Разкриха името на починалата след изнасилване индийка

Баща й иска това да вдъхне кураж на други жени
Обновена: 6 яну 2013 11:48 | 6 яну 2013 11:41, Елка Василева
20
Разкриха името на починалата след изнасилване индийка
Разкриха името на починалата след изнасилване индийка. Снимка: Reuters

Бащата на младата жена, чиято смърт след брутално групово изнасилване предизвика обществени протести в Индия, заяви в интервю за британски неделен вестник, че иска името й да бъде разгласено публично, за да послужи като опора за други жертви на сексуално насилие, предаде Ройтерс.

 "Искаме светът да узнае истинското й име - Йоти Сингх Пандей", каза бащата на 23-годишната студентка пред в. "Сънди пийпъл". "Дъщеря ми не е извършила нищо лошо. Тя загина, защитавайки се. Гордея се с нея. Разкриването на името й ще вдъхне кураж на други жени, които са преживели подобни нападения. Те ще почерпят сила от моята дъщеря", обясни той.

Още по темата

Индийското законодателство забранява публичното идентифициране на жертвите на сексуални престъления с цел да защити личния им живот от медиите в страна, където социалната стигма след изнасилване може да бъде съсипваща.

Вестникът, цитиран от Ройтерс, който интервюирал 53-годишния Бадри в родовата къща в село Биллия в щата Утар Прадеш, публикува името на младата жена. По-късно смелият баща каза пред Ройтерс, че не възразява медиите да използват името на дъщеря му и подкрепил предложението на индийски политик на нейно име да бъде наречен нов закон срещу сексуалното насилие, но агенцията въпреки това реши да не назовава името, изтъква Ройтерс в информацията си.

Позовавайки се на същия закон, полицията на Делхи започна съдебна процедура срещу телевизията (Zee News), която показа скандалното интервю с приятеля на жертвата, който е бил с нея по време на нападението и който обвини полицията в бездействие и бездушие.

Петимата мъже, обвинени в групово изнасилване и убийство, ще се явят в съда в Делхи утре, за да им прочетат обвиненията. Въпреки обществения натиск за бърза процедура може да минат седмици, преди да започне официално процесът, каза за Ройтерс един от прокурорите по делото, Раджив Мохан. Според него то може да приключи до четири-пет месеца. Шестият обвиняем ще бъде съден отделно от специализиран съд за малолетни, пише БТА.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


20
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
1
 
3
 
! Отговори
муспи преди 11 години
В свят където човешкото достойнство и живот нямат никаква стойност, тази дандания е на тези дето ни устроиха демокрация. Те имат световни планове и Индия не е оставена настрана. Индийците са ***, тяхните права може да се раздухат по българския образец.
15
0
 
6
 
! Отговори
имат живот преди 11 години
Жертвите на изнасилване,ако оживеят ИМАТ ЖИВОТ.Пиша го с главни букви,защото някой по-долу питаше"какъв живот".Смятам,че е правилно ако оцелеят да не се публикува самоличността им.А престъпниците се наказват и регистрират.
14
4
 
3
 
! Отговори
(не)Ройтерс преди 11 години
Едва ли световната медия,която радухва трагичния случай го прави от много грижа и хуманност.Сексуалното насилие в Индия досега нямаше покритие.ЯВНО СЕ МЪТИ НЕЩО ТАМ !Престъпниците да се наказват,въпросът в по-голям мащаб е-защо е ФИКСИРАНЕТО върху Индия?Част от планираният световен хаос несъмнено,конфликта с Пакистан е стар,но се подклажда изкуствено според мен ,а само между другото-двете са ядрени д-ви.Да не би Индия да не слушкала някой зад завеската...?
13
2
 
32
 
! Отговори
Даола преди 11 години
Вярно е се за 1 300 000 индийци, но вече не са на първобитно ниво - те имат милиони компютърни специалисти, които работят в САщ, Англия ,цяла Европа и у нас. Имат много голям потенциал и младиге има хора са умни и искат страната им да стане нормална държава, затова сега се организират с искане за нови закони срещу престъпността и ширещата се корупция на държавната администрация и полиция.Този народ и тази страна имат бъдеще, а ние, къде сме ?
12
16
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
На 1,5 милиярда индиици на ниво полу-първобитни за каква точно новина си говорим???
11
70
 
14
 
! Отговори
Теслата дръжката преди 11 години
Изнасилили и я изхвърлили. За после нищо не са оставили.Ей това е стандарт - употребяваш и хвърляш.
10
0
 
56
 
! Отговори
! преди 11 години
Да се организират хората и който избегне въжето да се ликвидира с камъни , а ние да вземем пример от индийците за нашите хубостници тука ...не е като да нямаме !
9
2
 
15
 
! Отговори
NRB преди 11 години
До .8Последния обесен го кандилкаха от 2008 досега, па изтрепа сума народ, тия зверове няма да ги окачат поне до изборите. А непълнолетния ще лежи 3 години в изправителен дом - такива са им законите.
8
26
 
8
 
! Отговори
календара на майте преди 11 години
Вече и в Индия се усеща западното влияние. На 23 г. Там не се ли женеха по на 12.
7
3
 
70
 
! Отговори
. преди 11 години
Ще станем свидетели как дори индийския съд функционира по-добре от нашенския защото тия *** сега ще висят от някое дърво , а тук престъпниците си си на свобода !
6
0
 
43
 
! Отговори
и какво преди 11 години
У НАС НЕ Е ЛИ СЪЩОТО ВСИЧКИ ИЗНАСИЛВАЧИ НА СВОБОДА,ПЕСТЪПНИЦИ,УБИЙЦИ СЕ РАЗХОЖДАТ РЕДОМ С МИРНИТЕ ХОРИЦА, СЪРЦЕТО НА БАЩАТА ЩЕ СЕ ПРЪСНЕ,НО НАМИРА СИЛИ ДА БЪДЕ ДОСТОЕН ПРЕД ВЛАСТИТЕ НА МАФЬОТИТЕ,КОИТО АКО Е ДЕТЕ НА НЯКОЙ ОТ ТЯХ МИСЛЯ,ЧЕ НЯМА ДА Е ТАКА,СТРОГА ЗАБРАНА ЗА ОПОВЕСТЯВАНЕ,ВЕДНАГА ЗАКОНА ЩЕ СЕ ПРОМЕНИ,БОГ ДА ПРОСТИ МОМИЧЕТО,КОЕТО СЪС СЕБЕ Е ОТНЕСЛО ЖЕСТОКОСТА НА ИЗР0ДИТЕ,А И ПРИЯТЕЛЯ И,КОИТО ЕДВА ЛИ Е ВЕЧЕ НОРМАЛЕН ЧОВЕК.
5
0
 
8
 
! Отговори
NRB преди 11 години
Само за справка - името на момичето е Джоти или Джйоти.
4
0
 
37
 
! Отговори
NRB преди 11 години
По-големият проблем, и то не само на индийското законодателство е, че не смеят да разкрият лицата и имената на извършителите.
3
1
 
3
 
! Отговори
* преди 11 години
евала, N2
2
8
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Тоя да не се прави на куку, ами да вземе сега един автомат от нейде и да раздаде правосъдие както той си знае не да се крие зад другите жени, живота ни не е ценен колкото неговата цел.
1
3
 
99
 
! Отговори
ясен преди 11 години
Сега *** ще ги осъдят на смърт , а тука обвиняват жертвите!!!