Талибани се правят на привлекателни жени в социалната мрежа

Военните трябва да внимават с поверителността в интернет
13 сеп 2012 17:46, Петя Славова
5
Талибани се правят на привлекателни жени в социалната мрежа
Снимка: Reuters

Талибаните си служат с оръжието на Facebook, пише в. "Фигаро", като се позовава на доклад на австралийското правителство.

Според документа в социалната мрежа талибаните се представяли за привлекателни жени или за близки на австралийските военнослужещи и се опитвали да изтръгнат от тях поверителна информация, пише БТА.

Техниката вече е експериментирана от Хизбула в Израел. Понякога опасността идвала и от самите военнослужещи, които качвали във Facebook снимки и информации, позволяващи да се разкрие лесно самоличността им и частта, в която служат.

По тази причина до края на годината австралийските власти ще публикуват наръчник с правилата, които трябва да съблюдават военните в социалните мрежи.

Франция вече има такива правила, но това не пречи на гафовете. През февруари 2011 г. френски военен написа във Facebook "Направо отврат е това заминаване в неделя за Либия".  Проблемът бе, че по това време офанзивата срещу режима на Муамар Кадафи все още не беше направена официално достояние.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
0
 
31
 
! Отговори
kireza преди 11 години
Американските военни не се поддават на красиви жени - закона разрешава вече педетата да служат в армията на САЩ и само за три месеца всички те се вляха в "доблестните" воински части!!!Язък,негросото отне едно страшно оръжие на талибаните,горките талибани сега как ще воюват с американските войници - започват атака а насреща им само голи дупета....А талибаните са и ***,та как да подминат белите,искрящи американски дупета?:))))))))))))))))
4
0
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Ха ха ха,по-голяма глупост не бях чувал."доклада"на австралийското правителство една жена на Женския пазар ли им го даде.Виж военните може би трябва ОТ НЯКОЙ ДРУГ да се пазят,четох за една държава,ама забравих коя е посетителите да не си оставят паспортите даже и на паспортните служби защото имали история с крадене и използването им при терористични атаки в други страни под чужда идентичност.
3
3
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Мама им брадата :D :D :D Сигурно постват и секси статуси "Всички ми свършват в устата, но сърцето ми е голямо.." хахахаха
2
3
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Ама как,обръснати,демек чисто голи?Доскоро се вайкахме че вече не знаем кое е жена и кое мъж,и не може да стане по-зле....Да да ама не,сега ще се триумим,жена ли е,мъж ли е,или талибан...
1
3
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Представям си Айман ал Зауахири само по брада! Такъв сексапил!