Викат трима шведи в беларуското КГБ заради плюшените мечета

Спорът между Беларус и Швеция се разраства
Обновена: 11 авг 2012 17:37 | 11 авг 2012 17:35,
174
Викат трима шведи в беларуското КГБ заради плюшените мечета
Снимка: Reuters

Тримата шведи, организатори на акцията с плюшените мечета в Беларус, предизвикала сериозен дипломатически спор между Стокхолм и Минск, трябва да се явят до десет дни на разпит в беларуското КГБ. Това съобщи на агенция Франс прес Томас Мазети, съосновател на рекламната агенция, организирала пускането на мечетата с парашути.

Местното КГБ също разпространи информацията за предстоящия разпит в Минск, като уточни, че ако не се явят, тримата могат да получат наказание от обикновена глоба до шест години затвор.

Преди да се явят на разпита, тримата шведи възнамеряват да поискат гаранция, че срещу тях няма да бъдат повдигнати обвинения.

На 4 юли, когато Минск честваше Деня на независимостта, малък самолет, нает от шведска компания за връзки с обществеността, навлезе във въздушното пространство на Беларус и хвърли близо до градчето Ивенец 800 плюшени мечета. Към всяко мече бе прикрепено послание, което подканваше беларуския президент Александър Лукашенко да показва повече уважение към човешките права.

В резултат на това Минск реши да експулсира всички шведски дипломати и да затвори посолството си в Стокхолм, а
ръководителите на службата за граничен контрол и на военновъздушните сили бяха уволнени.

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


174
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
113
0
 
5
 
! Отговори
ФАКТИТЕ ГОВОРЯТ преди 11 години
ВОДИХ ГРАЖДАНИН НА БЕЛАРУС ДА ВИДИ ПОБИТИ КАМЪНИ. ОКОЛО С.ИГНАТИЕВО ПУСТЕЕЩИ НИВИ. ПИТА ЧУЖДЕНЕЦА ЗАЩО ПУСТЕЯТ А АЗ МУ КАЗВАМ БЪЛГАРИТЕ САДЯТ И КОПАЯТ А *** ВЕЧЕР ГИ КРАДАТ.ТОЙ ПИТА НЯМА ЛИ ПОЛИЦИЯ, ВЛАСТА КАКВО ПРАВИ-ОТГОВОРА МИ БЕШЕ ЧЕ МВР И ВЛАСТА ОТ ГЕРБ ОСТАВЯТ *** ДА КРАДАТ И ЗАТОВА НИКОЙ НЕ ГЛЕДА НИВИТЕ СИ! БЕЛАРУС СА НА СВЕТЛИНИ ГОДИНИ ПРЕД НАС И НА ОЛИПИЯДАТА СА ПРЕД НАС - ПРЕД НАС СА КУБА, КНДР И Т.Н. -ГАРАНИРАНО ОТ ГЕРБ НА КУЙРУКА НА СВЕТА. Швеция и Белорусия не могат да бъдат сравнявани. Швеция е много по-напред. Само че Швеция е смукала женивителните сили на други народи. Белорусия обратното - била е използувана и мачкана векове. Лукашенко не позволява това да продължи. Нарита всички световни компании и работи в интерес на родината си - само в България и африканските държави е възможно да получаваш до 4% от добитото местно злато от чужда фирма. В Белорусия има ред и чистота липсваща у нас.
112
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Ах, тези лоши мечета, какъв мечешки бунт спретнаха
111
2
 
6
 
! Отговори
Sasho преди 11 години
ВРЕМЕ Е ЧИЧКО ЧАРЛИ ДА СТАНЕ ПРЕЗИДЕНТ НА АМЕРИКА. ЩОМ ЕДИН ТРЕТОРАЗРЯДЕН ХОЛИВУДСКИ АКТЬОР ТАКОВА М....А НА РАШКИТЕ КАКВО ЛИ ЧАРЛИ ЩЕ НАПРАВИ)))) ТРЕПЕРЕТЕ БЕЗРОДНИ КОМУНИСТИ И КОМСОМОЛЦИ-ЧАРЛИ ИДВА))))
110
3
 
12
 
! Отговори
до 158 преди 11 години
Какво са смукали шведите бе, че те от 200 години не са водили война бе, а да не говорим че по традиция отсвирват всякакви тоталитарни и псевдодемократични управления.Дреме им на тех за Беларуското КГБ, че те Гестапо са отсвирвали през 2-та световна войана, на Лукашенко ще се вържат
109
7
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
В Беларус съществуват и живеят без приватизация. Това е и разковничето на омразата от Запада към тази държава. Няма нищо общо с правата на човека.
108
0
 
5
 
! Отговори
ник преди 11 години
Шведците както всички знаем, са силни предимно в зимните спортове! Д ПЕНЕВ
107
10
 
13
 
! Отговори
Мамантос преди 11 години
Браво на Сашо Лукашенко! Така се пази държава от всевъзможните и` западни "доброжелатели". Цветните им революции не минават на белоруска земя.
106
8
 
10
 
! Отговори
jojo преди 11 години
Не може така да се изискват човешки права - мечетата трябва да бъдат изтезавани докато не влязат в "правата вяра лукашенкова" :DЖалко за беларусите, но те сами си го навлякоха на главата - много интересно какво очакват след като гласуват за "Коммунистическая партия Советского Союза" :p
105
8
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
където е минал комунист - не е голяма надеждата за каквото и да е добро
104
12
 
17
 
! Отговори
??? преди 11 години
Къде бихте искали да учат,живеят и работят децата Ви и Вие самите?а) В Швеция (+)б) В Беларусь (-)
103
2
 
3
 
! Отговори
S преди 11 години
Eто пример от вчера за една гостоприемна и мечтана ШВЕДСКА ТРОЙКА с участието на един твърд и непокорен балканец !https://accounts.google/ServiceLogin?service=youtube&shdf=CqYBCxIGcmVhc29uGgEzDAsSCnZpZGVvVGl0bGUaMVBPTElTRU4gSSBBTkdFUkVEIEfDllRFQk9SRyAoTMOWVkfDhFJERVQgQ0VOVFJVTSkMCxIHdmlkZW9JZBoLcWZtNTZUSzZybncMCxILZGVzY3JpcHRpb24aL1NhbW1hIGZpbG0sIG1lbiBpbmdhIGtvbW1lbnRhcmVyIHRhcyBib3J0IGjDpHIuDBIHeW91dHViZRoEU0hBMSIUHDYKPm4rs-8oheb_yqmioqbXtsIoATIUVwKjpsskoh_L1milXR7WUJ7gz1U%3D&
102
8
 
19
 
! Отговори
до 142 преди 11 години
Шведите почнали и те да играят по американската ***.--Играят им по свирката или правят *** на американците? Шведите са царе на порно тройките. Всичко могат.
101
4
 
9
 
! Отговори
до 148 преди 11 години
До 146 ей това *** сте непоправими--Я пак прочети пост 146 и посочи точно какво прави поста комунистически! Излагаш се като посрани американски *** метнати на селски плет.
100
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До 146 ей това *** сте непоправими
99
13
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До 144 *** , къде си ръгнал бе и скандинавците и прибалтийските републики са си чудесни страни не са смотани като любимата ти Россия и сателитчето и начело с Лукашенко , но и той ще падне някой ден бъди спокоен.
98
11
 
24
 
! Отговори
слободия преди 11 години
Не може всеки да прави каквото му хрумне. Ами ако руснаците решат да демократизират шведите, които се управляват от мухлясала кралска фамилия. Шведите са с нарушени права, тъй като властта се предава на семеен принцип. Къде е тук демокрацията? Обикновените шведи са задължени да поддържат луксозен живот на цялата кралска банда безделници.Руснаците могат да започнат да хвърлят прокламации за свобода от гнилата монархия и пластмасови кралски коронки с белезници. "Свобода и за шведите!"
97
1
 
4
 
! Отговори
от Своге преди 11 години
а ние пък, извикахме швейцарските експерти, заради един мармот - нещо увиваше в станиол
96
5
 
9
 
! Отговори
ceci_ преди 11 години
Шведите като са толкова "демократи" първо да демократизират прибалтийските републики където, близо половината от населението или няма паспорт или няма право да говори на майчиния си език. Хем им е по-близо на шведите.П.С. А дано следващите след уволнените генерали в Беларус не спят ми наистина вършат работата за която са назначени. Ако си я бяха свършили, сега вместо да се занимава цял свят с тях на дипломатическо ниво, просто щяха да им върнат отломъците от самолетчето и останките.
95
10
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Do 142 глупче скандинавците са изключително демократични и е съвсем естествено да подкрепят свободата на словото ,а в беларус на практика все още си съществува диктатурата , на мен пък ми е смешно как прехвалената во руска ПВО , защото не се съмнявате нали че в беларус е руска и то от най-ново поколение не е засекла самолетчето и ако го е засекла защо не е реагирала по някакъв начин , тяхното КГБ дори си е траяло до момента в който информацията сее разпространила и в Беларус , смешници.
94
6
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Шведите почнали и те да играят по американската ***. Като са толкова правова държава защо си утрепаха и не разкриха убийствата на премиера си Улоф Палме и външната си министърка еди коя си ?! Аман от псевдо демократи !