Спасиха бебе-мече в Украйна

В акцията участвали и наши специалисти от Белица
Обновена: 6 юли 2012 19:29 | 6 юли 2012 19:29,
10
Спасиха бебе-мече в Украйна
Настя. Снимка: "Четири лапи"

Няколкомесечното бебе-мече Настя беше спасено от екип на ”Четири лапи” от собствениците му в украинския град Виниция. В акцията са участвали и специалисти от Парка за танцуващи мечки край Белица.

В началото на май, тогава 4-месечното мече, е било продадено от зоопарка в Луцк на частен търговец, който планирал да го използва като туристическа атракция във Виниция. Разтърсващите кадри на отделянето на малката Настя от майка ѝ бяха разпространени миналия петък и само за няколко часа обиколиха света.

Последвалата вълна от протестни писма принуди властите в Украйна да вземат мерки и да организират акция по откриването и спасяването на Настя.

От ”Четири лапи” разказват, че когато открили Настя, състоянието ѝ не било добро – недохранена, със силно разстройство и изключително неспокойна. Прегледът, който е извършен на място обаче показва, че Настя може да издържи дългото пътуване до новия си дом в рехабилитационния парк за кафяви мечки Синевир в Западна Украйна.

Продажбата на животни от зоопаркове на частни лица е забранена в Украйна, но историята на Настя не е изключение. Търговията с мечета процъфтява в бившата съветска република. Според д-р Кхалил, глобата за подобна търговия е едва 60 евро, докато на черния пазар цената на едно мече може да достигне до 1000 долара.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


10
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
0
 
2
 
! Отговори
Гладен Пеню преди 11 години
Мечи лапи на фурна с бутилка червено винце... еееех
9
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Махатма Ганди е много прав!
8
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
От тъпите украинци какво друго да се очаква?Най-тъпата и НАГЛА нация в света!
7
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Обаче градът се казва Виница, а не Виниция. Много е добре,че са спасили мечето !
6
0
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
При всичкото ми уважение към Ганди,бих допълнила и отношението към децата и възрастните.И по трите точки България е някъде след Сомалия. Браво на хората,които са спасили мечето! Браво на всички,които се вълнуват за спасението на хора,животни,природа...Това е Човешко.
5
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Е,то психопати има навсякъде,но точно пък за Ганди да кажеш "мани го тоя"...де да знам..Ти какво си направил за да е по-добър света?
4
9
 
9
 
! Отговори
Мече преди 11 години
За да благодаря като порасна ще ги изям
3
12
 
15
 
! Отговори
до 1 преди 11 години
Мани го тоя бе.Там в индия колкото са развити в един аспект толкова са изтрещели в друг.Виждал ли си храмовете за мишки?Милиарди плъхове биват отглеждани-некъф извратен култ.Ами тия дето се осакатяват доброволно за да могат да посадят цвете в парализираната си ръка?Ами тия дето се ослепяват доброволно за да виждат по-допре пътя на шива ли беше буда ли..Какво ще кажеш за убиването на малки момиченца с мотики щото никой не иска да ги купува в страна дет жените са дефицит?Тия са побъркани казвам ти
2
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
кой *** би си купил мечка?
1
4
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
"За величието на една нация и моралния й прогрес може да се съди по отношението й към животните"Махатма Ганди