Авторът на антиислямския филм е под полицейска защита в Калифорния

Накула Басели Накула е християнин копт
Обновена: 14 сеп 2012 09:29 | 14 сеп 2012 09:21, Елка Василева
32
Авторът на антиислямския филм е под полицейска защита в Калифорния
Антиислямският филм "Невинността на мюсюлманите" доведе до бурни протести и насилие в Близкия изток и Магреба. Снимка: Reuters

Човекът, който е смятан от американските медии за автор на оспорвания антиислямски филм "Невинността на мюсюлманите", довел до бурни протести и насилие в Близкия изток и Магреба, е поставен под полицейска защита южно от Лос Анджелис, предаде Франс прес.

Накула Басели Накула е заподозрян, че е качил в YouTube трейлъра на филма, осмиващ ислямския пророк Мохамед или дори че е негов автор. Той е поискал полицейска закрила, след като бе идентифициран от медиите в сряда вечерта.

Още по темата

Оттогава къщата на този християнин копт в Серитос, на 40 км южно от Лос Анджелис, е под полицейска охрана, а същевременно е обградена от журналисти.

Семейството отказа да прави изявление, но входната врата на къщата силно прилича на тази, която се вижда в няколко сцени от филма, откъси от който са качени в интернет.

Неназовани източници заявиха пред телевизия Ей Би Си, че 55-годишният Накула Басели се страхува за живота си. Според съдебни документи през 2010 г. той е бил осъден на 21 месеца затвор за банкова измама, пише БТА.

Трейлърът на филма "Невинността на мюсюлманите" породи бурни протести и насилие в Близкия изток и арабския свят от вторник, довели до редица жертви при сблъсъци с полицията и убийството на четирима американски дипломати в Либия, сред които посланикът на САЩ.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


32
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
27
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Глупостта е движещата сила на човечеството както изглежда. За хилядолетия история не можахме да научим простата истина ,че няма по - горни и по- долни хора или нации , че всеки има право на гледна точка, право да мисли различно, да вярва в различни неща и да изразява възгледите си без да пречи на останалите да правят същото . Какво им пука на арабите, че ние не почитаме Мохамед и Алах , нали те му се кланят - това би трябвало да им е напълно достатъчно. Но искат да воюват с неверници
26
2
 
2
 
! Отговори
11 преди 11 години
Страда от израелски кибератаки. И скоро дори извърши като отговор кибератака на Израел.Нещо не се връзва и то никак. Дали в Иран е този див ислям. Радикалния и див ислям е в Саудитска Арабия и Катар. Те противостоят на Иран. Значи там е по-светлия ислям, който трябва да бъде унищожен, защото бърка цялата еврейска схема.Просто не вярвайте на пресата, търсете различни източници и сами сглобявайте пъзела. В България сме в условия на пълна дезинформация.
25
3
 
1
 
! Отговори
10 преди 11 години
А чисто езотерично, страните в Близкия изток са потънали в мрак. И е дошло времето да се изчистят и да премахнат робството на евреите. Най-вероятно с локални войни, които вървят в Сирия.Иран е държава, за която е спуснато информационно затъмнение, И ни се поднасят куп еврейски лъжи. За диви айятоласи, полуразумни ***.И в същия момент, тази държава изпраща спътници. Развила е добре ракетостроенето, има собствена АЕЦ и дори сама си прави горивото.
24
2
 
1
 
! Отговори
9 преди 11 години
И защо се случва това.Една вероятност, че след като не успява с директа ввойна срещу Иран, Израел се опитва да подпали района и да настрои ослушваща се Европа и САЩ за атака. Виждаме, че американските посолства поемат основния удар. Явно евреите ги ръчкат. Типична за тях интрига.Еврейската шайка от години подготвя великото противопоставяне, за да се предизвика война в световен мащаб. В така ва извънредна ситуация, ще се появи Нужда Новото световно правителство да поеме властта. Еврейско.
23
2
 
2
 
! Отговори
8 преди 11 години
Но посолството на Германия, в Индия. Протести срещу посещението на папата в Ливан. Има нападения срещу християните-копти в Египет. Защото "някой", бъдете сигурни, от еврейски произход, обявил, че авторът на филма е християн-копт.И забележете, как евреите хитро се снишиха и оставят мюсюлмани и християни да се бият. Ето на живо как работят евреите другите народи.За това, мюсюлмани, евреите създадоха филма, оправяйте се с тях, не с християните. Не бъдете ***.
22
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Забележете, как Израел хитро десетилетия, развива исляма и след това хитро го противопоставя срещу християнството. Дърпат се настрани и казват на света: Всички сте длъжни да ни помагате, защото вижте сред какви диваци живеем. А християните незаслужено страдат.Последен пример с прословутия филм. Евреите го спонсорират и създават. Следват масови протести срещу ... изненада, християнският свят. В момента има нападения срещу посолствата на САЩ, те поне си го заслужават.
21
2
 
2
 
! Отговори
6 преди 11 години
В последно време все по-ясно се вижда как Израел и САЩ контролират тези движения. Освен С> Арабия, Мюсюлмански братя. Създадени от Израел, някъде 1980. Спонсорирани и обучени от тях. Талибаните в Афганистан, по време на съветската окупация. Организирани, въоружавани, финансирани от еврейството и САЩ.Или днешния радикален ислям е развит и насаден от двете споменати държави и представлява ислям, контролиран от чужди немюсюлмански политици.
20
3
 
2
 
! Отговори
5 преди 11 години
Или Ал Кайда. Започва дестабилизация на страната и идват демократизаторите. Така беше в Чечня. Там много добре знаят от къде дойде бедата. В Босна и Херцеговина.Преди месец главния молла на С. Арабия обяви, че всички чужденци в страната са длъжни да спазват ислямските религиозни обичаи. Има Рамазан и чужденците също да изпълняват. Отново тишина. Същият насъска всички правоверни срещу светския режим на Асад и всички скочиха. Управлението на масите работи.
19
1
 
2
 
! Отговори
4 преди 11 години
И той контролира всичко. Въпросът е, кой дърпа конците. В случая, кукловодите са същите.Днес гнездото на радикалния ислям е Саудитска Арабия, Катар. Забележете, че това са най-верните съюзници на САЩ и Израел. Но никой в нищо не гии упреква ?! Пълен медиен конфорт. Когато миналата година смазаха протестите с танкове и оръжие, никой не разбра. Но до някъде, точно Саудитска Арабия дирижира исляма в света.Какво се случва. Където трябва или където има петрол, заминават уахабитите.
18
0
 
2
 
! Отговори
3 преди 11 години
След което да има една централна фигура, която всички да слушат и да изпълняват. А фигурата да се контролира от тях. По-лесно, от колкото да се опитваш да контролираш много народи. МОдифицирали учението на Исус, опитали се да го деформират, за да стане религията на роба и сътворили Папата.На това му казват Глобализация, виждате кога се появява и какви са й целите.При мистичния ислям тази схема не работи, за това се появява нуждата от радикализма. Един главен ходжа, молла или каквото е.
17
0
 
2
 
! Отговори
2 преди 11 години
Разликата е, че те нямат тази популярност и не се насърчават. Докато по-аветлия ислям е низвергнат и активно се насърчава радикалния. Подчертавам, че понятията са условни, само за представа.В резултат днес исляма се разпространява в ретроградна форма и има нужда да върне предишния си мистицизъм.Но на кого е изгодно това да се случва.Когато шайката левити, евреи решават да завладяват света, стигат до извода, че е по удобно да се въведе Единобожието в многобожна Европа.
16
2
 
2
 
! Отговори
1 преди 11 години
Истинският мистичен ислям е в миналото. И той е бил като по-чистото християнство, , като будизма. Зад всички стои една космическа доктрина, със законите й, предадени повече или по-малко точно през различните религии. Но днес се е разпространил или поне е популярен, или медиите по-скоро го представят за такъв радикалния ислям. Див и агресивен. Да не забравяме, че Християнството в едно или друго течение има същите течения. Вземете Свидетелите на йехова, мормони и т/н.
15
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
все повече се убеждавам за съжаление ,че ислияма в момента се явява единствената пречка за ционисткия банкерски сатанински елит да си установи новия световен ред юдео- християнството в което превърнаха истинското учение на нашия спасител Исус Христос продажните папи и и патриарси до един наврени в масонски сатанистнки ложи .отдръпнаха хората от църквата и сега тя е превърната просто в един търговски магазин ,където се продават свещи, кръщенета ,свадби и се пропагандира (бога изрилев)
14
0
 
0
 
! Отговори
до 16 преди 11 години
Работата Петров е,че не се знае кой стои зад това.Обстойното медийното покритие на събитията само по себе си е червен флаг.
13
1
 
2
 
! Отговори
П.Петров преди 11 години
Че видеото, което силно казано го наричат "филм" е целенасочена гавра е вярно. Наистина не е правилно и морално някой да се гаври с чужда вяра, но и че реакцията на арабите е неадекватна също е вярно. Реагират първосигнално и първично, като обезумели животни и проблемът съвсем не е в религията, а в ценностната система на обществото и в видиотяване причинено от религиозния фанатизъм и догматизъм. А е било време когато точно арабите,Ислямът и проповядваното от корана уважение към мъдростта и красотата са опазили античното културно наследство за поколенията, когато християнска Европа е тънела в невежеството на подобен религиозен фанатизъм и догматизъм.
12
10
 
10
 
! Отговори
_Ястреб_ преди 11 години
Ислямът е единствената идеология/религия, достатъчно организирана и жизнена, за да може да се противопостави на идеята на ционистите да установят световно господство, където гойите ще са роби. След хилядолетни подмолни действия, успяха да оковат християнския свят в букаите на финансовото робство. Сега е ред на исляма. Ако и мюсулманския свят падне под ционистка доминация - Саудитска Арабия и вахабизмът, създаден от ингилизските ционости, вече са! - ще настъпи ера на глобално робство на гойите!
11
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Християнин не би направил това,да не би да е ционистки "християнин".
10
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Американския гражданин Сам Бейсил(52г.) Калифорния, който сам е написал и режисирал двучасовия антиислямски филм, заяви, че не е очаквал такава бурна реакция."Жал ми е за посолството. Аз съм разстроен "- каза той. Според него, филмът е бил преведен на английски език, и не знае кой го е превел на арабски. Той нарича себе си американски евреин и казва, че парите са били дадени за производството на филма повече от сто члена на еврейската общност. Пълната версия на филма все още не е показана, и авторът казва, че за момента отхвърля всички предложения за показването и. "Аз планирам да направя цяла поредица от 200 часа по същата тема", - каза той.
9
6
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
СТИГА ЛЪЖИ И ЦИОНИСТКА МЕДИЙНА ПРОПАГАНДА ,САМО ЕВРЕИН Е СПОСОБЕН НА ТАКИВА МЕРЗОСТИ,САМО ЕВРЕИТЕ СИ ПОЗВОЛЯВАТ БЕЗНАКАЗАНО ДА СЕ ГАВРЯТ С ВЯРАТА НА ХРИСТИЯНИТЕ И НА МУСЮЛМАНИТЕ НАСКОРО ГЛЕДАХ КЛИП ПО ю ТУБ НА ПРЕДАВАНЕ НА НЯКАКВА ТЕЛЕВИЗИЯ В ИЗРАЕЛ НА КОЙТО ПОКАЗВАХА ПО ТАЗИ ЕВРЕЙСКА ТЕЛЕВИЗИЯ ХРИСТИЯНСКИ КРЪСТ И НА НЕГО БЯХА ЗАВЪРЗАЛИ ЕДНА ПЛЮШЕНА *** И И БЯХА СЛОЖИЛИ ТАБЕЛКА С ИМЕТО НА ИСУС ИЗЧЕЗНАТ ЛИ ЕВРЕИТЕ И ХРИСТИЯНИ И МУСЮЛМАНИ ЩЕ ЗАЖИВЕЯТ В РАЗБИРАТЕЛСТВО ,А НА СВЕТА ЩЕ НАСТЪПИ МИР
8
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ционистите искат да се измъкнат ,като хлъзгави змии и по стар фарисейски обичай от неприятната за тях ситуация и да прехвърлят отговорността на други за мръсните им деяния ,с една дума с един куршум два заека хем да скарат омразните за юдейте християни с мусюлманите ,хем да подковат общественото мнение за поредната *** юдейска война този път срещу Персия