Посланикът на САЩ в Либия е убит при нападението в Бенгази

Сградата на американското представителство е изгоряла
Обновена: 12 сеп 2012 18:12 | 12 сеп 2012 13:22, Елка Василева
135
Посланикът на САЩ в Либия е убит при нападението в Бенгази
Кристофър Стивънс. Снимка: Reuters

Посланикът на САЩ в Либия Кристофър Стивънс и трима американски служители бяха убити при нападение срещу консулството в източния либийски град Бенгази, съобщи за Франс прес либийският заместник-министър на вътрешните работи.

"Посланикът и трима служители са убити", каза Уанис ал Шареф. Смъртта на Стивънс бе потвърдена с туит на либийския вицепремиер Мустафа Абу Шагур.

Посланикът и тримата служители са убити при ракетна атака през нощта срещу колата на посланика, съобщи за Ройтерс либийски представител от Бенгази.

Още по темата

Служител в посолството на САЩ в Триполи отказа информация по въпроса с думите: "Нямаме информация за това". Той добави, че посолството потвърждава само смъртта на един човек.

Служителят в Бенгази каза, че посланикът пътувал към по-сигурно място, когато протестиращи нападнали консулството в Бенгази и открили огън. Протестът бил предизвикан от американски филм, възприет като богохулство срещу пророка Мохамед.

Посланикът и тримата служители на консулството загинали при ракетна атака срещу колата. Служителят в Бенгази добави, че американски военен самолет бил изпратен да пренесе телата в Триполи, откъдето ще бъдат транспортирани в САЩ.

Въоръжени лица атакуваха снощи консулството в Бенгази и откриха огън срещу либийските сили за сигурност, които били принудени да се оттеглят. Около сградата горят няколко малки пожара, посочва Ройтерс.

Атаката последва протест в съседен Египет, където демонстранти се изкачиха по стените на американското посолство, изтръгнаха американското знаме и го запалиха заради същия филм, който според тях оскърбява пророка Мохамед, добавя агенция Ройтерс, цитирана от БТА.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


135
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
30
5
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Убит американски политик...Супер, днес е хубав ден за световнатка пдемокрация. Мсеки ден по 2 или 3 подобни новини да има.
29
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Вие уважавайте свободите в това число и на словото на нашата цивилизацияe da de nie otidohme v Amerika i ubihme tam horata kakva e taya svoboda koyato ne dava pravo na jivot na myusyulmanite v sobstvenata im rodina
28
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Важното е, че е убит по демократично, т.е. убили са го демократите, които завзеха властта с кръв. Да живеее Демократична ЛибияХа..ха...
27
1
 
17
 
! Отговори
Обама преди 11 години
Наскоро купихме нови оръжия от Нортроп Грумън, Дженерал Дайнамикс и Рейтиън. Ще трябва все някъде да ги изпробваме. След като не ни върза за Иран и Сирия, остава план Б - Либия. Все пак те убиха Американци и трябва да си платят!
26
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
християните сме най-толерантните , всеки ден се гаврят с нашата религия, но ние като големи и умни хора сме снизходителни към такива детски прояви на незрели хора.posochi mi edin ama samo edin sluchay myusyulmanin de izgori ili tipche bibliyata az moga da ti dam hilyadi primeri kak hristiyani goryat i tipchat korana egati golemite i umnite hora znaeyki che shte umrat nevinni hora pak go pravite i to postoyanno
25
4
 
19
 
! Отговори
До мислещ преди 11 години
Далече си от истината драги-най-много хора са избити в името на Христос.Значи завладявате една държава ,избивате повечето хора и после казвате ,че сте най-милосърдните.Светата Инквизиция сигурно пак варварите са я измислили.хората си живееха мирно ,кротко и спокойно(с хиляди връзки човек се уреждаше да отиде на гурбет в Либия).Посл еразни християни-демократи(по-точно ***) от Америка отиват там да им объркат живота.После същите плачат ,че ги колели.Ами да си стоят у дома
24
10
 
6
 
! Отговори
До 24 преди 11 години
Явно ще хвърчат *** зелки безброй.Вие уважавайте свободите в това число и на словото на нашата цивилизация /от която угодно се възползвате/, иначе ви чака голямата хурка.Толкова ли е сложно!?
23
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Проучвайки поредното американско петролно находище ,американските геолози с изненада установили ,че някаква чужда държава се е настанила над него.Това е уж виц а.
22
1
 
13
 
! Отговори
Мислещ преди 11 години
Анонимен 24, християните сме най-толерантните , всеки ден се гаврят с нашата религия, но ние като големи и умни хора сме снизходителни към такива детски прояви на незрели хора.Вашето поведение и заплахи показват колко незрели сте и опасни и за себе си и за хората около вас. Вашият фанатизъм показва безсилието ви и това е защото нямате истинска вяра, а сте водени от омраза.Вие сте срам дори за собствената си религия!
21
1
 
31
 
! Отговори
До 22 преди 11 години
Брей колко сме цивилизовани.Когато беше Кадафито ,нямаше нито стрелби нито атентати.Ама той пък не щеше да слуша великите демократи ,които обаче тихомълком откраднаха парите на либийската държава в чуждестранните банки-бая милиарди.Сега на хората им светна ,че ги изпързаляха и се обърнаха срещу демократите от САЩ.Навсякъде където мирише на петрой се врът тия баш демократи ,но накрая ще ядат хурката-май не остава много до момента когато арабухите ще спретнат атомна бомба
20
15
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
koga nya posle tezi prosti hristiyani shte razberat che za hz. Muhammet sa gotovi da umrat vsichki myusylmani uvajavatte nashiya prorok kakto nie uvajavame vashata religiya za da ne umrat nevinni hora tolkpva li e slojno
19
0
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Убийството на посланик по принцип е повод за война. Да видим сега как ще реагират американците на това.
18
16
 
19
 
! Отговори
! преди 11 години
Диваци.. да ви имам и пророка и глупавите кратуни а ся ми обяснявайте че исляма е хуманна религия.Да убиеш посланик, било то и на САЩ си е дива варварщина.Извършилите го са варвари, а подбудите им също са варварски.. а те май са религиозни.. явно и религията им е варварска, така че не ми говорете за коран и хуманизъм
17
5
 
34
 
! Отговори
БОЙКО БЕХАР преди 11 години
ЗА УОРЛИК 100% ГО ЧАКА СЪЩОТО АКО ОТИДЕ В АФГАНИСТАН НО ВИЕ МИСЛЕТЕ ЗА БЪЛГАРИЯ. АМЕРИКАНСКИ БАЗИ И НИТО ЕДИН ЛЕВ В ДЪРЖАВНАТА ХАЗНА - ТОВА ГО НЯМА НИКЪДЕ. ГАРАНТИРАНО ОТ ГЕРБ И БОЙКО БОРИСОВ. ЗА БАЗА СЕ ПЛАЩА ОКОЛО 2 МИЛЯРДА ДОЛАРА ГОДИШНО - ТУРЦИЯ! В БЪЛГАРИЯ СА 5 БАЗИТЕ И НИТО ЛЕВ С РАЗРЕШЕНИЕТО И ВОЛЯТА НА БОЙКО БОРИСОВ. ИМАМ ЧУВСТВОТО ЧЕ ТОЙ Е ТУРЧИН ИЛИ *** НО НЕ И БЪЛГАРИН. ЧУЖДЕНЕЦ НИ УПРАВЛЯВА. ЗАЩО ГО ДОПУСНА БЪЛГАРИНО?
16
23
 
14
 
! Отговори
-10 преди 11 години
Много добре е станало. Унищожиха Либия, за да заграбят богатствата й, това е най-малкото, което заслужават.------------Как точно унищожиха Либия?
15
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
не може да бъде...демократите в либия са възпитаници на англииски и американски колежи,те са умни и интилигентни хора....
14
6
 
33
 
! Отговори
ОЧАКВАН КРАЙ преди 11 години
ЧУДЕСНА НОВИНА И НАПЪЛНО ЛОГИЧНА ТОВА СЕ ОЧАКВАШЕ, АМЕРИКА ЩЯЛА ДА ВОДИ ВОЙНА С КОГО ТО НЯМА ДЪРЖАВА НЯМА ДЪРЖАВНА ВЛАСТ ИМА САМО РАЗРУХА. ЛИБИЙЦИТЕ СЕГА ОСЪЗНАХА КАКВА ГЛУПОСТ СА НАПРАВИЛИ КАТО УНИЩОЖИХА ДЪРЖАВАТА СИ ПОДКУКОРОСАНИ ОТ ЯНКИТЕ. СЪЩИЯ ЕФЕКТ СЕ ПОЛУЧИ И В АФГАНИСТАН СЪЩОТО ЩЕ СЕ ПОЛУЧИ И В ИРАК И ТАМ ЩЕ ПОЧНАТ ДА ИЗБИВАТ АМЕРИКАНЦИ. НАВСЯКЪДЕ СА ДОРЕ ПОСРЕЩНАТИ НО ПОСЛЕ ИЗПРАЩАНИ С КУРШУМИ. ЗАЩО? КОЛКОТО ПО-ДАЛЕКО ОТ ЯНКИТЕ ТОЛКОВА ПО-ДОБРЕ. БЪЛГАРИЯ ДА СЕ ДИСТАНЦИРА ОТ АМЕРИКА!
13
2
 
25
 
! Отговори
kuk преди 11 години
Те това се казва брато убйство. Същото ще стане и в сирия. Тези така наречени революции са смяна на диктадура с ислямски екстремизъм. Не става дивото си е диво трябва да извърви пътят на еволюцията.
12
2
 
38
 
! Отговори
КРУМ преди 11 години
БЕНГАЗИ НЕ БЕШЕ ЛИ "ЛЮЛКАТА" НА ДЕМОКРАТИЧНА ЛИБИЯ!?СЛЕД КАДАФИ ЛИБИЯ ОЧЕВИДНО ВЛИЗА АДА БАВНО И НЕИЗБЕЖНО !? ЧЕСТИТО
11
8
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Е както се вика алах акбар:)) днешния ден трябва да се обяви за национален празник в Либия! Е такива позитивни новини трябва да има всеки ден!