Няма решение колко ще останат ракетите "Пейтриът" в Турция

Те няма да са насочени срещу Сирия
5 дек 2012 18:27, Елка Василева
32
Няма решение колко ще останат ракетите "Пейтриът" в Турция
Ракетите "Пейтриът" ще са за защита на териториалната цялост на Турция. Снимка: архив, Reuters

Няма решение за продължителността на престоя на ракетите "Пейтриът" на турска територия. Това съобщи пред български журналисти в Брюксел министърът на външните работи Николай Младенов.

Младенов участва в завършилото двудневно заседание на своите колеги от НАТО. Той определи като най-важно за тази среща решението за утвърждаване на молбата на Турция за разполагането на ракетите в защита на населението и териториалната цялост на турската държава. По неговите думи тази стъпка цели израз на солидарност с Турция, в изцяло отбранителна насока, без ракетите да бъдат насочени срещу Сирия. Министърът уточни, че напоследък почти всекидневно се наблюдава пресичане на турската граница от сирийска територия, което определи като недопустимо.

Още по темата

По повод заседанието на Съвета НАТО-Русия Младенов отбеляза, че остават различни вижданията по сирийската криза, по ситуацията около Грузия и по въпроса за противоракетната отбрана. Като постижения на формата той посочи съвместните действия в обучението на вертолетните пилоти на Афганистан, в сътрудничеството в борбата с тероризма и морското пиратство.

По темата за международния фонд в подкрепа работата на армията и полицията в Афганистан след 2014 г. и приключването на мисията ИСАФ Младенов уточни в отговор на въпрос, че нашата страна предвижда да участва с 500 хиляди щатски долара /в бюджета след 2013 г./.

По отношение на заседанието на Съвета НАТО-Грузия министърът определи като най-важно посланието, че Тбилиси категорично потвърждава молбата си за присъединяване към пакта и към ЕС, когато страната е готова, което не е партийно решение, а волята на грузинския народ.

Попитан дали на срещите във Вашингтон и с американския държавен секретар Хилари Клинтън вчера в Брюксел САЩ не са оказали натиск за обявяването по-бързо на евентуалния виновник за атентата в Бургас, Младенов заяви, че американската страна е наясно със сложността на случая, посочва БТА.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


32
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
30
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Като няма решение аец на мук
29
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
29 така ли по какво позна че не смятам че Русия е стигнала огромните си размери по мирен път ли , а бе червенотиквеничковче вие верно сте зомбирани.
28
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Filip kazva samata istina.
27
1
 
3
 
! Отговори
do 28 преди 11 години
Ti samia si tup i glupav.
26
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Така ли бе Филипе дървена чуртуро , как е направена тази империя на злото бе , каке разширена до такива размери , все отбранявайки ли се , абе ей може ли да сте толкова ***.
25
6
 
7
 
! Отговори
Филип 31 преди 11 години
Имам чувството, че тези западните фашяги провокират Русия да направи някоя грешна стъпка, за да могат да се збият...Руснака никога няма да тръгне да нападне някой без да има причина,но тези геове ЕС на сила искат да си докарат беляата...
24
6
 
7
 
! Отговори
Филип 31 преди 11 години
Според мен ЕС-НАТО-САЩ използва случая ( размириците в Сирия) за да може да си сложи ракетите срещу Русия!...западните фашисти винаги са били срещу Русия, никога не са се опитвали да се спреятелят с нея и правят всичко възможно за да я заплашат,защото лигите им текът за природните ресурси за които от години се борят да ги докопът, но руснака не е глупав, един ден ще се събудим и новините ще ги гледаме на руски!
23
9
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ТИЯ РАКЕТИ СА ПЪЛЕН ТАША., РУСКИТЕ СА НАЙ-ДОБРИТЕ В СВЕТА И ТОВА Е ФАКТ, КОЙТО ГО ОТРИЧА ДА СИ БРЪКНЕ В ГАЗА И ДА СИ ОБЛИЖЕ ПРЪСТА В ПОСЛЕДСТВИЕ!!! Докога ще ни пробутват нашите политици продажници турците-поробители, като приятели каквито не са и САЩ, ЕС, МВФ,Световна Банка и НАТО, че работят в наша полза, което не е така напротив така ни крадат, че не е истина и колкото по рано се отървем от тях толкова по-добре за нас и икономиката, която я даруват заедно с всички ресурси на чужденци използва
22
4
 
0
 
! Отговори
? преди 11 години
Младенов няма ли да поиска и на Булгарската граница такива ракети , щото непрекъснато пресичат и Българската граница !Ще сложат ли за всеки случай ПРИХВАЩАЧИ на Ракети ?
21
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Натовските "приятели" на Турция я курдисват на първа фронтова линия и й подготвят "героичното бъдеще на незнайния воин".
20
1
 
2
 
! Отговори
муспи преди 11 години
Младенов каза че най късно до '16г. тези ракети ще бъдат дислоцирани на българска територия с обслужващ прсонал сирийци, като Боко пред всяка ще отрежи лентичка. Но пособията и стандарта тогава ще зависят изключително от Масларова - Боко и Плевнята ще са само атракция като английската кралица. Ще се получи така защото *** присъствие ще е единственото в България, ако се мерне някой българин ще се прави на ***.
19
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Като ви исценират Турците една " погрешна " ракета към Родопите - *** доказвай че са били " мюсолмани " или " тракийци ".
18
1
 
2
 
! Отговори
BAY PANDEL преди 11 години
SHTE GI NASO4AT KAM GORNA BANQ- TAM SA SVIKNALI NA US RAKETI
17
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
3. А ти да не си " Тракиеца " ,-една такава ракета по " погрешка" ще ти подпали древноста , датираща от преди Римската Империя!Трай си там , че незнаеш от къде ще ни светнат !
16
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
17. Да не отчетат "грешка " , че ракетата лети към Родопите ?
15
0
 
4
 
! Отговори
?? преди 11 години
" Ракетите няма да бъдат насочени към Сирия "??На снимката ракетата лети към гориста планинска местност - НА СЕВЕР !Към Сурия е пустинно .
14
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До Анонимен11.Няколко няма да стигнат с повечко се запаси.....
13
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До До 8 .Уважаемият ни Президент Плевнелиев също даде подкрепата си на Турция за ЕС.:)))))
12
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
" Министърът уточни , че напоследък почти всеки ден се наблюдава пресичане на турската гранича от сирийска територия " , което определи като недопустимо ????Като уточни ,( някой да разбира ) какво точно пресича турската граница?? Защото точно това "заплашващо" дето пресича ежедневно е пропуснал ?А тези ракети отиват надалече изстреляни от турската граница !
11
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До Анонимен1.Накъде ли ще насочи Турция тия ракети АДЖАБА или вече е ясно ?