Западът готви планове за въоръжена намеса в Сирия

Това обяви Кралският институт на обединените въоръжени сили
Обновена: 25 юли 2012 16:55 | 25 юли 2012 12:21, Елка Василева
237
Западът готви планове за въоръжена намеса в Сирия
Западът обсъжда възможностите за пряка военна намеса в Сирия. Снимка: архив, Reuters

Въоръжените сили на САЩ и Великобритания обсъждат възможностите за пряка военна намеса в Сирия, макар в момента Лондон и Вашингтон официално да изключват такава възможност, заяви бившият командващ британските сили в Афганистан полковник Ричард Кемп, цитиран от ИТАР-ТАСС.

Полковник Кемп е сред авторите на доклад, разпространен днес от един от най-влиятелните центрове за военни анализи във Великобритания - Кралския институт на обединените въоръжени сили, според който Западът може да предприеме военна интервенция в Сирия.

"В момента се извършва необходимата щабна работа по подготовка на евентуална военна намеса в Сирия", заявява полковник Кемп в интервю за телевизия "Скай нюз". Според него това е необходимо, за да може на политическото ръководство веднага да бъдат представени варианти за военна намеса, ако това се наложи.

Кемп не изключва възможността още отсега на територията на Сирия да има разположени британски специални чести. Въпреки това той подчерта, че докато Русия и Китай в Съвета за сигурност на ООН остават категорично против използването на военна сила срещу Сирия, интервенция няма да има, но западните войски може да бъдат поканени от правителство на опозицията, след като тя обяви, че е новата власт в Сирия.

Според доклада външната намеса в Сирия става все по-вероятна, макар западните държави да се опитват да избегнат такова развитие. Логиката на събитията в Сирия следва свой собствен сценарий. Планове за евентуална военна намеса в Сирия в момента се разработват както в западни държави, така и в Турция и Йордания. Тези мерки се предприемат главно заради опасенията, че сирийското химическо оръжие може да попадне в ръцете на екстремистки групировки, отбелязва БТА.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


237
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
122
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
американските тактики с моркова и тоягата няма да минат тоя път, много е важно Боко да не се поддава на чуждо влияние, а тоя атентат може да е с цел да де пренасочат израелските туристи отново към турция
121
17
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Братя, руснаци скоро ще ви освободим от комунистическата *** пленила Русия и нейният народ!Ще ги пратим всичките в Гуантанамо, там където им е мястото на всичките комунистически прасета като Асад, Чавес и сие.
120
6
 
4
 
! Отговори
откачалки преди 11 години
Американците ловко отклоняват вниманието от себеси като създават някакви измислени конфликти .Обаче не няма да фалират докато има ненормалници като КИТАИ,РУСИЯ И САОДИТСКА АРАБИЯ прости *** които само при вида на зелените хартиики без никакво покритие и потичат лигите . 2012Г. е рекордна във износа на оръжеината промишленост на САЩ ние продаваме оръжие и на враговете си и на приятелите . Те имат нужда от воини за да си пласират стоката иначе глад ги чака великите хамериканци
119
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
както на България поставят условие да се дистанцира от Иран и да изяви позиция в подкрепа на Израел, така и Израел трябва да се дистанцира от турция , а пък премиера Нетаняху кани една тълпа от турски журналисти да им се обяснява в любов
118
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До 124 да така е глупче , ще ти обясня , когато отидеш в банката за заем , тя ти иска гаранция по този заем , ипотека , препоръчител , сигурен доход на договор о т.н. същото е ис държавните заеми , това че Китай и други страни се изтрепват да дават е защото са сигурни че ще вземат , ясно ли е и не ми слагай Русия защото нейния дял е по малък от този на Швейцария , много е лошо да си неграмотен.
117
5
 
20
 
! Отговори
РУСИЯ Е ВЕЛИКА преди 11 години
СЛАВА НА БРАТСКА РУСИЯ! ЩЕ СЕ ВЪЗРОДИ ОТНОВО И БЪЛГАРИЯ Е ВИНАГИ С РУСИЯ!
116
1
 
4
 
! Отговори
до 130 преди 11 години
На теб една под *** ще ти дойде добре
115
14
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
От Русия по голямо зло няма, даже бомбата в Бургас може да е дело на руските тайни служби,те имат опит в терористични актове по целият свят!Те целят да държат България под техен контрол за да я изсмукват, както навремето, ама няма да стане!
114
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Бре , Много американски *** тук. Или май са турци
113
4
 
16
 
! Отговори
rusnak преди 11 години
Анонимна гнида, не знае, че във Велика Русь, няма маймуни, но в Америка ги управляват такива:)))))))
112
9
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
122 оооо империалистчето се обади , как сте там в Имперята на злото , да не ви спрат скоро водката ,ч е пак ще минавате на самогони като при Черненко или Горбачов в ранните му месеци , не знам дали имаше година преди Чернобил
111
11
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Братя Руси вие сте в нашите ****ве и скоро ще ви изпърдим в небитието.
110
12
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Руската *** пише на американски компютър, каква ирония само!
109
3
 
7
 
! Отговори
до 114 преди 11 години
,Много си прав зомбирано американофилче ,че има голям интерес за закупуването на американски ценни книжа ,защото Китай а отскоро и Русия изкупват на кило от тези хартийки -държавните ценни книжа на фалиралите съединени еврейски щати -сащ и в момента Китай се явява държавата която притежава най-голям брой от ценни книжа на сащ
108
6
 
9
 
! Отговори
анонимен преди 11 години
Руски братя,вие сте в нашите сърца!Обичаме ви!!!
107
3
 
7
 
! Отговори
rusnak преди 11 години
Всички си спомняме, на 8.8.2008, как фашиста Наакашвили нападна мирни Абхазци, и как след това, демократичната общност си затвори очите на този нечуван акт, когато войните спират заради олимпийски игри... Няма да има милост за никой подобен, помнете ми думата!
106
4
 
5
 
! Отговори
rusnak преди 11 години
Вие почнете, пък след това да циврите..
105
14
 
8
 
! Отговори
Обама преди 11 години
Ще дойде ред и на Русия да я освободим от комунистите!
104
8
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
По-добре руска ***,отколкото американска ***!
103
7
 
6
 
! Отговори
Едуард Стърнс преди 11 години
Няма по-*** народ от българския.Това да не ви е мача Левски-ЦСКА!