Седем щата очакват от Белия дом разрешение да излязат от САЩ

Петиции има от 40 щата, но не всички са събрали нужния брой подписи
Обновена: 15 ное 2012 14:40 | 15 ное 2012 09:35, Елка Василева
281
Седем щата очакват от Белия дом разрешение да излязат от САЩ
Белият дом. Снимка: архив, Reuters

Жителите на 7 американски щата са събрали необходимия брой подписи за излизане от състава на САЩ. Това им дава право да очакват официален отговор на исканията си от федералното правителство, предаде ИТАР-ТАСС.

Петициите са качени на сайта на Белия дом - в рубриката "Ние, народът", където всеки желаещ може да помести собствена молба или да се присъедини към предишните.

До момента петиции за излизане от състава на федерацията са подали хора от 40 щата, но едва в 7 от тях са събрани над 25 хиляди подписа. Най-много е събрал Тексас - близо 100 хиляди. В своята петиция щатът заявява, че икономическите проблеми на САЩ идват от неспособността на федералното правителство да реформира бюджетната политика.

"С оглед на факта, че щатът Тексас има балансиран бюджет и е 15-ата по големина икономика в света, излизането му от състава на съюза е практически осъществимо", се казва в документа.

Жителите на този щат се оплакват и от "крещящи нарушения" на човешките права, каквито според тях са например проверките на пътниците по летищата.

На същия сайт впрочем има и насрещно искане с призив град Остин - столица на щата, да се отдели от Тексас и да остане в състава на САЩ.

Освен Тексас прага от 25 хиляди подписа са надхвърлили Луизиана, Флорида, Северна Каролина, Алабама, Джорджия и Тенеси.

Във всички тези щати с изключение на Флорида повечето жители гласуваха на скорошните президентски избори за републиканеца Мит Ромни, победения съперник на Обама, припомня агенцията.

Авторите на петициите се позовават на Декларацията за независимост, в която бащите основатели на САЩ провъзгласяват, че "щом една форма на управление се окаже пагубна (. . .), народът има правото да я видоизмени или премахне и да учреди ново управление".

Според американски експерти шансовете Белият дом да позволи на някой щат излизане от федерацията на практика са равни на нула.

За последен път 11 щата напускат съюза през 1860 и 1861 г., след като за президент е избран Абрахам Линкълн. Тогава започва кръвопролитната гражданска война, припомня ИТАР-ТАСС, цитирана от БТА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


281
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
207
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Всички отцепили се щати минават към Русия. Ура другари и ругарки!Абе май и на Китай ще трябва да се даде 1 щатче, че нещо доста се ,,,, напоследък.
206
0
 
2
 
! Отговори
ани преди 11 години
По принцип не разбирам много от политика но си мисля ,че белият дом няма да позволи защото ако им позволи другите останали щати и те също и тогава САЩ ще е само Америка ще е континента със страните Луизиана, Флорида, Северна Каролина, Алабама, Джорджия и Тенеси и др. и тогава започва новата история на Америка .
205
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Простотията ходи по хората!
204
2
 
1
 
! Отговори
$! преди 11 години
Там, Там, Горе в Планината, Седеше СаМ @ЧовекЪТ в средата на Гората.Седеше ТоЙ ВъВ Тъмнината, мислИше и Седеше, седеше и МислИше за Зората.А Там, Там, Долу До Реката, Бе пътят, Пътят към Зората.Нерадостна Съдба Ви Очаква, Всички Вас.Времето Отново Скоро ще Свърши - Този Път за Вас и Нас ~2012~.~1<>@~13 $!
203
2
 
2
 
! Отговори
$! преди 11 години
Времето, за разлика от Парите, не се Натрупва.Ако се Чувствате добре, не се Безпокойте - ще го Преодолеете.Никой не бива да бъде Изключение. Ако се живее сред Луди хора, Трябва да се научи какво е Лудост.*** си остава ***, Дори и да е Облечена с костюм и вратовръзка.Учените *** са най-лошите ***.Нищо на този свят не може да се извърши без грешки, Защото глупациТЕ са така Изобретателни! С отстраняване на Причината изчезва и Следствието.Приятно - ще бъде този миг, който Не Очакваш.Хората повече вярват на Очите си, отколкото на ушите си.Необходимостта Не Знае Закон.Брадата Расте, а главата нищо Не Знае.W.A.D.Времето Ви...Свърши ~2012~.~1<>@~13 $! Приятно Прекарване.Чест е не да попаднеш в Рая, а да те Изгонят от Ада.
202
2
 
3
 
! Отговори
абе да попитам преди 11 години
ми тогава кво ша прави Турция, като няма държавната помощ в милиарди всяка година - единият вариант да се закачи от други да цоца - като не е от САЩ да е от ЕС, като стане членка на ЕС, другият вариант, да обяви война -на България, Ирак,Сирия,Гърция,Армения, кавказките републики - за територии и суровини,Трети вариант - преминаване от светска към ширшатска държава, с оглед лидерство в региона.Всъщност като го погледнете така, всеки един от тези варианти не изключва нито един от останалите -нали
201
0
 
5
 
! Отговори
А НЕ Е ЛИ ТАКА ?! преди 11 години
БЕЗ КОНТРОЛИРАНА ИНФЛАЦИЯ,БЕЗ МЕЖДУНАРОДНО ЛИХВАРСТВО И РЕКЕТ ЧРЕЗ ВОЙНИ, БЕЗ ПРОДАЖБА НА ДЪЛГОВИ ТЕ ИМ КНИЖА, СРЕЩУ СТОКИ И СУРОВИНИ, А ВСЪЩНОСТ И ВАЛУТАТА Е ФОРМА НА ДЪЛГ, НЕ САМО ДЦК -ДЪЛГОВИ КНИЖА, БЕЗ ВОЙНИ НА ВСЕКИ НЯКОЛКО ГОДИНИ,ЗАЩОТО ЧРЕЗ ТЯХ СЕ ПРЕВЪРТАТ КУХО НАПЕЧАТАНИТЕ КОПЮРИ,КАТО СЕ ПРЕВЪРТАТ ЧРЕЗ ДЪРЖАВНИТЕ ПОРЪЧКИ ЗА ОРЪЖИЯ ОТ ОРЪЖЕЙНИТЕ ФИРМИ И СЕ ПЛАЩАТ ЗАПЛАТИ И ФОРМИРАТ ПЕЧАЛБИ -ТА БЕЗ ТАЗИ СИСТЕМА, ТАЗИ СБИРЩИНА-ФЕДЕРАЦИЯ ОТ МАЛКИ ДЪРЖАВИЦИ,НАРЕЧЕНИ ЩАТИ -ДА СА СЕ РАЗПАДНАЛИ
200
1
 
1
 
! Отговори
до 250 преди 11 години
да бе кат в семейството, ами тогава некои щати трябва да мият чиниите и да се надуп............т ли,па може и да си правто май във всяка държава е така
199
2
 
3
 
! Отговори
баце преди 11 години
еее тва ако стане, руснаците дали пак няма да платят на евреите да си върнат пак флорида и аляска, а може пък и из/с/раел да плати на хамериканците да си купят хаананска нова земя, че нещо бая ракети почнаа да фъркат, пък мойе и сегашните хамериканци ги наблъскат в ловните полета на резервати - ша бъдат атракция на евреи и руснаци туристи и местни -ЕЙ ГИ ВИДИТЕ ЛИ ТОВА Е СТАРОТО МЕСТНО НАСЕЛЕНИЕ,А ОНОВА ТАМ У ОНИЯ ДРУГИТЕ КОШАРИ Е ПО-СТАРОТО МЕСТНО НАСАЛЕНИЕ,НАРЕЧЕНО ХИНДЯНЦИ ЛИ БЯХА *** ЛИ
198
0
 
2
 
! Отговори
щом е тръгнало, ще е преди 11 години
не е невъзможно да стане -това е като в семейството-като не вървят нещата-хората се разделят и всеки поема по своят път,колкото и тежко да е това е колкото и другите да правят отчаяни опити да запазят това семейство,то и Великобритания е правила опити да не се отцепи тяхната колония в собствена държава и войни са се водили за това,ама не било писано -има го САЩ нали и не е колония сега на Англия,така че когато настъпят такива процеси в едно семейство,а държавата е едно семейство,то са необратими
197
1
 
5
 
! Отговори
ДО 248 преди 11 години
АКО СИ ЖИВЯЛ ПРЕДИ 1989Г. ЗНАЧИ ДОБРЕ ПОМНИШ КОЙ БЕШЕ ЛИДЕР НА БАЛКАНИТЕ- ЮГОСЛАВИЯ,НА ИЛИЕНЦИ ТЕХНИТЕ ДИНАРИ СЕ ПРОДАВАХА НА РАВНО С МАРКИТЕ И ДОЛАРИТЕ И ВАЛУТНИТЕ РУБЛИ,ТАЗИ ДЪРЖАВА ДАЕДНО С КИТАЙ БЯХА В ЛИГАТА НА НЕЗАВИСИМИТЕ -ВСИЧКИ ТОГАВА СЕ СМЕЕХА НА ТАЗИ ЛИГА,НО ВСИЧКИ УВАЖАВАХА ЮГОСЛАВИЯ,ТЯ БЕ БЕЗУМНО НАПРЕД ПРЕДИ НАС, ВСИЧКО ОТ ЗАПАД ИДВАШЕ ОТ ЮГОСЛАВИЯ -КЪДЕ Е СЕГА ЮГОСЛАВИЯКОДЕ БЕШЕ ТОГАВА КИТАЙ - И КЪДЕ Е СЕГАКЪДЕ БЕШЕ ТОГАВА САЩ И КЪДЕ Е СЕГАНЯМА НЕВЪЗМОЖНИ НЕЩА И НИЩО НЕ Е ВЕЧНО
196
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ти хроникьор на Ванга ли си , толкова сте наивни , значи на всяко нещо което се случи от сега нататък казваме виждате ли Ванга го предвиди, хайде руснаците ги разбирам за истерията им покрай ванга , те са мистици като народ , по набожни са от нас , комунизма им разби всетоусещането като мискер и на тях им трябваше Ванга , но на нас , честно казано е луд този който вярва на такива щуротии , но не се учудвам щом по телевизиата е пълно с врачки.
195
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
КОЕ ГО Е КАЗВАЛА ВАНГА, ВСЕ Е СТАВАЛО
194
0
 
4
 
! Отговори
ГЛУПОСТИ, АМА ....!? преди 11 години
ГЛУПОСТИ,ГЛУПОСТИ, АМА КОГАТО Е ЗАПАЧНАЛА ГРАЖДАНСКАТА ВОЙНА В ЩАТИТЕ, ТОГАВА И ЗЕМЕВЛАДЕЛЦИТЕ И РОБОВЛАДЕЛЦИТЕ ВЪВ ВИЖИНИЯ И ЮГА СА СИ ВИКАЛИ, ЧЕ ТОВА ПА ГЛУПОСТИ И ПРАЗНИ БРЪТВЕЖИ НА БОЛНИ МОЗЪЦИ И ***, ПЪК КЪДЕ ОТИДОХА РАБОТИТЕКОЙ ЗАБРАВЯ ИСТОРИЯТА ЩЕ Я ПРЕПРОЧИТА ПО НЯКОЛКО ПЪТИИ МАЙ, НЯМА ДА Е САМО САЩТОВА Я ЧАКА "ОБЕДИНЕНАТА" ОБЕДНЯЛА ЕВРОПА,РУСИЯТА И ДРУГИМАЙ ЗАБРАВИХТЕ ЮГОСЛАВИЯТАДНЕС ЕДНИ ДЪРЖАВИ СА ЛИДЕРИ И ДНЕС ЕДНИ ДЪРЖАВИ ИМА,УТРЕ ДРУГИ СА ЛИДЕРИ И УТРЕ ДРУГИ ДЪРЖАВИ ВЕЧЕ ИМА
193
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
аз пък мисля че преди това Русия ще се разпадне
192
0
 
0
 
! Отговори
до $ преди 11 години
Говори по ясно , знам че знаеш много. какво е w.a.d.?
191
0
 
0
 
! Отговори
до 236 преди 11 години
236 Е АБСОЛЮТНО ПРАВ ! ! !
190
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
понеже демокрацията е демагогия и не струва пукната пара няма свобода;под негърския ботуш като южна африка.....
189
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
И в България две села искат !
188
1
 
1
 
! Отговори
bg преди 11 години
IN BAFOMET WE TRUST.