Викат трима шведи в беларуското КГБ заради плюшените мечета

Спорът между Беларус и Швеция се разраства
Обновена: 11 авг 2012 17:37 | 11 авг 2012 17:35,
174
Викат трима шведи в беларуското КГБ заради плюшените мечета
Снимка: Reuters

Тримата шведи, организатори на акцията с плюшените мечета в Беларус, предизвикала сериозен дипломатически спор между Стокхолм и Минск, трябва да се явят до десет дни на разпит в беларуското КГБ. Това съобщи на агенция Франс прес Томас Мазети, съосновател на рекламната агенция, организирала пускането на мечетата с парашути.

Местното КГБ също разпространи информацията за предстоящия разпит в Минск, като уточни, че ако не се явят, тримата могат да получат наказание от обикновена глоба до шест години затвор.

Преди да се явят на разпита, тримата шведи възнамеряват да поискат гаранция, че срещу тях няма да бъдат повдигнати обвинения.

На 4 юли, когато Минск честваше Деня на независимостта, малък самолет, нает от шведска компания за връзки с обществеността, навлезе във въздушното пространство на Беларус и хвърли близо до градчето Ивенец 800 плюшени мечета. Към всяко мече бе прикрепено послание, което подканваше беларуския президент Александър Лукашенко да показва повече уважение към човешките права.

В резултат на това Минск реши да експулсира всички шведски дипломати и да затвори посолството си в Стокхолм, а
ръководителите на службата за граничен контрол и на военновъздушните сили бяха уволнени.

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


174
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
53
12
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
да, имам познат, който се върна от Белорус наскоро- та и той си мислеше, че там е ад, а се върна доста впечатлен от живота там---живеели много по-добре от нас, много по висок стандарт от нашия...
52
3
 
6
 
! Отговори
до 64 преди 11 години
Защото с прашки и с псувни самолет не може да се свали
51
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
53То и в един затвор цари ред и дисциплина. Има и редовно купичка с помия за храна.
50
11
 
11
 
! Отговори
До 21 преди 11 години
Научи историята бе ***. Русия е била Швеция, един единствен път, когато е била в коалиция с Дания, Полша, Литва и Прусия. Сама Русия винаги е била прегазвана от шведите. ***
49
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
BELARUS E PO DOBRE IKONOMICHESKI OT BALGARIA NE ZNA ZA KAKVA DIKTATURA GOVORIAT CHE V EVROPA I SHATITE NALI DOKTRINATA IM E DIKTATORSKA TAM DA HVARLIAT MECHETA TIA GEOVE
48
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Ако бях на мястото на шведите,не бих рискувал да ходя при тия ***.Като нищо оня мустакат параноик ще ги затвори за 1 година ефективно.
47
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
VIVA BELARUS !! NO IMPERIALIZUM !!
46
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Само не стана ясно през колко граници са минали щото беларус и швеция обща граница нямат за сега поне.
45
9
 
21
 
! Отговори
ЕС преди 11 години
Шведите, като членове на ЕС, трябва да бъдат поставени под набюдение на Европейската комисия на нарушаване на човешките права на друга суверенна държава и за нарушаване на чуждо въздушно пространство.
44
9
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Какъвто ще да е режимът, това е суверенна държава и тук въпорсът нее в мечетата, а в това че една държава си позволява да нарушава възд. пространство и то с такава инфантилна демонстрация на свобода. Това да не име разградения двор на ЕС- да си лети всеки и всичко и да се крие зад непонятни и кухи фрази.
43
4
 
5
 
! Отговори
do 52 преди 11 години
Като няма свобода остава само смърт ...
42
21
 
11
 
! Отговори
хихи преди 11 години
Видял-невидял, чул-нечул - в Беларус било ад! Напротив - там цари ред и дисциплина, стандарта е поне 5 пъти по-висок от България. Държавата се грижи за своите граждани,за да живеят добре. Живях там няколко години - видях всичко, и всякакви злобни изказани мнения нямат абсолютно никаква стойност. Така че престанете да лаете по адрес на тази държава.
41
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Ако напсуваш Лукашенко в Беларус, ще получиш 10 години пандиз.Ако повториш - ще ти е за последно.
40
0
 
0
 
! Отговори
хохи преди 11 години
до 38-- ааааа колега бъркаш те трябва да объркват живота на хората-*** де--там ще са безполезни.тези индивиди живеят по максимата -не на тях да им е добре а на другите да им е зле-
39
4
 
14
 
! Отговори
айде стига глупости преди 11 години
Викат трима шведи в беларуското КГБ заради плюшените мечета--Абсолютно манипулативно заглавие в стил пак ближем нечий дирник.Ще им търсят отговорност за нарушаване на въздушното пространство на чужда държава.
38
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Беларусците ги чака демокрация и просперитет като български от 9 млн ше станат 7 млн д и ше ходят да мият *** в швеция за жълти стотинки.
37
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Помните ли как Лукашенко представи 7 годишния си син като следващият управляващ Беларус ?Така се прави в тоталитарните държави. Генерали да козируват на 7 годишен пикльо.
36
6
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Беларус - друга държава, в която нормален човек не желае да живее.
35
6
 
15
 
! Отговори
така така преди 11 години
Какъв ден на независимост бе, тия кога са били независими? Оня от москва като кихне и лукашенко вече му е пратил телеграма за "наздраве". Ако положението не беше толкова трагично, във всички комунистически държави, щеше да е даже забавно...
34
2
 
3
 
! Отговори
monah681 преди 11 години
Hm...tova e evropeiski podhod za svalyane na rejima I shte uspee.lukashenko e diktator