Терорист преминал необезпокояван курсове за пилот в Белгия

Препоръчва се създаване на черен списък на хора, опасни като пътници и пилоти
Обновена: 18 юли 2012 15:03 | 18 юли 2012 10:57, Елка Василева
9
Терорист преминал необезпокояван курсове за пилот в Белгия
Човек с досие на тероист е завършил необезпокоявано курсове за пилот в Белгия. Снимка: архив, Reuters

Мъж с досие на терорист е успял да завърши курсове за пилот в Белгия и да получи разрешително (бревет), съобщава медийната група Ер Те Ел. В публикацията се отбелязва, че това е станало възможно заради недостатъчния обмен на информация между полицията и Държавна сигурност.

Уличеният в терористична дейност в миналото на летище "Завентем" край Брюксел е бил познат на полицията на тази аерогара, но данните не са достигнали до служителите на вътрешното министерство на учебна летателна площадка в Югозападна Белгия. Така пилотът е успял да завърши курсовете под истинската си самоличност.

Като решение на подобни случаи комитетът за надзор на работата на полицията препоръчва в свой доклад създаването на черен списък на граждани, за които е известно, че са опасни за авиацията - като пътници и като обучаеми пилоти. Допълнителна мярка е създаването на център за анализ на наличните данни. В същия доклад се отбелязва, че Белгия често става транзитна точка за незаконни мигранти, които достигат страната през летището в Остенде, на брега на Северно море. Допълва се, че най-често полетите с такива пътници долитат от Гърция и се изпълняват от белгийска нискотарифна авиокомпания, пише БТА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


9
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
3
 
6
 
! Отговори
до 8 преди 11 години
99% от мисюлманите се раждат терористи , религията им , възпитанието им ги правят такива. Техният живот се състой в джихад и терор. Не трябва изобщо да ги допускат в Белите държави.
5
4
 
8
 
! Отговори
до 2 преди 11 години
Всичко хубаво, ама мюсюлманин не значи терорист.Аз съм българин, християнин и няма да ми е приятно по тая логика във Франция да ме броят за ***, защото само това са видяли. Айде малко по-широко скроено, ако обичате :)Иначе, че трябва да се внимава кой взима разрешителни за самолети и автобуси например - си е вярно!
4
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
А нещо по въпроса за подменени лайнери с пренабити номера,има ли нещо суперконспиративно като новина.
3
0
 
6
 
! Отговори
dan преди 11 години
и тия не ни пускат в Шенген
2
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Пак Гърция им е виновна....
1
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
много интересно,и там ли ставали такива работи..защо ли.....за парата,за парата...брей това демокрацията е голяма работа.....