Българинът Пламен Петков спаси дете, но се удави в Англия

Успял да предаде момичето на жена, която го извадила на брега
Обновена: 29 май 2012 20:48 | 29 май 2012 20:16, Елка Василева
32
Българинът Пламен Петков спаси дете, но се удави в Англия
Снимка: архив, Reuters

Българин спаси в събота петгодишно момиче, но намери смъртта си в морето край английското графство Западен Съсекс. Това е 32-годишният Пламен Петков, жител на Сътън, графство Съри, съобщиха днес британски медии.

Героят успял да предаде момичето на жена, която доставила детето на брега в безопасност. Но доброволният спасител Петков не успял да се добере до брега и бил изваден безжизнен от водата от други свидетели на драмата. Въпреки продължителните усилия на граждани и медици младият мъж не бил върнат към живот.

Днес в болницата "Свети Ричард" в град Чичестър, Западен Съсекс, се състоя аутопсията, която потвърди, че причината за смъртта е удавяне, казаха от местната полиция.

Съобщавайки първоначално за трагичния инцидент, медиите във Великобритания не огласиха името на българина, посочва БТА.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


32
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
33
0
 
0
 
! Отговори
Българин преди 5 години
Бог ще приеме Пламен в рая! Господ вижда всичко!
32
0
 
0
 
! Отговори
Българин преди 5 години
Браво! Всички българи трябва да следваме неговия пример и да бъдем смели, честни, храбри,достойни и добри хора!
31
0
 
1
 
! Отговори
Черноризец Храбър преди 6 години
Докато има хора като Пламен Петков - България ще пребъде!Докато има подлеци които критикуват безкористните герои - ще има предатели. Бог да пази България.
30
0
 
3
 
! Отговори
Коментар преди 10 години
До АнонименОчевАдно си *** и умствено недохранен,друг път гледай да си мълчиш!Поколон пред паметта на ГЕРОЯ!
29
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Защо този млад човек е жертвал живота си заради безотговорността на една *** майка? Защо името на този човек не се чу нито веднъж по новините? Защо българите са втора ръка хора и никъде из сайтовете не бе споменато, че е българин?! Защо случая се потули? Защо не продължава да се шуми и да се пита дали тъпите безотговорни родители не са изплатили кръвнина на почерненото семейство на нашето момче?!
28
1
 
9
 
! Отговори
гурбетчия преди 11 години
Жалко за младежа ! Хубава смърт няма ,но има достойна смърт ! Преди години бях чул ,че един хирург спасил човешки живот ,излиза от операционната зала , получава инфаркт и умира ! Да почива в мир момчето ! Направо ми настръхнаха космите по тялото като прочетох новината ,спасил детенце от удавяне ,а самият той не успял да излезе жив от водата ! Е затова не вярвам в Бог! Този "Бог" да го е... в слепите очи ,това ли трябваше да се случи с този младеж?! Лека му пръст !!!!
27
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Държавата раздаваше бонуси и ордени на всякакви индивиди-сега е редно да го почете посмъртно и да помогнат на родителите и близките му!!!Този обикновен човек показа на Света какво е да си Истински Българин-всички депутати и министри предлагам да се скрият в миши дупки от срам за отношението към своя народ!!!
26
0
 
18
 
! Отговори
Tina преди 11 години
Да почива в мир!Не сме ние , които ще кажем дали саможертвата му е била напразна.Той е направил ДОБРО. Толкова рядко се случва хората днес да са добри - по целия свят. За мен този българин показа, че има Добро, спаси живота на дете, показа на българите, че в тях има добро и трябва да вярват в него. В този момент родителите и близките му заслужават подкрепа, която всички ние можем да им дадем с добри думи.
25
1
 
21
 
! Отговори
Ra преди 11 години
Да почива в мир. За мен това е истинския българин. Сигурен съм,че много от нас биха го направили,колкото и да не ви се вярва. Все пак се надявам да не изпадате в такава ситуация. Бъдете живи, здрави и по-добри.
24
4
 
6
 
! Отговори
bg преди 11 години
Angliiskite nacistki varvarski globalistki kolonialistki svine nikoga nema da kajat imeto mu i narodnostta mu.Shteha da kajat ako beshe 4e4enec,bosanec,albanec,tur4in,izraelec,aljirec,marokanec,filipinec,amerikanec,gruzinec,irlandec,germanec,avstraliec,koreec,kanadec,holandec,egiptjanin,ujnoafrikanec.Angliiskite varvari sa izklu4itelno dolno i kovarno nacistko pleme s durjavno-kontrolirana fashistka imperialisti4eska media.
23
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
..и все пак ПОКЛОН ПРЕД ПОСТЪПКАТА МУ
22
8
 
4
 
! Отговори
:) преди 11 години
Всички вие го възхвалявате но съм СИГУРЕН че между вас няма такива герои!
21
13
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Не бих го направил ! Може би защото, никога не съм усетил добро отношение от околните към мен! Мисля си за родителите му ....:( ..и за него. Този млад българин е загубил всичко за едното благодаря!:( ....
20
1
 
29
 
! Отговори
az преди 11 години
Браво на днес.бг, как не ви е срам да отразите постъпката на този достоен българин само с една кратка статия и тя на всичкото отгоре преведена от англ.вестник. Иначе за българските звездни *** и калпави футболисти цели статии публикувате, а те не са направили нищо достойно. Къде е Бойко сега да се свърже с родителите на това момче, да им отдаде нужната почит?
19
2
 
36
 
! Отговори
... преди 11 години
Бях почнал да си мисля, че няма такива българи... Да си дадеш живота за непознат... Велико е...Този младеж ме накара да се гордея повече, отколкото дори ако националният ни отбор по футбол стане световен шампион...Защото е показал, че и българите сме хора и сред нас има достойни граждани, дори и напоследък да са малко !Но е платил прекалено висока цена за постъпката си!Просто е герой за мен!
18
2
 
16
 
! Отговори
student преди 11 години
ЕВАЛА на сънародника..да почива в мир..аз несъм много убеден дали англичанин би се жертвал или само би гледал ..Българите само ни плюят ама не се знае защо.. Не ни харсват никаде по Света а такива постъпки не се виждат.. Поне да си направи труда майка му на това дете да подпомогне семейството на Пламен Петков защото може да има и деца , а не само да преяжда с "здравословен" БИГ МАК
17
10
 
2
 
! Отговори
муспи преди 11 години
Пред голям брой предложени имена, британските власти се спряли на Ицо Харалампиеф от Столипево. Имал 14 деца, които сега се стоварват върху плещите на българския данакоплатец.
16
3
 
29
 
! Отговори
Дядо ви преди 11 години
Англичаните не публикуват името му, защото за тях българите са неандерталци. ако го признаят за човек, кралицата ще трябва да се бръкне да го награди с някакъв орден, па като я знам каква е скръндза...
15
0
 
47
 
! Отговори
az преди 11 години
Браво и жалко за момчето. Днес рядко се срещат такива хора, готови да дадат живота си за друг, още по-малко за непознат. Дано тази безразсъдна жена, майката на детето, да си направи труда да се свърже с родителите на момчето, поне някаква благодарност да им изкаже. Предполагам, че е англичанка, те са толкова безразсъдни, че думи нямам - вървят по тротоара, а децата на 2-3 години тичат без надзор - така ги насърчават към самостоятелност, а после се вайкат, че стават нещастни случаи
14
17
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
utre vzimam pomoshti , she se narisuvam i she si mislia za teb , obeshtavam