Сблъсъци на православни и хомосексуалисти в Москва

Полицията задържа около 20 души
Обновена: 25 яну 2013 14:50 | 25 яну 2013 11:49, Елка Василева
254
Сблъсъци на православни и хомосексуалисти в Москва
Пред парламента протестират срещу законопроект за забрана пропагандата на хомосексуализма. Снимка: Reuters

Близо 20 души бяха задържани пред сградата на Държавната Дума на Русия в Москва след сблъсъци между хора, които декларират своята принадлежност към православната вяра, и активисти на движението за защита правата на сексуалните малцинства. Последните протестират срещу законопроект за забрана на пропагандата на хомосексуализма сред непълнолетни, който се гледа в парламента на първо четене и който предвижда глоба до 500 000 рубли.

Би Би Си съобщи, че пред парламента са се събрали около 15 активисти на движението за защита правата на сексуалните малцинства, които протестират срещу закона, и около 20 техни противници.

Поддръжниците на законопроекта скандираха „Москва не е Содом“, на което опонентите им отговаряха с „Москва не е Иран“.

Петнайсетина минути след началото на протеста полицията започна да задържа активисти на движението за защита правата на сексуалните малцинства. От полицията съобщиха за 10 задържани, а участниците в акцията говорят за 30 задържани.

През последните два месеца парламентът два пъти пренасрочи гледането на законопроекта, но в определените за това дни пред сградата се проведоха акции на движението за защита правата на сексуалните малцинства и техни привърженици, на които събралите се целуваха. Всяка от тези акции беше съпроводена от появата на религиозни активисти.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


254
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
177
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
я ми кажете,ако разберете,че колега е гей или някой познат-ще започнете да го избягвате нали? ----да. Вие хомосексуалните искате личното да надделее над общественото, но няма да стане! Не случайно е забелязано, че всички загинали цивилизации и империи в периода преди да изчезнат са били център на всякакви долни и нечовешки развратности - сред които най-изпъква ***. Хомосексуализмът е олицетворение на гибелта, тъй като от една такава връзка не се ражда живот. И още
176
1
 
3
 
! Отговори
Влади-Мир преди 11 години
Много правилно "*** ФАКУЛТЕТСКИ", добре си вникнал(проникнал) в същността на закона(дори и го иронизираш), А не смяташ ли че трябва да се предприеме нещо и в България, където новородените са 60 000, а починалите 110 000?
175
5
 
12
 
! Отговори
МАНГО ФАКУЛТЕТСКИ преди 11 години
ПОЗДРАВЛЕНИЯ за Русия!Това е закон против пропагандата на хомосексуализъм сред малолетни. Приемането на такъв закон е не само правилно, то е изключително важно. Защото той предпазва децата, които са с неукрепнала психика и неизградени личностни качества, от травматизиращата психиката хомосексуална пропаганда, която е все по агресивна в съвременниото общество.
174
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Сега ще кажете, "ами защо трябва да разбирам, това е парадиране". Много се извинявам,но да криеш сексуалната си ориентация е равносилно на живот в лъжа, както се казва "in the closet" или в сянка. Какъв приятел е това,ако не можеш да му кажеш за сексуалността си и трябва да я криеш,това не е приятелство,приятелство без искреност няма.
173
3
 
1
 
! Отговори
до 174 преди 11 години
Ами да те кара някой да ме харесваш. Парадът е това - казваш каквото имаш да казваш и после всеки да прави каквото си иска. Добре ,айде да не е протест,това е мирен митинг,в който заяваваме че не сме по-различни от останалите. Така вече политкоректно ли е? Веднага ще кажете,че ако е така защо правим парад,та нали уж искаме да не гледат на нас само като на обратни. Много е просто,защото това ви е навик,я ми кажете,ако разберете,че колега е гей или някой познат-ще започнете да го избягвате нали?
172
1
 
7
 
! Отговори
Влади-Мир преди 11 години
Русия е страна с особени гео-политически "свойства"(ресурси + ракети които ги защитават), което предполага и Самостоятелна политика и Доктрина. В момента се пропагандира семейство с 3 деца, което дава резултат и вече имат Естествен прираст(за разлика от нас:(. Така че законопроектът срещу, когото протестират 15 ***... активисти, е напълно уместен.пп: Вчера, протестираха 1 МИЛИОН иракчани, а от ББС обръщат внимание на 15(петнайсет) ***..."активиста" малко странно, нали!!!;-))
171
0
 
3
 
! Отговори
do 162 преди 11 години
И срещу какво и кой протестирате? Никой не ви пречи да бъдете обратни и да си правите каквото искате. А ако протестирате срещу хората които не ви харесват-това няма да се промени! Напротив,парадирането дразни все повече хора и нещата стават по зле и от преди. Ама ходи обяснявай на търсещ внимание гей...
170
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Ако няма закони, то на това му се казва беззаконие. Това, че лично на тебе не ти харесват си е твой проблем. Обществото се предпазва от разрушение. А пък ти някак си се получава по естествен път да си вън от обществото. Безполезен.
169
0
 
1
 
! Отговори
До Влади-Мир преди 11 години
Много е правилно решението.
168
0
 
0
 
! Отговори
Влади-Мир преди 11 години
Какви ограничения са ти наложени? И как ще коментираш законопроекта "забрана на пропагандата на хомосексуализма сред непълнолетни"(този за когото се пише в текста)?
167
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Първо викат, че всички сме животни. После пък ако някой иска с животно пък не било пълноценно. Явно тогава не сме като животните. После викат, че трябвало да сме абсолютно свободни. След това пък налагат огравичения на абсолютно всички за правото им на избор с изключение на тях самите.Абе вие знаете ли какво искате ?Личи ви, че не сте наред.
166
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Ами то е очевидно! Как може да наречеш пълноценна връзка,в която един от партньорите няма правото на свободна воля? Това най-малкото е престъпление! Хомосексуалните актове са по взаимно съгласие. Толкова ли ти е плосък мозъка,че трябва да ти го надробявам на залци?
165
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
откаде накъде ти ще казваш, че връзката им е непълноценна. На какво велико основание. Да не би да си Господ ?
164
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Схващам я и е безсмислена. Защо,ами защото изброените от теб не предразполагат към пълноценна и взаимна връзка. Защото при тези разстройства винаги единият е жертвата а другият е насилник. Няма душевно съединяване,емоционален контакт. А любов без взаимно съгласие не е никаква любов. Да не говорим,че при повечето хора има някаква,макар и малка бисексуалност. Може да е 1% от всички сексуални преживявания и представи. При хомосексуалистите просто тя е 90% ,а при би - 50/50.
163
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Никой не ви пречи да бъдете ***, само не ПАРАДИРАЙТЕ с това.
162
0
 
2
 
! Отговори
Seifi преди 11 години
Добре тогава вие трябва да празнувате с 10 Ноември , какво общо имате с САЩ. На самолета и всички в САЩ.
161
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Ако започнат да правят мирен протест психопатите, зоофилите, педофилите или други подобни какво трябва да направим ? Само не ми кадвайте, че те са ненормални пък хомосексуалистите са нормални. Нали както те кара мозъка ? Ами тях така ги кара.Малко ми е елементарен примера, но идеята я схващате нали ?
160
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
За да не кажете в прав текст,че искате хомосексуалните да се крият или въобще да не съществуват,се оправдавате с парадирането. Не бъдете лицемерни моля ви,толкова полемики относно един 30-минутен парад веднъж годишно,а чалгата ни залива денонощно от екрана...Що за лицемерие и престорен морал,питам аз?
159
5
 
0
 
! Отговори
. преди 11 години
Много пъти съм писал за смисъла на парада,но айде пак ще повторя. Парадите се правят през лятото. Точно по това време в САЩ преди половин век се разразяват бунтове на хомосексални,които довеждат до легализирането на хомосексуалността. Този парад е именно за свободата да бъдеш такъв,какъвто искаш,която преди това е била ограничавана ,а уж казвате ,че не се интересувате от сексуалността на останалите. Ако беше така щяхте да приемете парада за обикновен протест,какъвто всъщност е!
158
2
 
0
 
! Отговори
до БАЧКАТОР преди 11 години
Как да дам логически смислен отговор на логически безсмислен въпрос? Никога не съм твърдял ,че ме интересува вашата сексуална ориентация. Но някои хора явно бъркат борбата за права и против дискриминацията с пропагандиране. Никой гей не иска да променя останалите,уверявам ви, той иска останалите да не променят ОТНОШЕНИЕТО СИ КЪМ НЕГО,когато разберат за ориентацията му. А искреността е важна част от добрите междучовешки отношения,всеки трябва да е открит,не да парадира,но да не е в сянка.