Сблъсъци на православни и хомосексуалисти в Москва

Полицията задържа около 20 души
Обновена: 25 яну 2013 14:50 | 25 яну 2013 11:49, Елка Василева
254
Сблъсъци на православни и хомосексуалисти в Москва
Пред парламента протестират срещу законопроект за забрана пропагандата на хомосексуализма. Снимка: Reuters

Близо 20 души бяха задържани пред сградата на Държавната Дума на Русия в Москва след сблъсъци между хора, които декларират своята принадлежност към православната вяра, и активисти на движението за защита правата на сексуалните малцинства. Последните протестират срещу законопроект за забрана на пропагандата на хомосексуализма сред непълнолетни, който се гледа в парламента на първо четене и който предвижда глоба до 500 000 рубли.

Би Би Си съобщи, че пред парламента са се събрали около 15 активисти на движението за защита правата на сексуалните малцинства, които протестират срещу закона, и около 20 техни противници.

Поддръжниците на законопроекта скандираха „Москва не е Содом“, на което опонентите им отговаряха с „Москва не е Иран“.

Петнайсетина минути след началото на протеста полицията започна да задържа активисти на движението за защита правата на сексуалните малцинства. От полицията съобщиха за 10 задържани, а участниците в акцията говорят за 30 задържани.

През последните два месеца парламентът два пъти пренасрочи гледането на законопроекта, но в определените за това дни пред сградата се проведоха акции на движението за защита правата на сексуалните малцинства и техни привърженици, на които събралите се целуваха. Всяка от тези акции беше съпроводена от появата на религиозни активисти.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


254
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
157
0
 
4
 
! Отговори
Seifi преди 11 години
Отговорете ми честно за какво ви е този парад да сте по близо до ВОРЛИК ли , какъв е смисълът, не мога да го разбера
156
0
 
5
 
! Отговори
БАЧКАТОР преди 11 години
Защо е нужно да има пропаганда на *** ??? Като искаш да си обратен бъди, защо трябва да го рекламираш на останалите? Какво те интересува теб обратния сексуалната ориентация на останалите хора? Едва ли *** могат да дадат логически смислен отговор на тези въпроси.
155
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Ако не е гей,колкото и пъти да пробва няма да стане такъв. Ако не е гей изобщо не би му минало през акъла да пробва. Нещо пак нагази в теорията че това е избор и едва ли не зависи от теб. Не ,въпросът не е какво ти харесва на теб, а на мозъка ти.
154
0
 
1
 
! Отговори
Seifi преди 11 години
Какво казваш да пробва веднъж , от веднъж гей не се става. Пък ако му хареса ново месо а
153
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Такова нещо като "модерно да си гей" е пълна идиотщина и само *** би го измислил. Модата и хомосексуализма са две несъвместими неща. Виж,обаче модата и фалшивото подражаване или имитиране на някакво женствено поведение е социален театър и хистеричен медиен трик.
152
1
 
0
 
! Отговори
до 152 преди 11 години
Можеи да е модерно ДА СЕ ПРАВИШ на гей! ,но това е безплодно ПОДДРЪЖАВАНЕ. Може да е модерно да си МЕТРОСЕКСУАЛЕН. Но това не означава ,че си хомосексуален,това означава че играеш социален театър!
151
0
 
1
 
! Отговори
До 149 преди 11 години
Кефи са ако щеш и на хипопотам. Изобщо не ме интересува. Просто не парадирайте с това. На мен въобще не ми пука какви харесваш и защо. Обаче ти търсиш непременно всеобщо внимание, поради това, че си различен. Е за това става въпрос. Просто сте с психични отклонения. Един нормален човек никога не занимава околните със сексуалните си предпочитания и изживявания.Те са лични и интимни.
150
3
 
0
 
! Отговори
до 147 преди 11 години
Като няма какво да кажете се втурвате към дежурните баналности като "извратеност" и бог "бог",или започвате да обиждате. Говорете аргументирано. Вие сте изключително низки твари,слаби и зависими от ограниченията на собственият си акъл!!! Да използваш такива разтегливи и смислово несъдържателни понятия като "извратеност","нормалност" е признак за предразсъдъци и интелектуална импотентност
149
0
 
4
 
! Отговори
Seifi преди 11 години
Стига глупости при едно от прибиранията ми в България една позната масово разправяше че сред малките 15/16 годишни било много модерно да си гей. От къде идва модата от медийте и такива събития като Гей Парада.явно 146 иска нови попълнения и свежо месо.
148
0
 
0
 
! Отговори
Ъц преди 11 години
До 139+ 100
147
5
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Бога от небето си го заври там където лъчите изгряващи от небето никога не достигат! *** ***!
146
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Никой няма интерес да прави малко дете обратно,защото е прекалено малко за да се занимава с него. Защото ние не сме педофили,аз като всеки нормален човек се кефя повече на по-големи от мен. Но пак трябва да се доизясните какво значи малко дете. От 14-нагоре това е полово зрял индивид с установена ориентация!
145
0
 
2
 
! Отговори
:) преди 11 години
Комунизмът (който знаехме досега)е преходен период към новия световен ред,който ще има нова световна религия към Луцифер(сатаната)наричан от окултистите"бунтар"и "жертвал се" за "свободата на хората".Това е лъжа,бунта е срещу Бог на небето,Който е определил ден за съд на всички ни и нова земя и ново небе,всичко ще бъде унищожено както е сега,затова Исус дойде да ни каже и научи,всички сме грешни ,трябва да се разкаем, не да пропагандираме греха и омразата но вяра в Исус :)
144
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Извратеноста не може да се оневини с никаква философия.
143
2
 
0
 
! Отговори
до 144 преди 11 години
Покажи ми едно малко дете,което се е зарибило по този начин. Търси и ми покажи. Защото това не е като дрогата да се зарибяваш,не ти ли е в кръвта не става. А и моля те категоризирай какво имаш впредвид под малко дете? Ако имаш впредвид тийнеъджър - трябва да знаеш че механизмите на сексуалността му вече са формирани и независимо дали осъзнава какъв е,той вече има някаква сексуална ориентация която не може да бъде променена. Хетеро или хомосексуална.Едно подобно "зарибяване" не би имало никакъв ефект и точно за това искам да ми посочиш доказателство,защото масата от приказките ви са думи казан
142
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Можеш да съблазниш само някой,който е предразположен към съблазняване. Ако под съблазняване имаш впредвид връзка на тийнейджър със някой батко на 22,ами този тийнейджър е бил гей през цялото време и точно затова е намерил/приел въпросният батко.Виждате ли колко нелепо и глупаво е всичко,вие просто мислите наизуст чрез някаква книга,която е напълно неясна и сама по себе си неопределена.
141
0
 
3
 
! Отговори
Seifi преди 11 години
Браво на руснаците , хомосексуалистите да ходят в клубовете си и да правят там каквото им душа иска никой няма да им пречи. Като искат Гей Парад да хващат самолета и в САЩ , холандия или кадето им кефне.Защо трябва чрез парада да зарибяват малките деца да си мислят че е модерно
140
0
 
2
 
! Отговори
Пачо преди 11 години
Не са същите руснаците каквито бяха. Още помня преди години когато *** в Москва се бяха събрали на неразрешен митинг и съвсем случайно от там бяха минали два автобуса ОМОНовци ( на учение ли бяха тръгнали или се връщаха не помня ) *** *** после ги нямало. Размислили са вероятно и са си тръгнали ...
139
0
 
0
 
! Отговори
До 138 преди 11 години
Никога не съм споменавал, че съм вярващ в определена религия. Има си общочовешки закони, които като се престъпят и с обществото е свършено. Наречи ги Божии или каквито искаш. Между другото убийството е също вид бунт и търсене нали ? Според философската ти философия де...Не се опитвай да си доизмисляш и да лепиш етикети... Както ти казах самостоятелното мислене не е за всяка глава.
138
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Дай ми пример за такова съблазняване. И недей да бъркаш хомосексуалност с педофилия,защото двете неща са съвсем различни и не могат да пребиваават у един и същ човек.