Няма сътрудничество между САЩ и Либия за нападението в Бенгази

Това призна говорителката на Държавния департамент Виктория Нюланд
3 окт 2012 08:42, Петя Славова
15
Няма сътрудничество между САЩ и Либия за нападението в  Бенгази
Консулството на САЩ в Бенгази по време на нападението. Снимка: Reuters

Американските и либийските следователи все още не работят заедно, три седмици след терористичното нападение срещу консулството на САЩ в Бенгази, предаде Асошиейтед прес.

Говорителката на Държавния департамент Виктория Нюланд заяви на редовния брифинг за журналисти на 2 октомври, че Съединените щати желаят максимална прозрачност и сътрудничество с либийските власти при разследването на обстоятелствата около нападението в Бенгази на 11 септември, при което загинаха посланикът на САЩ Крис Стивънс и други трима американци.

Между САЩ и Либия има добро политическо партньорство, но сега трябва да има партньорство и на равнище разследване, посочи Нюланд.

Председателят на либийския парламент Мохамад Магариф заяви пред арабския в. "Ал Хаят", че ФБР може да участва в разследването в Либия. Той изрази предположението, че забавянето на процеса не е само по вина на Либия.

ФБР заяви от своя страна, че служителите й в Либия не могат да стигнат Бенгази, защото е опасно.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


15
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
0
 
5
 
! Отговори
Че Гевара преди 11 години
По много странен начин либийците изразяват любовта и благодарноста си,към своите "освободители"...
11
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Кого залъгвате бе *** долни, вие си импровизирахте безредиците, вие си убихте посланника, вие си създадохте филма точно с тази цел. Вие и атентата от 11.9 си платихте на Ал кайда да го направят, пък после "търсихте" Бин Ладен, докато той беше в ОАЕ в американска болница, лекуван от американски лекари и е посещаван от агенти на ЦРУ, в това време семейството му живее до щаба на ЦРУ. И в Сарафово атентата спретнахте и след това ЦРУ и Мосад дойдоха да си покрият следите. Никой не ви иска никъде !
10
1
 
4
 
! Отговори
до 5 преди 11 години
е такова изказване на *** дрогер като твойто не бях срещал-трябва да се запише като бисер и да се даде нобелова награда за тъпня!
9
2
 
18
 
! Отговори
Генерал Луков преди 11 години
Нямало сътрудничество ли?!?! ха ха ха ха.... Ами какво сътрудничество Дами и Господа,като тия може и сами да са си утрепали консула и по добре познатата стара процедура да "метнат" вината на арабските фундаменталисти и терористи,които самите ТЕ снабдяват със най модерни оръжия и после чрез активна медийна политика трябва да се всява страх и паника сред всички нас от "БИЧЪТ НА ТЕРОРИЗМА"..!! Същата работа и в Сирия... Сигурно снабдяват и двата лагера със оръжие... и после... ГОЛЕМИ БОРЦИ ЗА МИР!!
8
1
 
11
 
! Отговори
морски преди 11 години
Целия свят трябва да се вдигне срещу режима в САЩ за да можа той да падне,така здраво се е окопал.
7
0
 
14
 
! Отговори
до анонимен 5 преди 11 години
от американското и есср робство от 89та насам какво спечелихме братко? "свободата" да умираме по всяко време гладни бити и е*ани от политици, полицаи, ***, израелци, бабилонците от есср, и големите братя отвъд океана?
6
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
американските агресори само продаваха оръжие и на Хитлер и на съюзниците
5
28
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До Анонимен 4Не забравяй че американските "агресори" на два пъти спасиха Европа през Първата и Втората Световни войни а и още един път през Студената Война а миролюбивите руснаци ни окупираха и бяхме 50 години Съветско робство
4
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Ами защитават си хората земята от окупаторите и в лицето на американските терористи. Ще им пари под краката както в Афганистан, Ирак....Виетнам, откъдето позорно избягаха. Янките така и не проумяха от историята, че агресорът никога няма спечелени войни, а временни победи.
3
0
 
11
 
! Отговори
alabala преди 11 години
Няма туй-онуй щом опре въпроса до "черното злато"
2
0
 
12
 
! Отговори
Офчи мозък преди 11 години
Така е.И си цоцат бензинец
1
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Май Триполи беше столицата на Либия, но американският ботуш се е настанил по-близо до кладенците с петрол в Бенгази, чий да го дири у столицата?