Съдбата на заложниците в Алжир още е неизвестна

Предполага се, че са загинали 50-ина души
18 яну 2013 08:22, Петя Славова
12
 Съдбата на заложниците в Алжир още е неизвестна
Снимка: архив Reuters

Все още няма яснота за съдбата на заложниците, взети в Алжир от ислямистки екстремисти, отбелязват Франс прес и ДПА.

До тази сутрин няма официално съобщение колко души са загинали и колко са се спасили при операцията на алжирската армия, която вчера атакува газовото находище, където се разигра драмата. Алжирският министър на информацията Мохамед Саид каза, че при операцията са били освободени "голям брой" заложници - алжирци и чужденци, добави, че за жалост е имало убити и ранени, но не съобщи цифри, пише БТА.

Още по темата

Според говорител на ислямистите при операцията са загинали петдесетина души - 34 заложници и 15 похитители. Тази информация обаче не може да бъде потвърдена, отбелязва Франс прес. 

Говорителят на похитителите каза, че са оцелели седем чужди граждани - трима белгийци, двама американци, японец и британец. Все още не е ясно и дали операцията на алжирската армия срещу екстремистите е приключила. Алжирската осведомителна агенция АПС съобщи, че тя е продължила и през нощта.

Западни лидери изразиха съжаление, че не са били информирани от Алжир преди началото на операцията, а японският премиер Шиндзо Абе, който съкрати заради заложническата криза азиатскатаси обиколка, е протестирал пред Алжир и е искал да бъде спряна операцията, опасявайки се за съдбата на заложниците.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


12
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Мисля, че е меко казано невъзпитано да напишете, че са били убити "петдесетИНА души", все едно сте изяли 50-ина маслинки. Поне аз го разбирам като омаловажаване на броя на загиналите. Хайде малко уважение, моля! И един загинал е много! Тая телевизия, тези филми - изяли са ви акъла!Извинявам се за острия си коментар по-рано.
9
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
9Мосрки можеше да стане преди 23 години , когато падаше Живков , но го пропуснаха
8
0
 
0
 
! Отговори
морски преди 11 години
Чакаме САЩ да дадат 200-300млн.долара на нашите *** и веднага ставаме втора Сирия.
7
0
 
0
 
! Отговори
Стефанов преди 11 години
До Анонимен-7 - Защото така им оттърва. Политиката на големите сили се определя от икономическите интереси и след това от политически съображения. Припомни си сключените сделки на Саркози с Кадафи година преди да избухне "революцията" в Либия.
6
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
"бунтовниците" в Сирия и "терористите" в Алцир и Мали са едни и същи. Защо в Сирия са бунтовници, а в останалите държави са терористи?
5
0
 
1
 
! Отговори
до 333 преди 11 години
Талибаните не ги интересува кризата. Тази акция е готвена сигурно години.Може и да си прав, частично, но яростта на дивия ислям трябва да бъде спряна.Дивият ислямизъм насаждан от Иран, ако не срещне отпор, ще ескелира неудържимо, ще дойде и тук. Спомнете си Бургас.Там където вилнее ислямът, все още е средновековие.
4
0
 
0
 
! Отговори
333 преди 11 години
колко удобно .... сега Франция, Великобритания, САЩ и сие ще се "наложи" да изпратят инструктори за обучение и естествено инструкторите могат да обучат алжирската армия само на техники и "оръжия" които се произвеждат в споменатите страни. Ще има контингенти за превенция срещу тероризма .... абе вече видяно. Криза е трябва военнопромишления комплекс да върви. 50 бройки - както казва другаря Сталин - статистика
3
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Терористите като нищо са се прехвърлили зад някоя граница, след като франсетата обявиха, че ще атакуват по всички медии в резултат 50 човека цивилно население са ритнали камбаната.
2
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Това как е написано а "50-тина" тоест слаба работа. Трябва да се радваме. "50-тина" е една мижава цифра на която спокойно можем да не обръщаме внимание. Косвени жертви кво да правиш.
1
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Голямо писане ще настъпи докато в крайна сметка ни обявят, че операцията е пълен провал.Това да се мислиш за непобедим и най-силен в света и недосегаем е страшна работа. Патят си обикновените хора.