Путин забрани рекламата на алкохол в интернет и пресата

Няма да може да се рекламира дори и бира
21 юли 2012 16:20,
137
Путин забрани рекламата на алкохол в интернет и пресата
Владимир Путин Снимка: Reuters

Руският президент Владимир Путин подписа закон, забраняващ рекламата на алкохол в интернет и в печатните издания, съобщи Би Би Си, позовавайки се на сайта на Кремъл.

Забраната за реклама на алкохол в печата ще влезе в сила на 1 януари 2013 година, а забраната за интернет - в деня на официалното публикуване на закона.

Законът бе приет от Държавната дума (долната камара на руския парламент) на 6 юли и от Съвета на федерацията (горната камара) - на 18 юли.

Според законовия текст в интернет и в печатните издания ще бъде забранена рекламата на всички видове алкохолни напитки, включително на бира.

Делът на приходите от реклами на твърд алкохол и на бира в печатните медии за 2011 г. е бил 3,8 процента - съответно 1,1 млрд. рубли и 0,1 млрд. рубли, сочат данни на "Видео интернешънъл", цитирани от Би Би Си.

Според експерти рекламите на алкохол имат по-висок дял в интернет. Забраната за реклама на алкохол в интернет е безсмислена, тъй като рекламодателите ще се прехвърлят към чуждестранни сайтове, допълват специалисти.

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


137
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
126
0
 
5
 
! Отговори
челен опит преди 11 години
Ще се отучат, както ние с цигарите.
125
0
 
4
 
! Отговори
Рудолф Хес преди 11 години
*** Руското око може да гледа само водката но не слуша чалгия. На водка съм сега студена. Утре на работа.
124
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
botevgrad/news/41718/Kristiyan-Ivanov-student-v-Oksford-Nie-balgarite-vechno-mrankame-i-nedovolstvame-ot-jivota-no-ne-se-stremim-kam-promyana/
123
0
 
4
 
! Отговори
цап царап преди 11 години
А българското оче, мила моя майно льо,все към далаверата.
122
6
 
2
 
! Отговори
Гъл гъл преди 11 години
Руското око мамо все към водката гледа...
121
0
 
0
 
! Отговори
до 129 преди 11 години
На статистиката ли да вярвам или на очевидци, мои близки които работят там?
120
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Синтетичен наркотик "крокодил"-битува теория,че формулата е създадена в лабораториите на НКВД за борба с инакво мислещите-не искате социализъм,искате капитализъм-ето ви най-евтиният синт.наркотик...последствията-мускулната тъкан се скапва от от костите и употребяващите го умират в страшни мъки-справка ютуба-наркотик Крокодил.
119
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
127,не допускам грешка-в Уикипедия е поместена мин заплата-статистка за януари 2011 год,-971евро,който желае да си я изчислява в долари-има валутни конвертори.
118
2
 
14
 
! Отговори
Рудолф Хес преди 11 години
Най голямата грешка на Адолф Хитлер е че нападна СССР. Трябваше първо да смаже англия след това сащ. Светът щеше да е друг.
117
0
 
3
 
! Отговори
до 124 преди 11 години
В САЩ минималната заплата е 1000 долара, а не евро, има разлика. Но пропускаш че повечето американци са на тази заплата или с 300-400 отгоре.
116
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Защо Руските милионери живеят в добре уредени държави и космополитни градове,притежават дворци,самолети,яхти,а народът им работи с най-ниските заплати и тънат в мизерия?!Къде е морала,а може би и те са мързеливи?!Истината ще намерите в Глобалната мрежа и от вас зависи дали ще повярвате или не!Истината ни прави свободни!!!
115
0
 
6
 
! Отговори
до 122 от друг преди 11 години
Защо ,от кого се държи икономиката на САЩ !? "Недосегаемите" са деца на милиардери и политици и най-често стават президенти. Ако не, си избират президенти. Като им позакъса бизнеса си правят войни .
114
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Ютуб-Виктор Батурин-Московски предприемач и милионер ,брат на кметицата в изгнание-мантрата "руският народ не иска комунизъм-иска капитализъм,затова бедства и е толкова беден,най-справедливият строй е социализма",мантра от Свинаря-пловдивският милионер"БГ народ избра капитализма-затова е беден".Управление на мисленето чрез мантри и идиологеми,се сблъска с глобалната информационна мрежа.В САЩ мин заплата 1000 евро,в Комунистически Китай-втората по мощ икономика 130 ев,партиен лидер 92 мин заплати
113
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Отворете Ютуба-странни неща ще видите за руската мафия.Аналогията с кортежите от бронирани и блиндирани коли пълни с неграмотни,но добре облечени господа с поведение и финансови възможности-като на владетели на света с БГ такива отпреди три години се налага сама.Нима Путин не е информиран какво се случва на територията Русия.
112
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
117-или си в дълбок и напоителен запой,или си се напушил много здраво!Икономиката на Русия се държи от 500 милиардера,толкова милионера-всички до един "успешни бизнесмени" и верни сътрудници ГРУ и политическа полиция,перат се пари със строителства-"Мутробарок"-ала южно Черноморие,а минимална и средна заплата-колкото нашите.Недосегаемите са съдии,деца на военни и политици,съдът е точно толкова ефективен,колкото тук-затова БГ е рай за Руснаците!!!"Бизнесмените" живеят по света, робите в родината.
111
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
108 го е казал най-точно ! Все отнякъде трябва да се започне.Като гледаш,че дядо ти пие, и баща ти и всички около тебе и ти пиеш. Нещата постепенно ще се променят, но наследниците на Путин трябва да са като него и по-добри.
110
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Браво на Путин, той е руският вариант на Хан Крум
109
4
 
2
 
! Отговори
руснак преди 11 години
Не мооом да пийм без мезе... - пардон без реклама...
108
0
 
5
 
! Отговори
Нема спрем преди 11 години
Нека спрем да гледаме в миналото и да погледнем в настоящето и помислим какво искаме да е бъдещето :)
107
6
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Путин вдигна Русия на крака. Ще ги направи още по-силни през следващите години.Не съм вярвал, че някога ще го кажа, но надеждите на всички свободни хора по света са в Русия.Само тя може да се противопостави на това, което готвят илюминати на човечеството.Цялото прогресивно човечество е вперило поглед с надежда към Русия ! Западът отдавна не е нито свободен, нито демократичен. Русия също, но те поне не го крият и не са лицемерни като западняците.