В Осло гневни заради катуни на наши и румънски роми

Норвежци заплашват да прибегнат до насилие
17 юли 2012 16:55, Елка Василева
354
В Осло гневни заради катуни на наши и румънски роми
Жители на Осло недоумяват защо полицията още не е разтурила катуна. Снимка: архив, Reuters

Присъствието на стотици имигранти, предимно роми от Румъния и България, които продължават да живеят в незаконни биваци в Осло, предизвиква все по-голямо недоволство сред гражданите в норвежката столица, съобщи норвежкият информационен сайт "News in English".

Норвежци, разгневени от поведението на имигрантите, които според тях не проявяват уважение към местните власти и жители, заплашват да прибегнат до насилие, ако не бъдат взети мерки срещу незаконното им пребиваване в града.

Според в. "Афтенпостен" жителите на квартал "Арвол" са толкова ядосани от новия бивак, издигнат до домовете им, че смятат да използвал сила, за да изгонят ромите. Те недоумяват защо полицията още не е разтурила катуна, след като здравните власти са предупредили, че е опасен.

Имигрантите са издигнали палатки и саморъчно направени подслони насред купища камъни и пясък, които могат да ги затрупат. На мястото няма течаща вода, канализация или служба за събиране на отпадъците, предупредиха здравните власти. Според градската управа собственикът на имота, върху който е установен бивакът, трябва да изведе имигрантите оттам.

Близо трийсетината обитатели на бивака, издигнат в събота, влезли в словесен двубой с местни жители, като една от имигрантките се разкрещяла, че нито те, нито полицията имат право да им казват какво да правят и къде да ходят и нарекла норвежците нацисти, защото ги тормозели.

"Положението е нетърпимо", каза представител на градската управа. "Не можеш просто да се заселиш на място, което е опасно за здравето. Всички са добре дошли в Осло, но когато дойдеш като посетител, трябва да можеш да се грижиш за себе си", заяви той. По думите му властите в града не са задължени да осигуряват съоръжения за лагеруване на имигрантите.

Градските власти настояха правителството да се намеси за решаване на проблема и днес бяха свикани срещи с участието на някои министри. Отправят се все повече призиви за депортиране на имигрантите, но като граждани на страни от Европейския съюз те имат право да останат в Норвегия до три месеца.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


354
Още по темата: НорвегияОслороми
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
29
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Аааа не така нацисти такива! Брайвици с брайвици ... почвайте да ги "интегрирате"! :D
28
1
 
26
 
! Отговори
СЕГА преди 11 години
Ще видят норвежците кон боб яде ли! :))) Хахаха...тия настанят ли се някъде...а и щом катуня е построен....оттърване няма ве4е :) Скоро ще искат помощи, безплатен ток, вода, вси4ко да им се дава ...ина4е ще со4ат с пръст към разни организации :)) Да ви е 4естита новата придобивка. Сега се моля и другите им брат4еди от БГ и те да заминат за там хахахаха
27
1
 
6
 
! Отговори
Bulgarien politik преди 11 години
Aaa, ne moge taka..vednaga da ni gi varnat...tuk nabligavat izbori !!!Koi ste glasuva za nas !!
26
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Не сме съгласни- интегирайте ги, другари европейци. Не спирате да ни размахвате пръст, че сме ги дискриминирали, не сме им строили жилища, тока да им плащаме, пари да има даваме. А вие как ги ин тегирате?! Ам,ан от двуличие- искате да ви е чисто, а *** да остане на Балканите
25
1
 
28
 
! Отговори
Рьъъъ, у бре преди 11 години
А така, а така..Там разни хелсингски комитети и други такива помии.. вземете се ъпдейтнете малко че изоставате.С нетърпение чакам да ни пуснат у шенгеня.. та да могат орди БГ *** и сиганки да хукнат по белия свят.. то за тях тук все е по голяма мъка от дето и да е другаде де така или иначе..Та да тръгнат викам по шенгенья.. та да стигнат до Хелсинг.. да опънат катун там пред комитета и да годинясат там ако е възможно...Това ми е най голямата мечта.. стискайте палци да се сбъде.. :)
24
1
 
24
 
! Отговори
Бобо преди 11 години
Хахаха;))) Да видят русичките скандинавци какво ни е на нас. Айде по-демократично, моля, какви са тези недоволства?
23
3
 
3
 
! Отговори
chach преди 11 години
6tom i siganite ni biagat ot bg znachi iako sme ia zakasali.
22
4
 
7
 
! Отговори
ан преди 11 години
АМИ ЩЕ ГИ ИНТЕГРИРАТЕ. НАЛИ ТАКА КАЗВАТ ГОСПОДАТА ОТ ЕСС. КАКВО СТЕ СЕ РАЗЦИВРИЛИ? ДА ВИДИТЕ КАК СЕ ЖИВЕЕ ВЪВ ИЗТОЧНО ЕВРОПЕЙСКА ***. АКО ИМ БЕШЕ ДОБРЕ В РОДИНАТА НЯМАШЕ ДА ХОДЯТ НА ОНЯ КРАЙ НА СВЕТА. ОСТАВИХА ГИ НА ПРОИЗВОЛА НА СЪДБАТА БЕЗ РАБОТА И БЕЗ ВСЯКАКВО ПРЕПИТАНИЕ ДРУГАРИТЕ ОТ ИЗТОЧНАТА ***. ПО ВРЕМЕТО НА ТАТО ПОНЕ РАБОТА ИМАХА. РАБОТЕХА КАТО ОБЩИ РАБОТНИЦИ И В СЕЛСКОТО СТОПАНСТВО. БЯХА ЗАМОЖНИ *** А СЕГА НЯМАТ ПАРИ И ЗА ХЛЯБ. ПОСЛЕ ПРЕСТЪПНОСТА БИЛА ГОЛЯМА. А КАКВА ДА Е?
21
1
 
25
 
! Отговори
pool преди 11 години
Ааааааа,не може така!! Къде е Чветелин Кънчев, да ги набеди в дискриминация!!!
20
1
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Не нарушавайте човешките им права!Нетърпимо било...тия хора правителства избират,бе,какво си мислите вие...
19
1
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
зад всеки толераст - по един млад, надарен ром
18
1
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
А интегрирайте ги, де! Ако тук им резнат тока (за малко, само нас да залъжат) - веднага ще довтаса международна комисия, в която ще има и норвежци......
17
3
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Да го пуснат Брейвик за една седмица от затвора и той ще се погрижи.
16
1
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ХАХАХА, нека да видят хубаво ли е, и после да идват и да ми реват за правата им тука.
15
1
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
да ги интегрират...ама май е по-лесно да дават акъл от разстояние лицемерите
14
1
 
50
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Аз ако бях *** щях само в Осло да си живея. И в др. градове на Европа също е хубаво ама Осло по мяса. Другари, ***, не се колебайте. Заминавайте.
13
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Само аз ли си мисля, че чантата която мъкне този на снимката и тя е пълна с бебета?
12
1
 
57
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Хелзинкският комитет да се намеси и да защити правото на паразитиране на "братята" роми.
11
2
 
27
 
! Отговори
Hitler преди 11 години
***!!!!
10
0
 
76
 
! Отговори
бай Коце преди 11 години
АААА така сега могат нагледно, с предоставеният им материал, да ни покажат как се интегрират *** в едно развито, демократично и с установени пазарни принципи общество.Не да ми плямпат как се прави, ами нагледно да ни покажат, щото видите ли ние сме прости и ни ги можем тези работи.....