Западът готви планове за въоръжена намеса в Сирия

Това обяви Кралският институт на обединените въоръжени сили
Обновена: 25 юли 2012 16:55 | 25 юли 2012 12:21, Елка Василева
237
Западът готви планове за въоръжена намеса в Сирия
Западът обсъжда възможностите за пряка военна намеса в Сирия. Снимка: архив, Reuters

Въоръжените сили на САЩ и Великобритания обсъждат възможностите за пряка военна намеса в Сирия, макар в момента Лондон и Вашингтон официално да изключват такава възможност, заяви бившият командващ британските сили в Афганистан полковник Ричард Кемп, цитиран от ИТАР-ТАСС.

Полковник Кемп е сред авторите на доклад, разпространен днес от един от най-влиятелните центрове за военни анализи във Великобритания - Кралския институт на обединените въоръжени сили, според който Западът може да предприеме военна интервенция в Сирия.

"В момента се извършва необходимата щабна работа по подготовка на евентуална военна намеса в Сирия", заявява полковник Кемп в интервю за телевизия "Скай нюз". Според него това е необходимо, за да може на политическото ръководство веднага да бъдат представени варианти за военна намеса, ако това се наложи.

Кемп не изключва възможността още отсега на територията на Сирия да има разположени британски специални чести. Въпреки това той подчерта, че докато Русия и Китай в Съвета за сигурност на ООН остават категорично против използването на военна сила срещу Сирия, интервенция няма да има, но западните войски може да бъдат поканени от правителство на опозицията, след като тя обяви, че е новата власт в Сирия.

Според доклада външната намеса в Сирия става все по-вероятна, макар западните държави да се опитват да избегнат такова развитие. Логиката на събитията в Сирия следва свой собствен сценарий. Планове за евентуална военна намеса в Сирия в момента се разработват както в западни държави, така и в Турция и Йордания. Тези мерки се предприемат главно заради опасенията, че сирийското химическо оръжие може да попадне в ръцете на екстремистки групировки, отбелязва БТА.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


237
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
182
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
обективен, много си зле , бате
181
17
 
7
 
! Отговори
обективен преди 11 години
Световна война не може да има, защото русия/ китай са неизмеримо по- слаби военно и икономически от НАТО. Отделно от това тези две страни са стратегически противници, и само понякога конюнктурни "приятели" по отделни въпроси, никакви договори не ги обвързват, нито ги ангажират едни към други. За да започнеш мащабна война трябва да имаш дори само теоретични шансове за успех, каквито руснаците, да не говорим китай нямат.
180
1
 
1
 
! Отговори
anonimen преди 11 години
имах предвид 154 rusnak
179
0
 
4
 
! Отговори
anonimen преди 11 години
кефиш ме ,пич.
178
1
 
9
 
! Отговори
anonimen преди 11 години
Ami ako Asad pokani RUSIA i KITAI,kakvo stava togava
177
4
 
19
 
! Отговори
resplesko преди 11 години
абе вие тук май сте много задръстени и ограничени *** как може да говорите такива неща на повечето грамотни и образовани хора им е ясно какво става нито ще има бой по *** нито тази война ще спре само до ''освобождаването,,на сирия ако сирия падне иран е следващя а русия и китаи няма да тарпят това такаче 3та световна война се задава ако позволим военни деиствия на изток такаче нито само нато нито мато само тато тупани задръстени почнете да мислите
176
3
 
16
 
! Отговори
славянин преди 11 години
И кой пак пръв - чифутягите - англосаксонци! Най-накрая обаче ще сгазят яко лука понеже нямат мярка в алчността си!
175
17
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
samo nato
174
7
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
К*Р ЗА САЩ И ВТОРО ПЕРСИЙСКО СЛЪНЦЕ НАД Исрал
173
1
 
6
 
! Отговори
А дали... преди 11 години
евентуалната западна намеса ще освободи окупираните сирийски Голански възвишения?
172
20
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Бой по каските на ***, по един снаряд в *** и директно в Северна Корея или Куба.
171
3
 
15
 
! Отговори
baihui преди 11 години
Amerika e edna tapa darjava zarobena ot wall streetskite *** - kolkoto po-barzo zaginat tolkova po-dobre za sveta
170
2
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Браво 167 Наблюдател. Редно е Палестинското правителство да покани чужди войски в сектора Газа. Руснаците е достатъчно да пратят повече ракети към Израел. Може и без пътници. А англиските части отдавна са в Сирия. Да им пожелаем нито един жив да не излезе от там. Нито един! Заради жените и децата които избиха.
169
3
 
15
 
! Отговори
до 182 преди 11 години
О евреино, ти си специалист по пропаганда и агитация. Ти от къде имаш информация. А нашите нокти са чисти. Ако твоите се мръсни и изгризани от яд, че никой не ти се връзва, това не значи, че и нашите са такива. Не съди по себе си за другите. А за мерзки душици, няма дори да говорим. Само отговори, защо толкова народи по света, от хиляди години, от всякъде ви гонят и избиват. Като ти гледам злобата и наглостта, обяснявам си защо. Ходи си в Израел, какво търсиш майка си тук. Нагъл, нагъл.
168
0
 
11
 
! Отговори
наблюдател преди 11 години
Правило: Не храни цио-***!
167
18
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До 180 ти от къде черпиш информацията си *** смотан , бил си там ли , имаш надеждни източници , различни от всички останали , познавам калта под ноктите ви и мерзките ви душии
166
15
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Като се има в предвид, че комунистите са убили над 60 млн.души по света, освен куршум друго не заслужават!
165
3
 
20
 
! Отговори
до 174 преди 11 години
Анонимният ***,"опозицията" в Сирия са терористи,които режат гърла на жени и деца,виждам възхищението ти.Ти такива и в България би поканил юда.
164
14
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Ай върви в Сибир!Приятно ти киснене в дървената ти колиба!
163
11
 
1
 
! Отговори
Slayer преди 11 години
Ше си пусна един хубав War Ensemble като нападнат Сирия, с един хубав Jack..