заслепени животни, преживяващи на гърба на зап. Европа, отказващи да си променят мирогледа, убиват собствената си дъщеря...нямам думи!Абсолютни животни!!!
7
5
 
8
 
! Отговори
Турчин преди 11 години
Талбани !
6
9
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
bravo na tqh
5
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
На цивилизованите хора при някои обстоятелства им се оставя пистолет с един патрон.тия да ги снабдят с по едно шише белина и ако на го изпеят сами да им направят клизма
4
1
 
25
 
! Отговори
petter.bojinov преди 11 години
Преди няколко години същата участ сполетяло палестинско момиче в САЩ, заклано от баща си и брат си в банята. Тайните служби ги засекли и сега убийците са на място за нравствени опреснения.Явно мюсюлманите не искат да приемат по-различен свят от тяхния. Не виждам нищо лошо да бъдат принуждавани. Не е необхадимо да ядат свенско, но никакви фереджета шалвари и принуди над децета им!
3
3
 
30
 
! Отговори
БГ работник преди 11 години
Щом сме толкова толерантни и етнически търпими и позволяваме тази религия да се шири в родината ни,очаквайте и тука в скоро време да започнат подобни изродски прояви.
2
6
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Мисюлманина не е човек , религията го превръща в истински *** , брутален безмозъчен психопат. Затова подобни зверства , жестокости и атентати са характерни за етноса им. Какъв е извода - подобна *** не трябва да бъде допускана . Да си стоят в техните дивашки държави или да приемат ценностите на държавите в които са емигрирали. Ние не можем и не желаем да приемем техният дивашки начин на живот.
1
2
 
63
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Тия не са хора! Що за промит мозък трябва да си, че да убиеш собственото си дете?! И тия живеят в Англия и което е още по-лошо, опитват се да налагат собственото си примитивно мислене на останалите европейци! Я, марш обратно в Пакистн!!!