Западът готви планове за въоръжена намеса в Сирия

Това обяви Кралският институт на обединените въоръжени сили
Обновена: 25 юли 2012 16:55 | 25 юли 2012 12:21, Елка Василева
237
Западът готви планове за въоръжена намеса в Сирия
Западът обсъжда възможностите за пряка военна намеса в Сирия. Снимка: архив, Reuters

Въоръжените сили на САЩ и Великобритания обсъждат възможностите за пряка военна намеса в Сирия, макар в момента Лондон и Вашингтон официално да изключват такава възможност, заяви бившият командващ британските сили в Афганистан полковник Ричард Кемп, цитиран от ИТАР-ТАСС.

Полковник Кемп е сред авторите на доклад, разпространен днес от един от най-влиятелните центрове за военни анализи във Великобритания - Кралския институт на обединените въоръжени сили, според който Западът може да предприеме военна интервенция в Сирия.

"В момента се извършва необходимата щабна работа по подготовка на евентуална военна намеса в Сирия", заявява полковник Кемп в интервю за телевизия "Скай нюз". Според него това е необходимо, за да може на политическото ръководство веднага да бъдат представени варианти за военна намеса, ако това се наложи.

Кемп не изключва възможността още отсега на територията на Сирия да има разположени британски специални чести. Въпреки това той подчерта, че докато Русия и Китай в Съвета за сигурност на ООН остават категорично против използването на военна сила срещу Сирия, интервенция няма да има, но западните войски може да бъдат поканени от правителство на опозицията, след като тя обяви, че е новата власт в Сирия.

Според доклада външната намеса в Сирия става все по-вероятна, макар западните държави да се опитват да избегнат такова развитие. Логиката на събитията в Сирия следва свой собствен сценарий. Планове за евентуална военна намеса в Сирия в момента се разработват както в западни държави, така и в Турция и Йордания. Тези мерки се предприемат главно заради опасенията, че сирийското химическо оръжие може да попадне в ръцете на екстремистки групировки, отбелязва БТА.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


237
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
202
0
 
2
 
! Отговори
МРАЗЯ АМЕРИКАНЦИТЕ преди 11 години
До обективенМУНЧО, КИТАЙСКА АИКОНОМИКА ОТДАВНА ЗАДМИНА АМЕРИКАНСКАТА И ТОВА Е СВЕТОВНО ИЗВЕСТЕН ФАКТ, А ТОВА ЧЕ ТИ НЕ СИ ЗАПОЗНАТ Е ТВОЙ ЛИЧЕН ПРОБЛЕМ. ОСВЕН ТОВА, АМЕРИКАНСКИЯ ОГРОМЕН ДЪЛГ СЪЩО ТАКА Е ФАКТ, КАТО ОГРОМНАТА ЧАСТ ОТ ОНЕГО Е НА КИТАЙ, РУСИЯ И МНОГО ДРУГИ ДЪРЖАВИ. СЪЩО ТАКА Е ФАКТ, ЧЕ АМЕРИКА Е ВЪЗДУХ ПОД НАЛЯГАНЕ, БАЛОН КОЙТО ВСЕКИ МОМЕНТ ЩЕ СЕ СПУКА И ТОВА Е ОСНОВНИЯ ДВИЖЕЩ ФАКТОР ВЪВ ВСИЧКИТЕ ТЕЗИ ВОЙНИ "НАСИЛСТВЕНО ЗА НАЛАГАНЕ НА ДЕМОКРАЦИЯ" С ЦЕЛ ЗАГРАБВАНЕ НА ЧУЖДИ БОГАТСТВА
201
0
 
1
 
! Отговори
д.Данчо преди 11 години
Ей,хем алчни,хем тъпоглави!Химическо оръжие колкото при Саддам и Кадафи?Ще подпалят света!Ако уцелеем,светът ще ликува без!Това ще е първият положителен ефект за посленити 100години!
200
0
 
0
 
! Отговори
до 215щ преди 11 години
При ядрен конфликт, по-устойчиво общество остава това, което е по-първично и изостанало-------------------------- Това в каква връзка го казваш? Демек руското общество в сравнение с американското е първично и изостанало? Или може би Путин умишлено ги държи изостанали, защото планира ядрена война?
199
0
 
7
 
! Отговори
ДИДО преди 11 години
Я,само това ли е Запада-Сащ и Англия?Другите май не щат?
198
0
 
5
 
! Отговори
Аз преди 11 години
Няма к'во да коментирам.Ясно е на всички.Дано не стане 3-та световна!
197
0
 
2
 
! Отговори
Мда преди 11 години
Точно така - блокирали са домейна. Директно с Айпи става - (Двеста и осем).(четиридесет и три).(двеста тридесет и две).(осемдесет и едно)
196
0
 
5
 
! Отговори
До 21 преди 11 години
Да - и аз правя опити от известно време. И през проксита не става. Явно някой много го притеснява, че има алтернативен източник на информация. Може директно от щатите да са спрели домейна...
195
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ЗАЩО сайтът на SANA не може да се отвори от 5 дни?
194
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
настъплението на бунтовниците претърпя пълен провал народа на Сирия и неговия законно избран президент Башар Асад ,заедно с християнските милиции разбиха платените плъхове -терористи------------------ Е, има си хас, въоръжените сили на 20-милионна държава да не могат да се справят с някакви бунтовници. Точно по същия начин турския аскер и мюсюлманските милиции (башибозук), са разбили българите-терористи след Априлското въстание. Тогава правото на чия страна е било?
193
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Китай а отскоро и Русия изкупват на кило от тези хартийки -държавните ценни книжа на фалиралите съединени еврейски щати -сащ и в момента Китай се явява държавата която притежава най-голям брой от ценни книжа на сащ ------------------- Е, добре де, защо ги изкупуват? Те трябва да са *** да изкупуват на кило хартийки без покритие? А? Да не би ти нещо да не си наясно?
192
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Какви са тези глупости. Ами и аз мога да събера 10 човека и да обявя, че сме новата власт в България и да поискам помощ срещу кабинета на Борисов....---------------- Можеш. Направи го да видим дали ще ти се получи.
191
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Поредната партенка, с която се готвят да ни замажат очите, преди поредната акция за "демократизиране" - тоест за заграбване на националния суверенитет и ниционалните богатства на поредната независима от САЩ страна
190
1
 
20
 
! Отговори
Гадаферчо, преди 11 години
И то това е външно искане. Русия казва, че кой да управлява, трябва да избере сирийския народ. А не външни сили. "Килъри Клинтън каза, че Асад трябва да си ходи" - коя е тази, да решава вместо сирийците. Нагло си признават, че техни части отдавна са в Сирия. ООН за това трябва да ги осъди. Защо няма сирийски военни части в англия. Ако има, англичаните какво ще кажат. Силно се надявам за по-голяма подкрепа от Иран, Русия и Китай. Един жив британец, един жив турчин от там да не излязат.
189
0
 
15
 
! Отговори
Гадаферчо, преди 11 години
Чеде недоучило. Русия и Китай подкрепиха резолюция 1973 на ООН, която трябваше да създаде зона, свободна от полети над Либия. Западното лицемерие, превърна това в несанкционирани бомбардировки. Привидно под марката на ООН. Тогава Русия и Китай запазиха неутралитет. А сега блокират мераците за нападение над Сирия, маскирани зад резолюция на ООН. Исканията им са ограниченията да важат за двете страни в конфликта. Исканията на заподното лицемерие са, да важат само за Асад.
188
4
 
3
 
! Отговори
Гадафер преди 11 години
Че те Русия и Китай бяха и против намеса в Либия.Не виждам, какво им пречи да ударят Сирия по същия начин.
187
10
 
2
 
! Отговори
обективен преди 11 години
Още повече китай и русия имат сериозни териториални спорове които и сега не са разрешени! Ако погледнем ИКОНОМИКИТЕ, то какво излиза САЩ+ ЕС+ Канада и Австралия съставляват около 80% от световната икономика...глупостите за "външния дълг" на САЩ само кръгли идиотчета могат да повярват, ЗАЩОТО този "дълг" всъщност си е ВЪТРЕШЕН, т.е. американски. БВТ на САЩ е към 15 трилиона долара годишно, а китай е вързан именно за този огромен пазар. Не се палшете другаре Трета световна близкия век и нещо няма
186
8
 
1
 
! Отговори
обективен преди 11 години
до 201Това че обективната преценка не ти харесва си е лично твой проблем и на мъглата в която живееш, а най- вероятно и ще умреш...Не съм казал че са "нищо", но твърдя че в нито един показател- ВОЕНЕН, ИКОНИМИЧЕСКИ, дори и ПОЛИТИЧЕСКА СТАБИЛНОСТ русия и китай не могат да се сравнят със Западните Съюзници в НАТО. Да не говорим, че между китайци и руснаци НЯМА никакви обвързващи военно- политически договорености и всякакви руско/ китайски "съюзи" са плод на мечти, копнежи и ИЛЮЗИИ
185
0
 
21
 
! Отговори
до 197 преди 11 години
Обективен, нарекъл си се така, за да прикриеш факта колко си необективен и ***. Обикновен *** евреин. Ако Русия и Китай са нищо, до сега САЩ и Израел да бяха нападнали Сирия. А не Клинтън да вие като бясна ***, която нищо не може да направи. Да те питам, случайно да Знаеш за едни 16 трлн дълг на САЩ. А да знаеш, че само в долари Китай разполага с 3.2 трлн. Нали няма да ми се обидиш, че от тези цифри моем да те наречем ЛЪЖЕЦ. Че си евреин това не те извинява. Само обяснява.
184
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
НАТО е е,а си иНАТО!
183
0
 
2
 
! Отговори
2012 преди 11 години
Всеки да си донесе и ядрените фоеверки , шоу да става .