Линчуват с камъни прелюбодейка в Судан

Младата жена е вкарана в затвора с бебето си
Обновена: 2 юни 2012 11:52 | 2 юни 2012 11:52,
35
Линчуват с камъни прелюбодейка в Судан
Млади жени в Судан Снимка: архив, Reuters

Млада суданка беше осъдена на убийство с камъни за прелюбодеяние - рядък случай за ислямския режим в Судан, съобщиха две международни правозащитни организации, цитирани от Франс прес. 

Според "Хюман райтс уоч" Интисар Шариф Абдалах, която вероятно все още не е навършила 18 години, е била осъдена през април в района на столицата Хартум и е вкарана в затвора с бебето си.

Нейният случай е сериозно нарушение на местните и международни закони, подчертава правозащитната организация. Според "Амнести интернешънъл" момичето е на 20 години и е било осъдено на 13 май. 

Случаят не е отразен в официалните судански медии. Интисар Абдалах е била осъдена по силата на разпоредба в наказателния кодекс на Судан, която предвижда линчуване с камъни за извършителите на прелюбодеяние, посочва "Хюман райтс уоч". 

Съдията основал присъдата си само на самопризнанието на жената, която проговорила, след като била бита от член на своето семейство. Тя нямала нито адвокат, нито преводач, от какъвто имала нужда, тъй като арабският не е майчиният й език. Според "Хюман райтс уоч" Судан е една от седемте страни в света, в които линчуването с камъни се прилага като наказание.

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


35
Още по темата: камънилинчСудан
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
34
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Безверие, отстъпление от Бог и следване на Сатаната. Но всеки от нас ще умре и ще трябва да отговаря за действията си.
33
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Само женени мъже и омъжени жени биват осъдени на смърт ако извършат прелюбодеяние. За да се докаже вината трябват 4 свидетели, които да са ги видели, тоест почти невъзможно. Ако си признаеш също може да бъдеш на казан. Само хора, които не разбират исляма, нямат никакво познание за исляма, а само пропагандното световно мнение могат да пишат такива коментари. Погледнете какво е обществото в развитите държави. Деградивно! Масови разводи, хомосексуалисти, ***, без полови... Това е вследствие на
32
1
 
0
 
! Отговори
??? преди 11 години
не не мога да повярвам да убиеш момиче те затова повечето мюсюлманки се женят за християни ама СМЪРТ ЗА ТЕЗИ КОИТО УБИВАТ МОМИЧЕТА МАСОВА СМЪРТ да убиеш момиче не трябва даже и да се удря бе ВИЕ АРАБИТЕ СТЕ НАЙ ДОЛНОТО ПЛЕМЕ турците са добри миролюбиви държат се с голямо уважение значи те могат а вие арабите все да убиете мамка ви.
31
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Благодарете всеки ден на Бог че не сте родени там, Там жената е предмет а не човек
30
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Младежи от Судан през Египет навлизат в Израел. Юдейската оправа се е хванела за главата от тази напаст. Живеят и спят по паркове и градинки майките през деня несогат да изкарат децата си а вечер мдадежите немогат спокойно да се разхождат. Хващат се на работа за 2-3 часа и отново натъркаляни под сянките, Там тоалетните са безплатни но тази *** е свикнала където спи яде там и да ***. В Газа не искат а на север ливанската и сирийска граници са затворени Просто ужас! Пази Боже от тази ***
29
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
*** работа, от тип ***
28
0
 
2
 
! Отговори
в суинга е истината преди 11 години
Щом не приемате да си разнообразявате секса заедно ,ще ви изневеряват !
27
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Обама лансира гейовете и им разрешава да се женят и да служат войници, а тия другата крайност. Побъркан свят.
26
1
 
1
 
! Отговори
въй преди 11 години
Опазил Господ от тази Милена Иршад, абе пръч как може да я споменеш тази баба Яга. Тази е типична ислямистка, за която исляма е най-важното нещо в живота, всичко останало няма значение.
25
1
 
7
 
! Отговори
A преди 11 години
ДИВАШКА СТРАНА!
24
1
 
2
 
! Отговори
пръчо преди 11 години
Милена Иршад е проста ***, която се прави на много голяма мюсюлманка. Но една неверница не може да е мюсюлманка. Тя е типичен пример за крайност в Исляма.
23
1
 
3
 
! Отговори
Т преди 11 години
На мен ми е било интересно, защо например турците не са така радикални в самата държава Турция както и в България. А другите като арабските държави са, дори и тези в България, които са радикални взимат влиание от там и за това не са и турци.
22
1
 
6
 
! Отговори
Мамантос преди 11 години
Господ да и` помага!
21
1
 
6
 
! Отговори
Да споделя нещо преди 11 години
Такива мисли от една малка част в България могат да подействат негативно спрямо нормалните мюсюлмани. И да добавя, че според тези хора (радикалните), ако мюсюлманин честити на немюсюлманин празник от уважение, то това било грях. Само да отбележа, че не съм толкова религиозен, но ми се е случвало мюсюлманин да ми честити именния ден. Но според тази малка част това било много голям грях. Аз се питам човечността грях ли е. И аз честитя празниците на другите.
20
1
 
3
 
! Отговори
Да споделя нещо преди 11 години
И още някъква жена се била зарадвала, че все още имало държави, които съдят по закона на Аллах. И, че не убийството, а прелюбудействието е много по-голям грях. И в Исляма не бивало да се върши грях. Леле какво двуличие- за да накажат един виновен ти правиш друг и то дивашки грях, като го убиваш така. Секса на жена не било грях, тогава, когато е насила спрямо нея. И други и други глупости. Това го има в България, а тези, които ги мислят, четат литература точно от тези държави (без Турция).
19
8
 
5
 
! Отговори
дори в ислямският преди 11 години
свят някои жени не можат да издържат на ограниченията и изневеряват ! Нуждата от сексуално разнообразие рано или късно ще ви дойде на главата ,човешко е ! Не криминализирайте човешките потребности ,а ги приемете като част от живота ! А най се възхищавам на суингърите ,не се лишават от разнообразие, но не си и изневеряват в гръб ,забавляват се заедно с други семейства ! Направо им завиждам на суингърите ,интелигентни хора са и са намерили верният път !
18
7
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
AMA VIE DRUGA RABOTA NEMA TE LISI ,,,OPRAVIHTE SI DARJAVATA TA STE SEDNALI DA OBSAJDATE DRUGITE DARJAVI,,,CHOVEK SHTE SI POMISLI CHE PRI VAS VSICHKO E NARED,,POGLEDNETE SI PARVO SUSHKITE V OCHITE PA TOGAVA PISHETE ZA DRUGITE HORA.
17
1
 
6
 
! Отговори
Да споделя нещо преди 11 години
Направо се стреснах какви коментари имаше в един мюсюлмански форум в България. Да отбележа, че имам приятели мюсюлмани и мюсюлманки в България, нямам нищо против тях. Те едва ли биха подкрепили такава нечовешка присъда. Но има една малка част ислямисти в България, които казват, че това тази жена го е заслужила и е извършила грях. И са в подкрепа на закона, за съжаление такива мисли има в България. И то не от Турци, то и Турция си е хубава държава. Такова мнение споредля една българка приела Исля
16
1
 
1
 
! Отговори
войн преди 11 години
youtube/watch?v=_GMW2xBqSfo&feature=share
15
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Исляма е бич за човечеството! Няма ли начин, да се вразумят? До кога света ще търпи дивашки държави? Кога най-после ще се вземат реални мерки срещу тези гадове?