"Не идвайте на Острова – вали, работа се намира трудно"

Британски министри обмислят негативна кампания у нас
Обновена: 28 яну 2013 07:42 | 28 яну 2013 07:27, Елка Василева
197
"Не идвайте на Острова – вали, работа се намира трудно"
Британски министри обмислят негативна кампания в Румъния и България. Снимка: архив, Reuters

"Имиграцията: румънец или българин сте? Няма да ви хареса тук" - под това заглавие вестник "Гардиън" публикува статия, в която пише, че британски министри обмислят негативна кампания в Румъния и България, за да убедят потенциалните имигранти да стоят далеч от Великобритания.

 "Ако обичате, не идвайте във Великобритания - тук вали, работа се намира трудно и е ниско платена", продължава "Гардиън". Замисляната кампания трябва да изтъкне неприятните страни на живота във Великобритания и да намали имиграцията догодина, когато ще отпаднат ограниченията за граждани на Румъния и България да работят и живеят на Острова. Според британски министър, цитиран от "Гардиън", негативната рекламна кампания трябва "да коригира впечатлението, че улиците тук са постлани със злато".

Още по темата

Източник от Даунинг стрийт е заявил вчера: "Вярно е, че се обмислят различни варианти, но сега няма да коментираме конкретните неща, които се споменават. Това е процес, който е в ход и предстои да направим предложения, когато му дойде времето". Според същия източник правителството не смята, че промяната в правилата задължително ще доведе до голям наплив на хора, още повече, че румънците имат тесни връзки с Германия и Италия, а не с Великобритания.

Сред обсъжданите варианти е да се ограничи достъпът на мигранти от ЕС до държавна работа или да бъдат депортирани онези, които отидат във Великобритания и не намерят работа в срок от три месеца.

Британското вътрешно министерство не е оповестило официална прогноза колко от близо 29-те милиона румънски и български граждани биха се възползвали от отпадането на ограниченията на британския трудов пазар. Депутатът консерватор Филип Холобоун твърди, че за две години общността на българите и румънците ще достигне 425 000 души. Но експерти поставят под съмнение подобни прогнози, тъй като те се основават на броя на поляците и чехите, които дойдоха във Великобритания през 2004 г., посочва "Гардиън", цитиран от БТА.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


197
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
53
0
 
24
 
! Отговори
преди 11 години
Ами тогава да отвърнат с контра кампанияБългария, топло, зелено, с живописни планини ... елате да работите за 100 Паунда на месец :D
52
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Нормално е да говорят така и да правят такава кампания. 98% от работещите българи в УК са бачкатори, които не желаят ама грам да се образоват. Броят се на пръсти образованите българи, които работят там. Просто държавата няма нужда от такива навлеци.
51
3
 
17
 
! Отговори
До 62 преди 11 години
Па те вече са си ***. В Лондон почти не можеш да видиш бел англичанин.
50
1
 
21
 
! Отговори
Валери преди 11 години
Нормално за англичаните, винаги са ни мразили. Но от друга страна повечето хора не са виждали българи а само *** които се представят за българи. А такава *** никой не иска в държавата си, дори и ние не ги искаме но сме принудени да ги търпим.
49
0
 
3
 
! Отговори
бьлгарин преди 11 години
п.п.а вие с дьжд и мьгла не можете да ни уплашите.нас комунистите не ни уплашиха та лапавица ще ни уплаши
48
0
 
3
 
! Отговори
имигрант преди 11 години
До: номер 53Няма пълно щастие!
47
1
 
10
 
! Отговори
бьлгарин преди 11 години
братия англичани,не се бойте,бьлгари може и да дойдат но няма да са много защото не могат да сьберат пари за билет.по се притесняваите да не ви залеят нашите и ромьнските черни перли,за които вие ни обвинявате че не полагаме грижи.ако четете пресата ще забележите една покачваща се носталгия у вашите комшии кьм човека с малките мустачки/А.Х....р./да са ви хайрлия нашите обични *** братя .пообичайте ги и вие малко,пьк после пак ще си говорим.с по здрав:ваш бьлгаран.
46
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Най-големият проблем е,че има 10 милиона туземциТака,че тези които си мислят,че отиват в Англия,всъщност отиват в Сомалия
45
0
 
11
 
! Отговори
имигрант преди 11 години
До: номер 52Хамче те си имат там техни си ***!Даже английският език има много циганизми: В британския английски са навлезли думи като "chav" - момче хулиганче, невъзпитано дете, което идва от *** дума "***" което значи дете.Даже в британския английски си имат дума и за такова момиче - "chavette".Също така думата за близалка - "lollipop", която идва от *** дума за ябълка - "лола". Има и много други подобни думи.
44
0
 
23
 
! Отговори
123 преди 11 години
До Анонимен Мноооооого точно казано! Ама много, много, много точно! Англичаните въобще не са цветя за мирисане. Там бъка от перверзни ***, дето не са виждали хубава жена от години. Не стават за нищо. Нито са добре възпитани /това вече е мит/, нито пък някога са блестяли с нещо друго освен с високо самочувствие. Междувременно там действително се напълни с всякакви африканци и въобще какви ли не, дето не са по-добри от нас, а пък как смърдяяяяяттттт....
43
13
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
...стойте си в Кочинистан, една мъртва държава със затихващи функции.
42
26
 
7
 
! Отговори
До 47 преди 11 години
Аз съм омъжена за Англичанин и мога да твърдя че съм много по-щастлива отколкото да седя до такива като теб и да им гледам мизерното мислене .
41
0
 
24
 
! Отговори
... преди 11 години
Ако се впрегнат мешаретата и родовите водачи на ***, само за няколко месеца можем да изселим паразита към страни с високи социални помощи. С това автоматично ще си повишим стандарта и ще се превърнем в страната с най-ниска престъпност в ЕС.
40
0
 
24
 
! Отговори
Дядо Колю преди 11 години
Ингилизите са ,,демократи" .Борци за правата на хората -разбирай за своите само интереси-Те са и за свободно движение на капитали и хора.Капиталите към тях,а тъй наречените ,,хора" да си стоят там от където са.Не ги виня. Знаят си интереса и го отстояват.Нашите политици са друга,,бира".- осребряват си за лично ползване българските интереси.И все пак,маските падат................
39
5
 
22
 
! Отговори
до 47 преди 11 години
щом толкова ти харесват англичаните като нация,като манталитетот сърце типожелавам да се ожениш за англичанка да пиете чай по 5 пъти на ден да се гледате тъпо и да си живеете щастливо:)
38
0
 
25
 
! Отговори
4efo преди 11 години
Напротив 45, бих искал евтина работна ръка- за каквато ни имат. Докато им беряхме ягодите и чистихме къщите, всичко беше ОК.Сега ще имаме пълното право(заслужено) до свободния пазар и искат да ни налагат рестрикции. Това се нарича лицемерие и демагогия.Истината е една и ако искат да спазват правото на ЕС, трябва да ни допуснат без никакви претенции.
37
5
 
5
 
! Отговори
Помни преди 11 години
Найджъл Фараж е най-свестния човек в Английския парламент!
36
2
 
23
 
! Отговори
до 41 преди 11 години
виждал съм ги в Лондон с Сл Бряг и в много други страниот далече си личи англичанина в друга страна,особенноаз си харесвам Българките и Русскините:)нека са грозни,ти бягай при красивите англичанки
35
0
 
19
 
! Отговори
4efo преди 11 години
Веднага се намериха и защитници на анти-европейската и в частност анти-българската политика, която водят Великобритания.Най-лошото е,че това са българи( като номер 34).Онези го тъпчат и проявяват двоен стандарт- той им ръкопляска.
34
4
 
3
 
! Отговори
макето преди 11 години
неам нищо против ингилизите ама дека ке си пасем офците у ситито па и мислим дека и орехова сенкя немат