Каква е разликата между шахмата и Русия на Путин?

Отговорът дава Гари Каспаров
30 авг 2012 20:47,
137
Каква е разликата между шахмата и Русия на Путин?
Гари Каспаров е обвинен, че е ухапал полицай при ареста. Снимка: Reuters

Бившият световен шампион по шах Гари Каспаров разкри отговорът на гатанката "Каква е разликата между политиката на Владимир Путин и шахмата?" по време на посещение в Южна Африка.

"Когато ме питат как ми помага опитът от шахмата да съставям стратегия, за да се боря с колегите ми в Русия, отговарям, че разликата между шахмата и политиката на Владимир Путин е, че в шахмата има ясни правила и непредвидими резултати. В Русия е точно обратното", каза опозиционният лидер на конференция в Йоханесбург. В нея взе участие и бившият премиер на Англия Тони Блеър.

За Каспаров обаче тепърва предстоят битки не само срещу режима на Путин, но и със съдебната власт.

Той бе освободен след ареста му по време на незаконния протест в подкрепа на музикантките от Pussy Riot.

Въпреки това го грози присъда от 5 години в трудов лагер по обвинение, че ухапал полицай при протестите.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


137
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
60
2
 
3
 
! Отговори
Влади-Мир преди 11 години
Джуджета, ***, полу-ръстове, ............забрави. Саурон, има да си плаща на цялата планета(към 16 трлн.) и ще си ПЛАТИ!!!
59
3
 
14
 
! Отговори
Влади-Мир преди 11 години
Мнозина са ПРИЗВАНИТЕ, малцина са ИЗБРАНИТЕ !!! Американският гражданин Каспаров не е сред тях.
58
5
 
19
 
! Отговори
Nobody преди 11 години
Изобщо.... Един Путин как екстра ще ни дойде тука.... И *** на място, и гей-парадите - гей-паради, и с "опозицията" ще се разбира...
57
2
 
14
 
! Отговори
ПАТРИОТ преди 11 години
Каспаров вместо да се правиш на много оборотен кажи на хората какво прави това лято на срещата на Билдербергите в сащ а?
56
4
 
16
 
! Отговори
Влади-Мир преди 11 години
От световен шампион по шах-мат, да станеш канибал. Какво ли не правят "демократичните" пари на хилари.;-))А, бе НЯМА ДА ВИ ОГРЕЕ
55
18
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
7 тежко въоръжени полицаи (поне на горната снимка са толкова) влачат невъоръжен участник в протестно шествие. Няма разговори, просто го влачат в арестантската кола. Много, ама много познати картинки от близкото минало на целия соцлагер(вкл. и България).
54
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
И когато не може да се стигне нивото на по-умния, със сила се докарва неговото ниво до по-долното ниво. Световен шампион по шах хапе като малките деца ръката на полицай. Светът веднага го повярва !!!
53
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Така е, винаги се започва от умните. На властта не и трябва умни хора, а обработено покорни.
52
2
 
4
 
! Отговори
gari преди 11 години
nali znaete che sam predsedatel na amerikanska fondacia
51
19
 
10
 
! Отговори
Спонги преди 11 години
Гари, Гари. Кой ли ще те разбере. Дали промитите червени мозъци или робските души прехласващи се пред диктаторите. Слава на Бога, че е дарил хора като теб с мисъл и смелост за да се бориш срещу несправедливостта.
50
3
 
10
 
! Отговори
Влади-Мир преди 11 години
Много е интересна съдбата, на ЕДИНСТВЕНИЯТ мислещ американец - Боби Фишър. Очаквам, че в най-скоро време "истинолюбивите" и "независими" "български"(пак е в кавички) медии, ще ни осведомят за последните години от живота на най-великият шахматист,.......ха аа бъзикам се;-))
49
2
 
11
 
! Отговори
до 59 преди 11 години
От , къде си ги взел(вземал) данните, може би от драгалеФци??? Да не се окаже, че американците вместо да са бомбардирали София, са дали 200 000 жертви в "американо-турската" Освободителна война", нищо ЧУДНО;-)))
48
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
1913 Г РОМАНИЯ НАПАДА БЪЛГАРИЯ В ГРЪБ И ЛИЧНО ИМПЕРАТОР НИКОЛАЙ ОТИВА В ПЛОЕШ В РУМЪНСКИЯ ГЕНЕРАЛЕН ЩАБ ЗА ДА ГИ ПОЗДРАВИ!!!ПРОЧЕТЕТЕ СИ ИСТОРИЯТА РЕНЕГАТИ
47
2
 
10
 
! Отговори
Путин преди 11 години
Две жени са убити от множество наръгвания с нож в руския град Казан и се смята ,че с тяхната кръв е написано на стената"освободете Пуси Райът".Истерията срещу Русия и Путин-защитник на суверенноста на Русия и християнството достига до лудост.Русия също стои срещу интервенция в Сирия.
46
5
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Как не пропуснахте един ден в годината, в който да не леете помия върху Русия?!?Тоя, бившият велик шахматаист, а сега агент на USA хората го мразят в Русия.Затова с удоволствие се вре на обществени места, където провокира полицията да се занимава с него.... Все пак, USA спонсорите му трябва да го видят, че си е заслужил подаянията им.Сниман е, когато се завря при полицаите и ухаба един от тях по ръката, по времето на четене присъдата на ПУ*КИ Риот. и защо? Ами за провокация и за такива стат
45
17
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Питам се има ли в историята на Русия една несправедлива война.Княз Светослав нападнал Плиска, пленил 30 000 българи и ги набил на кол при отстъплението си по пътя към Дръстър. Справедливо. Защото се съпротивлявали на намерението му да завладее България.Иван Грозни е превзел Велики Болгар и го сринал със земята. Справедливо. И съгласно тогавашните нрави се нарекъл цар болгарский″. Този руски владетел се прочул със жестокостта си. Затова е наречен и Грозни, което ще рече Страшни. А ние, българите, мило го наричаме дядо Иван.Но да проследим историята.Преди повече от 200 години Русия завладява Кавказ и покорява народите, които живеят в този край на света. Лермонтов пише приспивна песен, в която се казва: Злой чечен ползет на берег, точить свой кинжал Чеченците са лошите, бандитите, а руснаците са добрите. До ден днешен не дават онова, което чеченският народ иска. Свобода. И много справедливо, защото и те я нямат.Русия води война с Турция през 1856 г., но след като стига до Одрин, сключва мир и се оттегля, като взема със себе си хиляди българи, за да работят в пустеещите земи. Справедливо.През 1878 г. освобождава две трети от България, като подарява Добруджа на Румъния, защото отнема части от нейната територия. Справедливо.През 1886 г. сваля от престола младия български владетел Александър Батенберг. Справедливо. Защото император Александър III не го харесва. Не е в нашите традиции да сваляме или да качваме някого на трона справедливо каза външният министър на Руската федерация Сергей Лавров, по повод на твърдения в световната преса, че искат да свалят президента Саакашвили.През 1913 г. арбитърът руският император, насъсква съседите ни да ни нападнат. Справедливо, защото българите сме се оказали неблагодарни към своите освободители.През 1916 г. руска ескадра бомбардира Варна и Каварна. Има жертви сред цивилното население. Убити са и деца. Справедливо.Пред 1939 г. Русия напада Полша в гръб и завладява половина от територията й. Справедливо. Защото е съгласно пакта ***-Рибентроп. Нашите комунисти ръкопляскат. Връх на справедливостта.На 5 септември 1944 г. Русия ни освобождава внезапно и справедливо, но неизвестно от кого, защото германските войски по това време се оттеглят от българската територия по настояване на правителството на Багрянов.През 1956 г. руските танкове влизат в Унгария и освобождават унгарците от намерението да бъдат свободни. a през 1968 г. освобождават чехите и словаците от желанието им да създадат социализъм с човешко лице. Невероятно справедливо.През 1979 г. руснаците справедливо свалят правителството на Афганистан, навлизат в тази страна, поставят си свое правителство и си отиват чак през 1989 г.Знам, че е несправедливо да съм на страната на грузинците, но от дете съм харесвал Пушкин, който к милость падшим призывал. Превеждам го за българите, които вече не знаят руски:За милост към падналите призовавах. Това е моето разбиране за справедливост. Надявам се не само моето.
44
0
 
4
 
! Отговори
до 52 преди 11 години
А ХА ХА ХА ! Мразиш Путин,мразиш Хитлер значи ТИ СИ ОТ ПЕТАТА КОЛОНА,КОЯТО ОТ ВЕКОВЕ Е СЪЩАТА ВЪВ ВСИЧКИ ДЪРЖАВИ.
43
14
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Думи на Дядото: Русофилството е грубо политическо суеверие, умишлено култивирано сред народните маси; политическо знаме, вървенето и воюването под което неизбежно води към предателство и национална катастрофа. Защото русофилите, плувайки безогледно във водите на руската дипломация, неизбежно и фатално правят от България едно сляпо и послушно оръдие в ръцете на руската завоевателна политика на Балканите. И на Майстора: Съществува една отлична перспектива за застрашените от руския царизъм балкански народи създаването на независима държава Украина, която да бъде буфер между Руската империя и европейските държави.
42
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Не е ли по-важно, че сиирииските бунтовници обезглавиха млад човек пред камера, защото подкрепял Асад ... ?
41
0
 
3
 
! Отговори
до49 преди 11 години
Е,Фюрера му е бил като идол,вярно е,но то си е негова работа.