Посланикът на САЩ в Либия е убит при нападението в Бенгази

Сградата на американското представителство е изгоряла
Обновена: 12 сеп 2012 18:12 | 12 сеп 2012 13:22, Елка Василева
135
Посланикът на САЩ в Либия е убит при нападението в Бенгази
Кристофър Стивънс. Снимка: Reuters

Посланикът на САЩ в Либия Кристофър Стивънс и трима американски служители бяха убити при нападение срещу консулството в източния либийски град Бенгази, съобщи за Франс прес либийският заместник-министър на вътрешните работи.

"Посланикът и трима служители са убити", каза Уанис ал Шареф. Смъртта на Стивънс бе потвърдена с туит на либийския вицепремиер Мустафа Абу Шагур.

Посланикът и тримата служители са убити при ракетна атака през нощта срещу колата на посланика, съобщи за Ройтерс либийски представител от Бенгази.

Още по темата

Служител в посолството на САЩ в Триполи отказа информация по въпроса с думите: "Нямаме информация за това". Той добави, че посолството потвърждава само смъртта на един човек.

Служителят в Бенгази каза, че посланикът пътувал към по-сигурно място, когато протестиращи нападнали консулството в Бенгази и открили огън. Протестът бил предизвикан от американски филм, възприет като богохулство срещу пророка Мохамед.

Посланикът и тримата служители на консулството загинали при ракетна атака срещу колата. Служителят в Бенгази добави, че американски военен самолет бил изпратен да пренесе телата в Триполи, откъдето ще бъдат транспортирани в САЩ.

Въоръжени лица атакуваха снощи консулството в Бенгази и откриха огън срещу либийските сили за сигурност, които били принудени да се оттеглят. Около сградата горят няколко малки пожара, посочва Ройтерс.

Атаката последва протест в съседен Египет, където демонстранти се изкачиха по стените на американското посолство, изтръгнаха американското знаме и го запалиха заради същия филм, който според тях оскърбява пророка Мохамед, добавя агенция Ройтерс, цитирана от БТА.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


135
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
90
1
 
7
 
! Отговори
ОЦК преди 11 години
никакъв филм няма. народа мрази нашествениците- сащ. И либия и египет пък и другите ги мразят. да кажат кой е филма. алабала.
89
1
 
8
 
! Отговори
цецо преди 11 години
До Рамбо- какво ни е лошо на дереджето, бе гърбав? От кризата излязохме три пъти, с най-ниски данъци и заплати в света, хората имат пари за терминал 2, цените растат ежедневно и тн. СУУУУУУУУУУУПЕР сме!!!!!!!!!!!!!!
88
8
 
7
 
! Отговори
Рамбо преди 11 години
ха ха ха. очевидно полуумният анонимен, внук на партизанин и син на партиен секретар, са го пуснали по милост у гимназията. научи се да пишеш - долен комунист! а, за другите - пак си продължавате както си знаете. какво ви пречи сащ? ако не беше инвазията срещу милошевич, малък тошко щеше да е президент. на повечето и*иоти това може да им е по вкуса. на мен не! аз искам българия да е в ес. и да няма атомна централа на москва у нас!
87
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Как е възможно да има недоволни от САЩ и тяхната политика-а?
86
2
 
17
 
! Отговори
Найденов преди 11 години
Браво,браво на либийските борци за свобода,демокрация и човешки права!!! Повтаря се същото както в Афганистан! Американцине подкрепяха муджахидините/радикални ислямисти/,а после дойде 11 септември!Подкрепяха и либийските борци за демократична Либия,ето го и позитивният резултат! Продължавайте да подкрепяте и сирийските борци за демокрация,свобода и човешки права!!!! Изключително разумна външна политика имате,братя американци!!!С ВАШИТЕ КАМЪНИ ПО ВАШАТА ГЛАВА!!! ЧЕСТИТО!!!
85
1
 
9
 
! Отговори
Батю преди 11 години
Да запалим по една свещ и да се помолим на Господ,защото там можеше да се окаже Ворлик !
84
7
 
4
 
! Отговори
Рамбо преди 11 години
Забелязал съм, че коментарите на повечето комплексари тук показват защо сме на това дережде! Полуумни и недоносени комунистически мекерета се произнасят по всички проблеми. Те мрязят всичко и всеки и все някой им е виновен за това че са неудачници! Венсеремос маймунопоклонници и антиамериканисти! Да живее Путин и неговия Бащица Сталин!
83
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Що бе типичен янки. Кръвопиец. На колко народец по света изсмукаха кръвчицата, паричките, петрола и други природни благинки. Поздравления за избора на снимка.Нас малко ли ни смучат. Че и ни тровят. Опитаха с шистов газ, сега ръсят химикали и бактерии от самолетите.
82
3
 
15
 
! Отговори
varg преди 11 години
Бог ми е свидетел каква блаженна радост изпълва сърцето ми четейки тази новина,която е като остър стоманен кол в сърцето на злото.
81
2
 
7
 
! Отговори
мола ви преди 11 години
извинете ама сложете друга снимка ,щот помислих че това е зомби, и според това помислих че е утрепано некакво зомби..
80
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Необяснимо и недопустимо е човек да се радва на нечия смърт.
79
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Да видим сега как от 10 000 метра, дори с умни бомби ще накажат убийците. Каквото сееш, това ще жънеш.
78
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До анонимен а бе пич ти на кои свят живееш ,освободили били :D
77
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Исляма и фанатизма са лоша работа.
76
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
това е добра новина за либийската демокрация ,явно камиларите добре са я разучили как функционира ционистката демокрация -с бомби,атентати взривове и трупве
75
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
започват да берат плодовете на арабската пролет
74
1
 
8
 
! Отговори
анонимен преди 11 години
Сега,Американските ни братя какво,ще Върнат сина на Кадафито ли,или ще правят нова Арабска пролет,ковто ще стане зима
73
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
С техните камъни,по техните глави!Браво на либийците,нали им пречеше Кадафи,радвам се!
72
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
америка идея си няма какъв таралеж е сложила в гащите си .........след 20 години може и да проумее ......
71
0
 
20
 
! Отговори
воин преди 11 години
На американците май изобщо не им е ясно в какви л%%%%на са се наврели в арабския свят. Ама нищо, така им се пада- И сега кво, 6-ти флот срещу Бенгази и бомби до свършването им.