Каква е разликата между шахмата и Русия на Путин?

Отговорът дава Гари Каспаров
30 авг 2012 20:47,
137
Каква е разликата между шахмата и Русия на Путин?
Гари Каспаров е обвинен, че е ухапал полицай при ареста. Снимка: Reuters

Бившият световен шампион по шах Гари Каспаров разкри отговорът на гатанката "Каква е разликата между политиката на Владимир Путин и шахмата?" по време на посещение в Южна Африка.

"Когато ме питат как ми помага опитът от шахмата да съставям стратегия, за да се боря с колегите ми в Русия, отговарям, че разликата между шахмата и политиката на Владимир Путин е, че в шахмата има ясни правила и непредвидими резултати. В Русия е точно обратното", каза опозиционният лидер на конференция в Йоханесбург. В нея взе участие и бившият премиер на Англия Тони Блеър.

За Каспаров обаче тепърва предстоят битки не само срещу режима на Путин, но и със съдебната власт.

Той бе освободен след ареста му по време на незаконния протест в подкрепа на музикантките от Pussy Riot.

Въпреки това го грози присъда от 5 години в трудов лагер по обвинение, че ухапал полицай при протестите.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


137
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
40
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Костов е виновен!
39
17
 
4
 
! Отговори
КАПУТЛЕР преди 11 години
само национални предатели/ каквито бяха и си останаха червените/ могат да защищават ПУТЛЕРна останалите е пределно ясно, че чрез червената ПУТЛЕРОВА пета колона той се опитва да дестабилизира и подчини БЪЛГАРИЯ, и отново да я върне в руските мечешки лапи!Така или иначе историята показа, че едноличен режим е нестабилен!!!
38
2
 
7
 
! Отговори
до36 преди 11 години
Сори,ама най добрият е БОБИ ФИШЕР.
37
4
 
7
 
! Отговори
Влади-Мир преди 11 години
А бе нещо да напишете за Робърт Джеймс Фишър(Боби Фишър) - световен шампион от сащ. Може би най-големият шахматист, ...... за присъдите му за опита за ограбване на банка(;-), за последните му дни в изгнание, за мненията му спрамо "страната на мечтите".
36
1
 
10
 
! Отговори
до 25 преди 11 години
Ами жалко,че не ги вкара всички,особено тия с двойното гражданство ,ама твоите идеали за жени-разкрачени вещици и замразени пилета не можаха да избягат(всички).СССР си итиде,но Русия е тук и ще стои докато има хора като Путин ,който себеподобните ти не могат да купят с 30 сребърника.Това ще пише в историята.
35
3
 
14
 
! Отговори
един руснак преди 11 години
аба модераторе що ми триеш коментара ама че си жалък , не искаш хората да знаят мнението на руснаците така ли , е ще го повторя още веднъж ! каспаров е просто един *** обслушваш интересите на чужди държави не на руските ,антинародно *** и продажник .
34
0
 
0
 
! Отговори
Гьоте-ферен преди 11 години
Ако управляват шахматисти на никой няма да му се чете история- та какво за Путин, Каспаров е по-известен и по-тежък от човека с пръст на червеното копче- като се замисля историята ще пише че единия е президент и премиер, а другия е спортист - Биеш ме, ще пия една "***" понеже "Каспаровка" няма, а ние сме прости хора и за нас като Каспаров историята нищо няма да напише та мерси за сравнението
33
1
 
13
 
! Отговори
do hes преди 11 години
Евреина, нещо лично ли имаш против Путин
32
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
В българските медии само лошо се пише за Путин, но фактите говорят друго. Наскоро в Русия имаше природно бедствие при което много хора останаха без домове. Путин разпореди на всички да се дадат еднофамилни жилища с пълно обзавеждане. На олимпиадата в Лондон руските спортисти взеха 80 медала. На всички се дадоха по едно АУДИ. На златните медали най-нов модел, на сребърните по-стар и т.н. Путин е някакси земен, народен човек. Как да не гласуваш за него?
31
12
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Позорът е за Русия, която сплетничи и играе открито срещу българските интереси.През 1885г. руските офицери напускат българската войска и Русия подкокоросва сърбите да нападнат България това се нарича войната на капитаните или Сръбско-Българската война;През 1912-1913 година Русия активно пречи на българските национални интереси, първо чрез своя агент (на руска заплата и изпълняващ руски заповеди) ген.Радко Димитриев, командващ нашата армия при Чаталджа, който вместо да подаде сигнал за офанзива щурм на Цариград, държи в окопите 3 (три) месеца нашите войници, които междувременно дават много жертви от холерата и грипа, и щурмът към Цариград се проваля, както е замисълът на Русия, искаща тази плячка само за себе си. Моят прадядо, участник в състава на Първа Софийска Желязна дивизия цял живот се чудеше оти ни държаха у калните окопи толку дълго, умрелите от холерата и инфлуенцата беха много, ама много повече от турските куршуми, а ей ги къде беха минаретата на Цариград, с ръка да ги пипнеш, морето се виждаше и гемиите у него, а ние с една атака на нож бехме готови да прегазим турските окопи! Втори път Русия ще отсъди в полза на Сърбия т.нар.спорна зона в северна Македония Скопско, Призренско и Кумановско, че и безспорната зона от Охрид до Струмица и от Тетово до Солунско. Трети път ще подтикне Румъния да ни удари в гръб през 1913г. и Добруджа да заграбиВпрочем Русия хариза исконната българска земя Добруджа на Румъния през 1878г., та да гепи Бесарабия от Румъния. Пак Русия подари исконна българска земя Моравско, Нишко и Пиротско на сърбите заради направо символичното им участие със 76 убити във войната срещу Турция от 1878г. ПОЗОРНО!А това, че Турция се включва в Първата Световна Война, е резултат пак от руската политика на ламтеж към Проливите. Логично Турция в самозащита иска да възпре руския напън към Цариград.Изобщо просветеният български патриот няма как да обича Русия, защото няма как да обичаш едновременно България и най-големия враг на България имперска Русия!
30
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Американците наливат луди пари за финансиране на "оранжеви революции" чрез Организациите си за подпомагане на демокрацията ... Ама от къде взимат пари ве да му се невиди ??
29
2
 
11
 
! Отговори
дядо преди 11 години
колкото и да се пънат немогат го очернивижте нвовините - не българскитепънкарките се гавриеха с православието - срещу путин и *** много и по - крупни протестино клакьорите на хамериканската демокрадеция не ги е еня че окрадоха и нас но него немогат - просто не дава ще си го плюят и пияните руснаци ще си живуркатза 10 години заплатите 10 пъти - това се отрази на демокрадците и им се иска пияндур елцинпък българските *** с пълен глас реват и пригласят- да видим какво е в българия
28
0
 
13
 
! Отговори
замразено пиле преди 11 години
Според една статия на Пол К.Робертс,извратените демонични вещици Пуси Райът са осквернили християнския храм,а песен против Путин е прибавена след това на интернета.Каспаров пък е хапнал бой извън съдебната зала,докато е траяло делото срещу вещиците специализирани в обработка на замразени пилета.
27
16
 
3
 
! Отговори
hes преди 11 години
До 28 - да Путин е президент, но не за дълго, а Каспаров е световен шампион, какъвто жалката твар от Кремъл няма да бъде. Интересно е какво ще пише историята и за единия и за другия след 50 години.
26
1
 
2
 
! Отговори
1 преди 11 години
emi neznam pcyvate rusia ama esa ako slojim edna 4erta za 20 godini kum evropa i amerika .osven hubavi 4asni palati drugo ne vijdam kvo se napravi evropa ni dadoha nekvi kerlivi pari za edin put i se klaniame.Pri rusia se praveha celi gradove toia petrol za asvalta idvashe ot teh pak i jovota beshe raveen kakufto za teh takuv i za nas
25
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
жеды блин! надоели!
24
12
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ПАТРИЯТА-МАЙКА, БАЩА -ПУТИН!!! А НИЕ СМЕ РЕНЕГАТИ НАВСЯКЪДЕ И ВСЯКОГА.подпис-РУСОФИЛИТЕ
23
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
naistina hora s evreiski gen sa mnogo inati hora kato berezovski,jirnovski,kasparov estestveno s razlichni vazgledi kasparov edno jirnovski savsem protivopolojna politika
22
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Пешката на ционистите - Каспаров хаха ....
21
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
basha evrein maika armenka