"Не идвайте на Острова – вали, работа се намира трудно"

Британски министри обмислят негативна кампания у нас
Обновена: 28 яну 2013 07:42 | 28 яну 2013 07:27, Елка Василева
197
"Не идвайте на Острова – вали, работа се намира трудно"
Британски министри обмислят негативна кампания в Румъния и България. Снимка: архив, Reuters

"Имиграцията: румънец или българин сте? Няма да ви хареса тук" - под това заглавие вестник "Гардиън" публикува статия, в която пише, че британски министри обмислят негативна кампания в Румъния и България, за да убедят потенциалните имигранти да стоят далеч от Великобритания.

 "Ако обичате, не идвайте във Великобритания - тук вали, работа се намира трудно и е ниско платена", продължава "Гардиън". Замисляната кампания трябва да изтъкне неприятните страни на живота във Великобритания и да намали имиграцията догодина, когато ще отпаднат ограниченията за граждани на Румъния и България да работят и живеят на Острова. Според британски министър, цитиран от "Гардиън", негативната рекламна кампания трябва "да коригира впечатлението, че улиците тук са постлани със злато".

Още по темата

Източник от Даунинг стрийт е заявил вчера: "Вярно е, че се обмислят различни варианти, но сега няма да коментираме конкретните неща, които се споменават. Това е процес, който е в ход и предстои да направим предложения, когато му дойде времето". Според същия източник правителството не смята, че промяната в правилата задължително ще доведе до голям наплив на хора, още повече, че румънците имат тесни връзки с Германия и Италия, а не с Великобритания.

Сред обсъжданите варианти е да се ограничи достъпът на мигранти от ЕС до държавна работа или да бъдат депортирани онези, които отидат във Великобритания и не намерят работа в срок от три месеца.

Британското вътрешно министерство не е оповестило официална прогноза колко от близо 29-те милиона румънски и български граждани биха се възползвали от отпадането на ограниченията на британския трудов пазар. Депутатът консерватор Филип Холобоун твърди, че за две години общността на българите и румънците ще достигне 425 000 души. Но експерти поставят под съмнение подобни прогнози, тъй като те се основават на броя на поляците и чехите, които дойдоха във Великобритания през 2004 г., посочва "Гардиън", цитиран от БТА.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


197
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
0
 
25
 
! Отговори
saki преди 11 години
Българите до която и империя се докоснат, тя се разпада и изчезва. Историята го е доказала.
12
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До bgА сега извършва геноцид над бялото си насекение. Така е в новия световен ред, както вече отбелязаха
11
2
 
24
 
! Отговори
bg преди 11 години
Po vreme na Krimskata Voina angliiskite varvari vouvat ramo do ramo s turskite muslemski nevernici s/u hristijanska Rusia.
10
0
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Хехе, дори няма да им се наложи да лъжат и преувеличават - такава shithole са, че са може би единствената западна нация, дето е по-зле и от американците. Яко police state, яко ограниченост, а на всичкото отгоре и яко мюсюлмани. Всичко негативно накуп. Дори на летището като кацнеш прилича на концлагер - няма друго такова.Ето уредих ви я кампанията безплатно.
9
2
 
31
 
! Отговори
зоя преди 11 години
защо им позволяваме,да купуват имоти у нас на тези мишоци
8
0
 
15
 
! Отговори
Моника Съселова преди 11 години
Давате два милиона евра и ви правя кампания, ингилизи!
7
1
 
21
 
! Отговори
bg преди 11 години
Prez 19-ti vek Anglia izvrushva genocid nad ciganskoto si naselenie.
6
2
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
И ако не са българките и румънките да чистят на мърлявите индийци, кой друг ще се навие ?!
5
1
 
31
 
! Отговори
хаха преди 11 години
Рекламата ще бъде :Не идвайте, щото Джак Изкормвача се е специализирал върху вътрешностите на източноевропейци !
4
1
 
67
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Тъкмо мислех да си направиме една хубава екскурзия през пролетта и да оставиме 2-3 хил. паунда, но щом вали, няма да отидеме.
3
1
 
42
 
! Отговори
aaa преди 11 години
що не изгонят индусите и арабите ..и за тях няма работа..престъпността в англия е заради тях ,..а на тях никой нищо не им казва...цели кватрали са пълни с китайци и индуси
2
0
 
67
 
! Отговори
be_free преди 11 години
Мале тия се опитват да уплашат българите с "лоши условия"!
1
1
 
51
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Няма лошо!В България не отказваме пари за реклами от всякакво естество. Ако искате, даже ще рекламираме човекоядството в Англия като традиционен обичай на лондончани.Дайте си парите, пък ние ще ви излъчим каквато искате реклама.