Българин пострадал при масов бой на берачи на боровинки в Швеция

Не е ясна причината за сбиването, в което участвали 70 души
31 юли 2012 20:22, Елка Василева
97
Българин пострадал при масов бой на берачи на боровинки в Швеция
70 берачи на боровинки са се сбили в шведския град Евле. Снимка: архив, Reuters

Масов бой между две групи берачи на боровинки, при който е пострадал български гражданин, е станал в град Евле в централната част на Швеция на 28 юли вечерта. В сбиването са участвали 70 души, съобщава шведското издание The Local.

Един мъж е бил арестуван по подозрение в причиняване на тежка телесна повреда, но на 30 юли е бил освободен. 43-годишен гражданин на България е трябвало да потърси медицинска помощ в болница. След инцидента полицаите са изгонили от града трийсетина души.

Още по темата

Причината за сбиването все още не е ясна. От полицията предполагат, че инцидентът е станал, тъй като на хората не се плаща, защото тазгодишната реколта от боровинки е много слаба. В подобна напрегната ситуация и най-дребните неща могат да разпалят конфликт. Полицаите не осъдиха двама свои колеги, които предпочели да не се намесват в сбиването.

В средата на юли шведските медии съобщиха, че неизвестни лица, които може би са свързани с трафик на хора, са извикали в Швеция няколко десетки българи за сезонна работа. Пристигайки в страната, те открили, че са били измамени: работодателите не им осигурили нито работа, нито жилище. Те си направили палаткови лагери, като един от тях се намирал близо до град Елве. На 24 юли шведските власти арестуваха гражданин на България по подозрение в причастност към трафик на хора, пише Lenta.ru.

Берачите на боровинки започнаха да се прибират от Швеция в България на 29 юли, като до вчера в посолството ни в шведската столица оставаха 29 души.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


97
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
74
0
 
1
 
! Отговори
ciganka преди 11 години
Mnogo ste prosti be BALGARI..az predi 2 dni se prebrax ot shvecia..i prisastvax na boq v gevle..neshtata izobshto ne sa kakto mislite..zashto pishete prostotii kato izobshto ne znaete za kakvo stava vapros.
73
1
 
1
 
! Отговори
муспи преди 11 години
Българин с *** се приравняват за да може правителствата, парламента и олигархията да минават за български.
72
1
 
0
 
! Отговори
Frodo преди 11 години
ORKS
71
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Ами да го направят, след като ние не можем да осъдим нито един убиец, крадец и мошенник, да не говорим за ***.
70
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Стига наричахте *** с български паспорта Българи. Хората по света ще повялват , че сме ***- крадци , мърльовци , неграмонтици...
69
0
 
6
 
! Отговори
Калашников преди 11 години
Предлагам решение в две редици / патрона е достатъчно силен/ за икономия на средства.
68
0
 
11
 
! Отговори
Shark преди 11 години
Сто пъти ви казах бе, пишете правилно и представяте нещата коректно - правилното е : "*** пострадал при масов бой....".
67
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Нема да хапнем повече пай с боровинки
66
0
 
9
 
! Отговори
Ivan Grozni преди 11 години
Престанете да свързвате това древно и свято за нас име с тези хора... те сас е смаоотделили от държават отдавна само една амдинистративан палстмаса ги свързва с нея...
65
1
 
9
 
! Отговори
botzko преди 11 години
mangale mrusni da se izpotrepat dano!!!!
64
0
 
9
 
! Отговори
valya.doncheva.5 преди 11 години
Така е, като не им хрумва на шведските политици, че ако си ги регистрират там, ще си имат готови и послушни избиратели.
63
1
 
14
 
! Отговори
ШАХО ЦИГАНИНА преди 11 години
ПОЗОР, ПОЗОР ЗА ТОВА, ЧЕ ШВЕДСКИТЕ ПОЛИЦАИ НЕ СА ОСЪДИЛИ БЕЗДЕИСТВИЕТО НА ДВАМА СВОИ КОЛЕГИ КОИТО, НЕ СА ПРЕДОТВРАТИЛИ БОЯ ! ПОЗОР И ЗА ТОВА, ЧЕ ОТ ГРАДА СА БИЛИ ИЗГОНЕНИ 30 ЧЕСТНИ И ПОЧТЕНИ БЪЛГАРСКИ ГРАЖДАНИ - БОРОВИНКАДЖИИ ! ХОРАТА НЕ САМО БОРОВИНКИ МОГАТ ДА БЕРАТ А И ДЖИЛЯЗУ ! КЪДЕ СПИ ЧИФУА, ГНУСНИЯ *** СОРОС И НЕГОВИЯ ХЕЛЗИНКСКИ КОМИТЕТ ?! ПОЗОР, СРАМ ИПОЗОР !!!
62
11
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Разбирам някои от коментиращите с идеите за газови камери и правене *** и т.н. Проблема обаче е че ако европейците тръгнат по същия този път ще направят *** всички българи без изключение - заради мутрите, нарко дилърите, трафикантите на хора, мързелите и пияниците които висят по кафенета и барове по цял ден, чалгаджийте и т.н., които не са ***. Всичко е много относително и зависи от това кой ще определя къде ще се спре със газовите камери и сапуна.
61
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
NORMALNO KAKVO MOJE DA SE SLU4I KADETO IMA GNUSNI ***
60
1
 
50
 
! Отговори
Петьо-Евреи преди 11 години
Срам и позор е за българският народ когато тези маймуни ги наричат българи. това са *** и те нищо общо нямат със българите най блиските им роднини са индийците и най главното е че те сами се самоопределят като ***!
59
1
 
42
 
! Отговори
Българин преди 11 години
Заглавието да се поправи на: ,,*** пострада при сбиване между ***"! Престанете да уеднаквявате понятието,,българин" със ,,***"!
58
0
 
3
 
! Отговори
Петьо-Евреи преди 11 години
Имах предвид 54 коментар
57
0
 
15
 
! Отговори
берач преди 11 години
Aми ще се сбият,как няма да се сбият като са тръгнали с голямите кошници за Швеция и са били толкова път ,като са очаквали че ще ги напълнят с много повече пари от в България,ДА ама НЕ! Хак да им е и за урок! Плодородна България е препълнена с най различни плодове които ей така окапват и няма кой да ги обере, ама киселите шведски боровинки били по вкусни, изглеждали по добре и си мислели че се брането им се плаща повече за тях!
56
1
 
12
 
! Отговори
Петьо-Евреи преди 11 години
До 55. благодарение на такива като тебе- *** със български паспорт, авторитета на българите в европа е такъв и стандарта на живота в българия също!
55
10
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
dokade dokaraxa balgaria izmenicite prostia narod da go manipylirat.