В Осло гневни заради катуни на наши и румънски роми

Норвежци заплашват да прибегнат до насилие
17 юли 2012 16:55, Елка Василева
354
В Осло гневни заради катуни на наши и румънски роми
Жители на Осло недоумяват защо полицията още не е разтурила катуна. Снимка: архив, Reuters

Присъствието на стотици имигранти, предимно роми от Румъния и България, които продължават да живеят в незаконни биваци в Осло, предизвиква все по-голямо недоволство сред гражданите в норвежката столица, съобщи норвежкият информационен сайт "News in English".

Норвежци, разгневени от поведението на имигрантите, които според тях не проявяват уважение към местните власти и жители, заплашват да прибегнат до насилие, ако не бъдат взети мерки срещу незаконното им пребиваване в града.

Според в. "Афтенпостен" жителите на квартал "Арвол" са толкова ядосани от новия бивак, издигнат до домовете им, че смятат да използвал сила, за да изгонят ромите. Те недоумяват защо полицията още не е разтурила катуна, след като здравните власти са предупредили, че е опасен.

Имигрантите са издигнали палатки и саморъчно направени подслони насред купища камъни и пясък, които могат да ги затрупат. На мястото няма течаща вода, канализация или служба за събиране на отпадъците, предупредиха здравните власти. Според градската управа собственикът на имота, върху който е установен бивакът, трябва да изведе имигрантите оттам.

Близо трийсетината обитатели на бивака, издигнат в събота, влезли в словесен двубой с местни жители, като една от имигрантките се разкрещяла, че нито те, нито полицията имат право да им казват какво да правят и къде да ходят и нарекла норвежците нацисти, защото ги тормозели.

"Положението е нетърпимо", каза представител на градската управа. "Не можеш просто да се заселиш на място, което е опасно за здравето. Всички са добре дошли в Осло, но когато дойдеш като посетител, трябва да можеш да се грижиш за себе си", заяви той. По думите му властите в града не са задължени да осигуряват съоръжения за лагеруване на имигрантите.

Градските власти настояха правителството да се намеси за решаване на проблема и днес бяха свикани срещи с участието на някои министри. Отправят се все повече призиви за депортиране на имигрантите, но като граждани на страни от Европейския съюз те имат право да останат в Норвегия до три месеца.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


354
Още по темата: НорвегияОслороми
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
49
5
 
2
 
! Отговори
Патриот преди 11 години
Трябва да защитим сънародницие си от расистко насилие! Да живее България!
48
1
 
25
 
! Отговори
Макаренко преди 11 години
Норвежците са прави - *** се интегрира само с редовен бой . . . . почвайте ги . . .
47
2
 
14
 
! Отговори
ДЖИКА ПОПЕСКУ преди 11 години
БРАВО БЕЛИ НОРДИЧЕСКИ ПАН-АРИИСКИ БРАТЯ ОТ НОРВЕГИА.....ЗАПАЛЕТЕ МНОГО КАТУНИ...ИЗГОНЕТЕ ГИ НАПРАВО КЪМ ИНДИЯ ИЛИ ИРАК..
46
0
 
32
 
! Отговори
Brigo преди 11 години
Ха-ха-ха.... Щели да използват сила да разтурят катуна! Нека да направят едно показно как се интегрира такава пасмина! В БГ не един катун, а цели области от страната са пропищели от тях, но нали им спазваме правата! Спокойно, драги норвежци, още нищо не сте видели! Не сте започнали още да им плащате детските, здравните, тока и водата.... Пазете си нервите, ще ви трябват за по-натам!
45
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ако норвежците направят протест полицията ще ги смаже от бой да не закачат ***
44
0
 
4
 
! Отговори
ДО 42 преди 11 години
А ти 4ужденецо от къде си бе айвал?! И ти някой неинтегриран *** от катуна ми се струва!
43
0
 
6
 
! Отговори
То.. преди 11 години
Предлагам братята *** да бъдат обявени официално за ***.. та да се считат за законни всякакви деяния на милите норвежци покрай тях. Ми то си е стрес за хората. Айде, ние сме свикнали.. имаме имунитет и търпение.. пък и се правим пред разни правозащитни организации.. ама норвежеца е некултивиран в това отношение и би било некоректно да не бъде защитен при автоматична стрелба по катуна.
42
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Сигурно акат на тротоарите и в градинките, както тук си правят
41
0
 
21
 
! Отговори
м преди 11 години
Веднага "Амнести инернешънъл", да пусне до медиите в Норвегия своя протест. Евро комисията да се самосезира и накаже норвежската нация за това безправство.
40
32
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Стига с тази дискриминация *** европейци. Разберете, че това са Българи!В България роми или турци няма. България е еднонционална държава и тези хора са Б Ъ Л Г А Р И!С нами Бог!
39
0
 
21
 
! Отговори
Трабахо преди 11 години
Норвежците да не ни закачат ***, че ще има санкции за расизъм и геноцид. Като толкова ни гонят нас да сме били "по- толерантни" към ***, нека те сега да ни направят едно показно как човек може да е толерантен към ***.
38
1
 
35
 
! Отговори
Августин преди 11 години
Защо скачате? Интегрирайте ги, нали е много лесно?
37
1
 
9
 
! Отговори
Varna-Maksuda преди 11 години
hi hi hi , nai mi haresa tova, che na mjastoto njama voda i kanalisazija.....hi hi hi , da im e chestito na norvegzite novata smrad !!
36
0
 
49
 
! Отговори
саве преди 11 години
значи когато европеец скочи срещу тази пастмина няма проблем, а ако аз се надигна автоматично ставам расист и полицията мен ще арестува ?!?!?
35
0
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
а това са само стотина *** и толкова развита и демократична страна като Норвегия не може да се справи с тях . Нека европейците си представят какво представляват 1-2 милиона за мизерна страница като България , а именно това е една от причините да е толкова мизерна . Да пуснат онова тяхното момче с автомата да се поразходи на въздух , пък после да го изкарат психически нестабилен
34
10
 
12
 
! Отговори
Чужденец преди 11 години
Заради тая *** толерастия цяла Европа е зарината от българи и румънци. Стойте си на Балканите и не ни закачайте.
33
0
 
28
 
! Отговори
* Kronos * преди 11 години
Омръзна ми да бера срамове заради тия *** , защо не вземем пример от французите и не ги депортираме в Индия откъдето са изпълзяли ??
32
0
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
С техните камъни по техните глави. А сега интегрирайте нещо дето не иска да се интегрира.
31
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Не разбирам какво е това дискриминационно отношение на европейците към нас - Българите?Баси расистите.
30
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Нека разберат,че едно е да даваш съвети и да говориш за правата на малцинствата , друга работа е да интегрираш ***,какво са видели норвежците те са страна с най-малко ***,ами ако им се изтърсят там нашите един милион ,не само за саморазправа ще говорят,ами с танкове и авиация ще ги нападат!!!Едно е ясно *** са сбъркали адреса там няма кой да ги търпи ще ги репатрират за нула време и ще затегнат границата!!!