Милиони изтекли, докато банките в Кипър били затворени

Парите са били теглени от филиали на банките в чужбина
Обновена: 26 мар 2013 14:22 | 26 мар 2013 14:16, Елка Василева
81
Милиони изтекли, докато банките в Кипър били затворени
От филиали на кипърските банки в чужбина са били теглени стотици милиони. Снимка: архив, Reuters

Огромни суми са изтекли от кипърските банки, докато те са били затворени и жителите на острова са се редели на опашки пред банкоматите, за да теглят само по сто евро от сметките си заради наложения таван, а президентът Никос Анастасиадис е преговарял, за да търси решение на кипърската криза. Това съобщава електронното издание на гръцкия в. „Етнос“, като се позовава на Ройтерс.

Агенцията твърди, че от филиали на кипърските банки в чужбина са били теглени стотици милиони, извършвани са били трансакции на капитали, докато банките са били затворени и че това е ставало малко, преди да бъде взето решението за преструктуриране на банковия сектор в Кипър.

Още по темата
Големи клиенти на кипърски банки дори прибягвали до различни номера, за да теглят неограничени количества пари, като казвали, че сумите са предназначени за "хуманитарна помощ", за покупката на лекарства и даже за купуването на гориво за самолети.

Отбелязва се, че Европейската централна банка е разбрала за изтеглените огромни суми от кипърски банки и че е започнала да изисква повече книжни пари от заявените в централните офиси на банката във Франкфурт, посочва БТА.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


81
Още по темата: банкиКипър
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
36
1
 
6
 
! Отговори
ha ha преди 11 години
така е, прав си, но мислиш ли, че лихвата ти покрива инфлацията, аз поне не мисля така, ако нямаш бизнес да ги въртиш или да ги вложиш в нещо смислено което да ти върне инвестицията след време, няма смисъл да се държат в банки, ако имаш много свободни пари тогава е друго, но парите в кипър а и в повечето страни са на хора с не големи доходи, което си губи смисъла, а те точно такива хора ще си изпатят.
35
8
 
11
 
! Отговори
чиба преди 11 години
Феновете на национализацията да заминават за Северна Корея и Куба, тук от *** нямаме нужда, има достатъчно. Ако някой е крал и далаверствал - да го осъдят, има си съвсем легални начини да му вземат парите, ако не може да докаже произход. 70 години назад нама да се връщаме, видяхме до къде стигнахме по този път - до на мечката в г*за.
34
19
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ЕС още преди 2-3 години предупреждаваше Кипър за бъдещи проблеми, ама те не та не, почнаха да се раздават на Путин и сега ше ядът дървото.Който е взел руски пари добро не е видял
33
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До 53 - не се знае, не се знае, и преди 1944 си мислели, че няма да има пълна национализация, нали? Ама имаше.
32
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Верно е - има много за национализиране - само на борда на БСП да вземеш, само на Р.Овч. или на Ковачки, дето си държи парите на Сейшелите и хиляди и хиляди още други - пара и пара е това. Време е, гответе се.
31
12
 
8
 
! Отговори
до 46 преди 11 години
Не само ЕРП-тата - няма проблем да направим пълна национализация, както след 1945. Сега има много богаташи, от които ще се вземат милиони и милиарди - така ще се оправим, няма друг начин.
30
4
 
10
 
! Отговори
kris.siderova преди 11 години
И доколкото знам, всички онези ощетени клиенти с 40% или там каквото решат да им вземат, не го вземат безвъзмездно, а се предоставят акции, банкови или тези от добива на газ, който тепърва ще се разработва след няколко години.. Не злорадствайте на кипърци и парите им, в България има много хора, на които трябва да се направи запор и национализация, като се започне от Костовото време, та се свърши с Масларова и сегашните политици 'в оставка'..
29
1
 
0
 
! Отговори
до 40 преди 11 години
Простака си остава ***.Жив пример си за това.Ако ти го правиш това ,проблема си е твой.Н а мен не ми се налага.
28
3
 
3
 
! Отговори
до 42 преди 11 години
То хубаво това с дюшек-банк и буркан-банк, ама знаеш ли колко е инфрацията в Русия? След 10 години държане на парите в буркан-банк ще може да ги ползват само за подпалки.
27
1
 
1
 
! Отговори
Аврора значит заря преди 11 години
Я глей колко защитници на либерализма и противници на национализацията, бравос.
26
1
 
0
 
! Отговори
до 38 преди 11 години
Пост номер 22 е мой.Но пост 26 го е писал друг а не аз.Така ,че нямам проблем с паметта.
25
2
 
2
 
! Отговори
ha ha преди 11 години
сега "дюшек,банк" и "буркан банк" пак ще са актуални и ще работят 24/7. е, лихви не дават ама са сигурни.
24
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До kris.siderova - ами то и в България, като е имало национализация, никой не е питал откъде са парите.
23
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Руснаците имат един лаф;''Защо са измислени думите застраховане и кредитиране ,след като вече съществува думата ***..не?
22
3
 
0
 
! Отговори
kris.siderova преди 11 години
Национализация е, когато се изземват имоти и запорирват банкови сметки, на хора откраднали в особено големи размери от държавата, в която живеят, жив пример са нашите политици.. Тук в Кипър има вложители, частни влогове, с недоказан произход на парите, има разлика ако Москва изисква запор и национализация на сметки и имущество на някой държавник от Русия, за когото са доказали че е откраднал и рушил интересите на държавата.. Банките в Кипър имат клиенти и никой не пита откъде са ти парите..
21
3
 
3
 
! Отговори
до 33 преди 11 години
"дай да обложат и парите в Швейцарските банки." - да ги обложат, ама Швейцария е в цветущо икономическо здраве, пък и не е член на ЕС. Така че само кипърските, пардон руските парици, ще се приберат на топло в немските трезори.
20
0
 
0
 
! Отговори
до 28 преди 11 години
Никъде не съм писал нищо за ЕРП.Погледни по-добре.
19
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
"Някаква част от някакви влогове".Приятелю тук говорим за милиарди а не за някакви влогове.По същата логика дай да обложат и парите в Швейцарските банки.Дали ще стане как мислиш ?Там да не би да са скрити по-малко пари.
18
7
 
2
 
! Отговори
Труман преди 11 години
Това е само началото, на Путин му готвят голям к.р-капан и сега само загряват. Още няма да са се опомнили от тоя удар, когато ще бъде нанесен следващия.
17
6
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Да видите до какво водят така наречените руски капитали и прегръдката с Путин