"Не идвайте на Острова – вали, работа се намира трудно"

Британски министри обмислят негативна кампания у нас
Обновена: 28 яну 2013 07:42 | 28 яну 2013 07:27, Елка Василева
197
"Не идвайте на Острова – вали, работа се намира трудно"
Британски министри обмислят негативна кампания в Румъния и България. Снимка: архив, Reuters

"Имиграцията: румънец или българин сте? Няма да ви хареса тук" - под това заглавие вестник "Гардиън" публикува статия, в която пише, че британски министри обмислят негативна кампания в Румъния и България, за да убедят потенциалните имигранти да стоят далеч от Великобритания.

 "Ако обичате, не идвайте във Великобритания - тук вали, работа се намира трудно и е ниско платена", продължава "Гардиън". Замисляната кампания трябва да изтъкне неприятните страни на живота във Великобритания и да намали имиграцията догодина, когато ще отпаднат ограниченията за граждани на Румъния и България да работят и живеят на Острова. Според британски министър, цитиран от "Гардиън", негативната рекламна кампания трябва "да коригира впечатлението, че улиците тук са постлани със злато".

Още по темата

Източник от Даунинг стрийт е заявил вчера: "Вярно е, че се обмислят различни варианти, но сега няма да коментираме конкретните неща, които се споменават. Това е процес, който е в ход и предстои да направим предложения, когато му дойде времето". Според същия източник правителството не смята, че промяната в правилата задължително ще доведе до голям наплив на хора, още повече, че румънците имат тесни връзки с Германия и Италия, а не с Великобритания.

Сред обсъжданите варианти е да се ограничи достъпът на мигранти от ЕС до държавна работа или да бъдат депортирани онези, които отидат във Великобритания и не намерят работа в срок от три месеца.

Британското вътрешно министерство не е оповестило официална прогноза колко от близо 29-те милиона румънски и български граждани биха се възползвали от отпадането на ограниченията на британския трудов пазар. Депутатът консерватор Филип Холобоун твърди, че за две години общността на българите и румънците ще достигне 425 000 души. Но експерти поставят под съмнение подобни прогнози, тъй като те се основават на броя на поляците и чехите, които дойдоха във Великобритания през 2004 г., посочва "Гардиън", цитиран от БТА.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


197
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
33
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
NI SA PRITISNIAVATI . NII SA DODIM S MAKAROOVCITI , SA KRADNEM I SA SPIM V HILTAN ,V HOTELA NI VALI I TOPLU .
32
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
AHAHAHAHA. Eto do tuk ni dokaraha na6ite komunisti. *** prawqt prostotii bezkontrolno w 4ujbina, posle wsi4ki sme pod noja. Winagi goworqt za rumynci i bylgari, a towa sa 80% samo rumynci, i to tehnite ***. Emi ma*** da ***, neka na6ite tikweni uprawlqwa6ti da izleznaz i da naprawqt edno qsno razgrani4awane. TOlkowa e prosto i efektiwno. No na6ite sa mi6ki. Ne mogat i ne znaqt kak. I Makedonia si prawi kakwoto si iska. Prosto nqmam dumi.
31
2
 
26
 
! Отговори
гг преди 11 години
По принцип не ни искат и реват срещу нас, ама като трябва да се берат ягодите им, например, много бързо се сещат точно за нас. Тотални лицемери. И защо са решили, че ще се юрнем на тъпия им остров, сякаш други държави няма. Умрели сме за тях.
30
1
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ааа забравили са да напишат най-важноточе жените им са грозни
29
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
най добре е да пишат- тук е пълно с откачени ислямисти,пакистанци,иранци и всякакви ***,камикадзета и т.н.
28
7
 
3
 
! Отговори
bg преди 11 години
Ako Anglia i Avstralia potunat nivoto na svetovnite okeani i moreta 4e spadne s desetina metra,koeto ne e malko.
27
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Като контрамярка предлагам да не купуваме нищо английско.Ама нищо.И ние и румънците.И без това няма нещо което Англия да произвежда,па другите не.
26
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Ало, Нощен ястреб! Малко я прекалихте с популизма. А ние си мислехме, че сме царе.
25
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Вземете си ислямисти дето като им врътне шайбата се опашат с 30 кг сентекс взирвят се и избият 100 англичани.Така както е тръгнало жертвите от такива атентати ще са повече от жертвите при бомбардировките на Луфтвафе през втората световна война.Или може би видни британски икономисти са изчислили,че 10 милиона *** са с 50 кг по леки от необрязаните.Голям келепир,няма що.
24
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Аре значи като видим британец да го бием,колко можем.........И след това ше му напиша на челото КАМЕРЪН.......да отиде да гласува за него на изборите....да *** *** ,кои е тръгнал в гадната ви държава бе смешници
23
0
 
20
 
! Отговори
Иво преди 11 години
Тези станаха смешни вече... Егати цирка!
22
0
 
34
 
! Отговори
Решение преди 11 години
А ние ще пуснем кампания за насърчаване на емиграцията на нашите "индийци" в Англия. Да са сред братята си. Ще им рекламираме пакистанските/индийски квартали и социалната система
21
2
 
28
 
! Отговори
значи преди 11 години
Те може да идват да си купуват къщи по селата и да викат колко им харесвало тук, а ние не можем, така ли? Високомерни *** такива!
20
1
 
18
 
! Отговори
дъждобранчето преди 11 години
абе, английчаните, защо приехте Евгени Минчев, и лорд го направихте
19
4
 
28
 
! Отговори
dada преди 11 години
да им потъне острова и да им се скапе броколи-то
18
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
skapana rasiskta dyrjava strana na voenno prestypnici vyn ot ES
17
0
 
29
 
! Отговори
От Австралия (Сидни) преди 11 години
Куче с салам ще плашат. ха ха това пак "британски учени" ли сътвориха?
16
1
 
48
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Че кой нормален ще иска да ходи там? Белите хора са малцинство, главната религия е ислям, а официалният език е пакистански.
15
0
 
35
 
! Отговори
младен преди 11 години
"Ако обичате, не идвайте във Великобритания - тук вали, работа се намира трудно и е ниско платена"Това *** не ги плаши
14
0
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Да излизат от ЕС с арогантните си пост-империалистически виждания, че да им джаснем едни европейски данъци на всичките които се намъкнаха тука. Нека и щотландците да се отделят от тях пък да ги ги видим тогава колко ще са велики британските пионки на щатите.